mandag 21. august 2023

Grønne blomster...

 Ja, på sensommeren har jeg mange grønne blomster her. Jeg synes at de er så fine. Jeg har vært fascinert av de helt siden jeg kjøpte min første solhatt som var grønn for mange år siden. Den tålte ikke vinteren her etter noen år, men som vanlig så gir jeg ikke opp så lett. Det finnes heldigvis andre solhatter som er grønne og som klarer seg her.


Echinacea 'Green Twister' har jeg sådd, og den kommer trofast igjen hvert år. Det er stor variasjon på hvor grønne blomstene blir, men det synes jeg bare er morsomt. Jeg ser at noen har spist på mine blomster, og det er garantert brunsneglene. Jeg har funnet noen her i det siste, og de har jo et perfekt vær her nå med så mye regn. På lørdag og i går kom det tilsammen 49 mm med regn... Vannslangene kan jeg bare rydde bort for i år tror jeg.


Jeg har de på flere steder i det store rosebeder hvor det ikke bare er roser :-)


Denne har ikke grønne blomster, men grønne blader. Heucherella 'Alabama Sunrise'


Denne er min favoritt blant de. Rudbeckia 'Sahara' i bakgrunnen.


Hydrangea paniculata 'Limelight'


'Magic Fire'


Hydrangea paniculata 'Little Lime'. Den er ikke lenger så liten som navnet skulle tilsi, men jeg klipper den hardt tilbake hver vår. Det hjelper mye. Alle disse syrinhortensia behøver hard beskjæring innimellom er min erfaring. De blomstrer best på nye skudd.


Den har veldig grønne blomster som holder den fine grønnfargen lenge. Den blir også hvitere etter hvert, men den beholder grønnfargen lenger enn f.eks. 'Limelight'


Tilbake til 'Green Twister' igjen. Som dere ser så er nesten alle blomstene forskjellige!

Nå skal jeg ut og arbeide i hagen. Må jo benytte at det endelig er sol her i dag 🌞

18 kommentarer:

  1. These green Echinacea are exceptionally beautiful, Marit. I don’t think I have ever seen them. Perhaps you decided to keep them all to yourself in Norway! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, David. Oh no, but I have sown them myself :)
      I have not seen them for sale in gardencentre around here.
      They are easy to sow, so you can try it if you want!
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  2. Hello,
    Love all the shades of green, all the sunhats and the hydrangea are both beautiful. Take care, have a wonderful week!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Thank you. Take care you too, and have a great day!

      Slett
  3. Håller med om att det är något speciellt med gröna blommor. 'Green Twister' blev jag förtjust i och har noterat namnet. Om den går hos dig borde den trivas här hos mig också.
    Ja nu är det bäst att du ägnar dagen åt trädgårdsarbete och tar vara på solen!

    Önskar dig en fortsatt fin måndag!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er det så absolutt. Jeg er så glad i disse grønne blomstene. Ja, den burde gå fint hos deg når du sår den selv. Jeg har fått gjort mye allerede, og nå skal jeg ut og fortsette :-)

      Ønsker deg også en fortsatt fin mandag!
      Klem, Marit

      Slett
  4. Dine grønne blomster er utrolig smukke, Marit - og dejligt at du nu ikke længere behøver at vande. Her har vi også fået utrolig meget regn. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte. Ja, en må jo bare se det positive i det, for vi slipper å vanne 😉
      Klem fra Marit 🥰

      Slett
  5. Det er fint med de grønne blomster, jeg har også en solhat med fra Samsø, den er blevet lidt anderledes, det gør ikke noget.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Så fint at du fikk med deg en solhatt derfra da. Neida, bare den er grønn :)
      Klem

      Slett
  6. Todos se ven preciosos Marit. También tenemos mucho trabajo en el jardín, pero con 40 o 41 grados no se puede. Un abrazo.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Teresa. Yes, there is always a lot of work in the garden. I feel sorry for you for the hot weather. It must be terrible. Yesterday we had 23 degrees. A hug.

      Slett
  7. Green Twister er så fascinerende med de mange forskellige farvekombinationer, den kan byde ind med. Hortensiablomsterne er også fine med deres gradvise udvikling. Personligt synes jeg dog, de ligesom er en variation over det samme tema. Derfor har jeg kun en enkelt busk med den type blomster.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den er så fin, og det er utrolig hvor mange fargekombinasoner det er av de ja. De er jo også så enkle å så og tåler det meste i forhold til andre solhatter. Ja, jeg skal være litt enig med deg der, likevel er alle forskjellige. Jeg tror jeg har seks ulike sorter her. De har alle litt forskjellig blomstringstid, og da blir blomstringen veldig lang.

      Slett
  8. Hej Marit!
    Så vackra solhattar, och dina hortensior är alltid så fina.
    Trevlig helg! Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Tusen takk. God helg til deg også!

      Slett

På skattejakt i egen hage...

 Nå kommer det opp planter både her og der, og jeg har vanskelig for å henge med. Jeg har fått renset flere bed de siste dagene. Jeg har en ...