fredag 21. juli 2023

Hårete blader og rustfarger i hagen...



Dette er den første planten jeg startet med her i 2006. Der hvor jeg tidligere har bodd før har jeg alltid plantet japanske lønner / Acer palmatum 'Atropurpureum'. De har fulgt meg i mange år. Denne her ble til og med flyttet da vi måtte grave opp halve hagen her i 2017. Den  ble flyttet nesten tilbake der den sto, og det ser ut som den trives godt med det.  Jeg er så glad i denne fargen på bladene, for den passer så godt til de fleste andre planter i hagen.


Rhododendron med nydelig indument. Denne heter 'Hydon Velvet'.


Jeg har mange av dem her med sånne blader, og jeg liker de veldig godt.



Jeg må bare ta med et bilde fra 2018 da jeg holdt på å plante til dette området i hagen. 


Den rhododendron og hosta som er helt til venstre i bildet er de samme som er på bildet over her. Jeg planter tett med viten og vilje. Jeg liker at plantene  "vokser i hverandre". Plantene har vokst mye på fem år ser jeg nå når jeg sammenligner bildene.


Disse rhododendron med dette rustbrune indumentet har jeg plantet der hvor jeg har flere rustne hagepynteting.


Dette er en rusten hortensia som står der blant bregnene. Jeg synes det er morsomt å ha litt forskjellige farger i hagen. Til neste år må jeg nok begrense bregnene litt, for de tar snart over dette området. 

God helg/weekend!

27 kommentarer:

  1. Japansk løn er noget af det smukkeste - flotte billeder, Marit! Dine rustne havepynteting er så fine mellem dine planter. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de er flotte planter. Tusen takk, Gitte. Klem fra Marit 🥰

      Slett
  2. Such a blend of textures and colours, Marit. I think that a good gardener also has the skills of an artistic director. You are a maestra directing the symphony in your garden. Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, there are many textures here, David. I think we who love gardening also likes patterns and colors who match. Thank you :-)
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  3. Hello,
    I have never seen the indument. The last image with the ferns is beautiful. Your garden looks lovely. Take care, enjoy your weekend!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Only special rhododendrons have this indument. I bought them because of it. Thank you. Take care you too, and have a great weekend!

      Slett
  4. Jeg misunner deg litt Acer palmatum med røde blad. Jeg vet ikke hva det kommer av, men hos meg vil de seg ikke. Jeg trøster meg med en japansk lønn med lime-grønne blad som vokser som bare det. Det er mange besøkende som legger merke til den lysegrønne lønna også.

    SvarSlett
    Svar
    1. Så merkelig at de ikke trives hos deg. Jeg har veldig mange lønner her med røde blader, og jeg trodde at det var et mildere klima hos deg enn her.
      Det er jo bra at du har en limegrønn lønn som klarer seg da. De er fine de også.

      Slett
  5. Ja de fine rhodoer med brune blade, liker vi vældig godt. Jeg kan også godt lide, når de vokser sammen, men det er der andre, der kritiserer. Bent synes heller ikke om det, men pyt sådan er vi nogle der kan lide det.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det gjør vi. Vi er alle forskjellige, men det er da godt at vi to er enige! :-)
      Klem

      Slett
  6. Et smukt og farverigt indlæg. Tænk at have held med japansk ahorn! For mig er det stik modsat.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Så merkelig at de ikke trives hos deg! Det må være det eneste som ikke trives hos deg, for du får jo til alt annet 😊

      Slett
  7. Så fint du har det i trädgården och så vackert det är med blad som har rostfärgade toner verkligen så dekorativt,det finns verkligen otroligt många varianter på rhododendron.Vackert är det även med den japanska lönnen den har ju så fin färg.ha det gott/Margareta

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, rhododendron finnes det veldig mange varianter av.
      Ha det godt.

      Slett
  8. I agree with David M Gascoigne. Your garden is indeed a beautiful symphony of colors and textures, and I give you a standing ovation.

    Bravo, Marit!

    SvarSlett
  9. Helt fantastiska bilder Marit! Så vacker Rhododendron. Jag har skrivit upp namnet för det var en sort. jag väldigt gärna skulle vilja ha, just för de nya bladen. Det blir så fint att sätta växterna tätt. Och dom kompletterar varandra så fint. Och så de rostiga "sakerna" som "växer" upp mitt i allt. Det är så, så fint!

    Önskar dig en fin helg!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Anita! Jeg kan nok finne navnet på flere av de, men navnelappene har blitt borte på noen av de. Jeg har de skrevet opp i bloggen et sted, men det var det med å finne de da...
      De nye bladene er så fine på de, og det var jo også derfor jeg valgte de. Ja, rustne ting og rustfargede blader passer godt til hverandre.

      Ønsker deg også en fin helg!
      Klem, Marit

      Slett
  10. Mooie bloemen en bomen in je tuin. Fijn weekend.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Caroline. Happy weekend.

      Slett
  11. Hej Marit!
    Det är riktigt fint, och vad bra det har vuxit. Jag provar med bräken, men de trivs inte riktigt hos mig. Får flytta runt och se om den trivs på en annan plats. De rostiga dekorationerna passar bra ihop med växterna.
    Ha en trevlig helg /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Tusen takk. Ja, de har vokst mye på fem år. Det er flere planter som noen ganger ikke trives. Ja, de gjør det.
      God helg.

      Slett
  12. Se ven preciosos y los Acer me encantan, pero todos los que siembro se secan. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. That's so sad, but I guess they don't like it to dry. A hug.

      Slett
  13. Thank you! Greetings from Norway.

    SvarSlett
  14. Hej Marit,

    Vilket fint inlägg med vackra bladväxter. Det är så lätt att stirra sig blind på blommor och blomfärger i trädgården och missa hur mycket bladen bidrar till att gre trädgården färg.

    Ha det gott! Ulrika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Ulrika,

      Tusen takk. Det er helt sant, og bladene er utrolig viktige i hagen.

      Ha det godt!

      Slett

På skattejakt i egen hage...

 Nå kommer det opp planter både her og der, og jeg har vanskelig for å henge med. Jeg har fått renset flere bed de siste dagene. Jeg har en ...