søndag 23. juli 2023

Grønne blomster og clematisblomstring...

 Nå har sensommerblomstringen startet her, og heldigvis er det mye blomstring i hagen fremover.  Clematisene som blomstrer nå tilhører gruppe ll og lll. Clematis er delt opp i tre grupper etter når de blomstrer. Gruppe l blomstrer i mai her, gruppe ll blomstrer i juni, og gruppe lll  i fra juli og utover i august. 

En av "nykommerene" i hagen og som er så fine nå er den som kalles vierhortensia / Hydrangea arborescens 'Annabelle'. Den har jeg fått som en liten stikling, men det er den ikke mer. Jeg klipper den hardt ned hver vår, og det er ikke noe problem siden den blomstrer på årets skudd. 

Blomstene på den er helt grønne når de er i knopp, og så blir de hvite helt til slutt. 




Her er den helt i knopp...


...og sånn er den helt utsprunget.


Denne er så mørk i fargen, og jeg liker den veldig godt.
Clematis viticella 'Super Night'. Dette bildet er fra 1. juli, men jeg har ikke fått vist det før nå. Den blomstrer fortsatt.


Denne produserer utrolige mengder med blomster.
'Jackmanii Purpurea'


Det gjør denne også. Clematis 'Multi Blue'




Det er så morsomt når de kommer med så mange blomster på en gang.


Clematis viticella  'Pernille'


C. 'Multi Blue' igjen, men denne vokser nede i hagen hvor det er litt mer skygge. Fargen på den blir da mer "blå". 

30 kommentarer:

  1. Ja Annabelle er en skønhed, der pynter længe. Sikke mange fine Clematis du har. Jeg er helt forelsket i 'Super Night' med den helt mørke farve. Jeg har ikke set den i Danmark.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er den virkelig, og den produserer veldig mange blomster. Tusen takk. Den er til salgs her fortsatt. Du får spørre om noen hagesenter kan ta den inn til deg når de bestiller clematis for salg til neste år. Den er veldig mørk ja.

      Slett
  2. Good morning, Marit: I think that along with hostas, hydrangeas are found everywhere! They are beautiful and easy to care for - just like Miriam! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Good morning, David. Yes, they grow everywhere, and as you say easy to care for. You are a very lucky man!
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  3. Hello Marit,
    I wish I had Clematis blooming at different times, it is one of my favorite plants. Lovely flowers and images.
    Take care, have a wonderful week!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,

      I can understand you very well , because they are all so pretty. Thank you.
      Take care you too, and have a great new week ahead!

      Slett
  4. Ja Anabelle havde jeg også i min gamle have, men nu har jeg fået nye, de er fine, jeg er glad for dem og for clematis. De har det knap så godt her, me jeg bliver ved til de lykkes.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de er så fine, og godt at du har fått deg noen nye. De har jo en lang blomstring. Du lykkes nok med de hos deg nå også, for du har jo fortsatt et mildt klima.
      Klem

      Slett
  5. Vilka otroligt vackra clematis Marit. Ljuvliga färger och rikblommande. 'Annabelle' har jag också, på flera ställen. Förra året planterade jag en rosa vidjehortensia som heter 'Invincibelle' men som även kallas 'Pink Annabelle'. Den blommar nu hos mig och den har inte lika stora blommor som den vanliga vita så den är inte lika känslig om det kommer mycket regn. Men de vita är så fina när dom knoppas i sin vackra gröna färg. Tröttnar aldrig på dom.

    Önskar dig en fortsatt fin söndag!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Anita. Jeg har også den, for her selges den som du sier som 'Pink Anabelle'. Jeg har nok plantetden på et litt feil sted, for jeg glemmer bort at jeg har den ;-)
      Den min er også mye mindre i blomstene enn den hvite, ja. Den er den grlnne fargen som er så fin på den og den syrinhortensia som heter 'Limelight'. Den har også grønne blomster nå. Det gjør ikke jeg heller.

      Ønsker deg også en fortsatt fin søndag!
      Klem, Marit

      Slett
  6. Hej Marit!
    Vilka fantastiskt fina hortensior och alla vackra klematis. Färgen på dem är så fin. Min dotter har en Annabelle i röda toner, men den har mycket mindre blommor.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Tusen takk. Den har jeg også, men den er så liten i forhold ja. Fargen på den er også fin.
      Ha det godt.

      Slett
  7. Det er utroligt smukke billeder, Marit - og jeg er lidt misundelig 🥰 Jeg har nemlig aldrig haft held med clematis, her hvor vi bor nu. Hvor er det dejligt, at du har clematis, der blomstrer i forskellige perioder. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte! Så synd da at clematis ikke trives hos deg, Gitte 🥰
      Jeg er veldig glad for de ja. Klem fra Marit 🥰

      Slett
  8. Min gruppe 1 klematris blomstret ikke i det heletatt i år, spørs om det var for tørt for den så jeg ikke vannet nok når det var så varmt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det kan nok hende at det var tørken som gjorde det. Jeg fikk heller ikke blomstring på en i gruppe ll da det var så tørt. Så det må en passe på at de får nok vann.

      Slett
  9. Todas preciosas. Mis Clematis ya no florecen. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. My clematis blooms much later here because I don't have your very warm weather. A hug.

      Slett
  10. Svar
    1. Thank you. Have a nice day you too.

      Slett
  11. Dine blå og lilla klematis blomstrer for fuld kraft og er nydelige allesammen. Annabelle har jeg ikke, selvom den er køn. Jeg er bange for, at blomsterhovederne vil blive alt for tunge i vores lerjord.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Blomsterhodene blir tunge uansett på de tror jeg. De knekker nesten i regnvær.

      Slett
  12. Hei Marit, nydelige hagebilder igjen og igjen! Har hatt Annabell i mange år og blir aldri lei. Desverre står de i krukker og blir ikke så store av den grunn. På tide å dele de... Er i Holland f.t. (den første planten kjøpte jeg her for mange år siden) og her står de i sin fulle prakt nå mange steder, ofte mange meter av de rundt huset. Fantastisk fint!
    Vakre clematis har du...så synd at jeg ikke får dem til som jeg nevnte før engang.
    Sommerhilsen fra Annette

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Annette,
      Tusen takk for dine alltid hyggelige kommentarer! Det er en flott plante ja, og den leverer alltid så fine blomster. Jeg har ikke så mange planter i krukker, for de behøver mer vann. Så hyggelig da! Det kan jeg tenke meg at må være et flott syn. Det er så synd at clematis ikke trives hos deg. Jeg synes det nesten er rart at de trives her i kalde nord. Jeg har mistet tre i vinter, og har nettopp bestilt tre nye. Jeg synes at klatreplanter er så fine.
      Regnværshilsen fra Marit

      Slett
  13. 'Annabelle' er en herlig sort, som "mangler" i hagen min. Klematis mangler jeg ikke. Takk og lov for dem, nå som mange av rosene er ferdige. Ja, de er skikkelig flotte når de blomstrer så rikt som hos deg :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Neimen har du ikke den? Har du ikke en ledig plass som du kunne plantet den på? ;-)
      De utfyller et tomrom ja. Tusen takk. Jeg er veldig glad for de nå på sensommeren :-)

      Slett
  14. Ja, tænk at det allerede er sensommer i haven... Godt du har så meget skønt at nyde! Dine klematis er bare fantastiske. Sikke en blomstring både på dem og Hortensia!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja Ulla, og det er nesten ikke til å tro. Sommeren er så kort! Ja, jeg er glad for det. Tusen takk.

      Hilsen Marit

      Slett
  15. Härlig blomsterfägring!
    Jag har tankar på att plantera hortensia och fått rekommendation att välja Annabelle, så roligt att se att dina växer bra, då borde den fungera hos mig också.
    Ha det godt!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, den er så fin, og klarer seg nok godt hos deg også, for den tåler mye.
      Ha det godt!

      Slett

Mange blomster, og en flyvende gjenstand observert...

Jeg starter i dag med å vise en orkidé/ Cypripedium som jeg kjøpte flere av her på det lokale gartneriet. De har ofte veldig mye spennende, ...