søndag 26. september 2021

Septemberblomstring i hagen...

 Det har vært noen fantastiske dager i det siste med opp mot 20 grader og sol. I dag er det også meldt om fint vær, og så skal det bli regn i en hel uke. Naturen trenger det, og etter denne fantastiske sommeren går det ikke an å klage. Så da kan jeg kanskje få gjort noen nødvendige ting inne ;)

Jeg har jobbet som en gal i hagen i det siste for å bli ferdig med årets prosjekt. Bilder av det kommer nok en gang i neste uke.

 Da er nok  hagesesongen for i år  mer eller mindre over, for når høstregnet kommer da vet en jo aldri om det stopper opp eller fortsetter. 


Solhattene i hagen bare fortsetter å blomstre, og her kommer noen bilder av de.Rosene fortsetter også å blomstre.

Pasjonsblomsten har også  blomstret i hele sommer. Dette bildet er tatt om kvelden...

...og dette er tatt dagen etter. Fortsatt er det noen knopper på den. 


Georginer/dahlia blomstrer også nå. De kommer så sent i gang her, men er jo veldig velkomne når de først blomstrer.

Lobelia må jeg ha hver sommer, og de blomstrer også veldig lenge.

Denne oppdaget jeg plutselig en dag jeg vannet. De dukker opp uten forvarsel, så det gjelder å følge med på disse.
Tidløs/Colchicum autumnale.

Hydrangea paniculata 'Limelight' som fortsatt blomstrer. 

Hydrangea paniculata 'Magic Fire'

Rudbeckia 'Sahara' fortsetter blomstringen den også.
Det er bare å nyte blomstringen mens den fortsatt er der. Snart er den over for i år. I går natt var det kun 2,9 grader her, og da vet en jo hva som snart kan komme. Nattefrosten er aldri velkommen, men sånn er det hvert år. 

Sesongen 2021 har vært helt fantastisk her bortsett fra mai med 21 dager med regn. Samtidig ga det grunnlaget for all blomstringen og at trær og busker fortsatt er fine etter så mye tørke. Så alt i alt har dette vært et supert hageår i min hage :)

44 kommentarer:

 1. Hei Marit

  Jeg tror 21 har været et godt haveår i det meste af Norden. specielt eftersommeren har da budt på rigtig mange fine dage!
  Solhat Echinacea har da også vist sig fra sin bedste side hos dig i år - men jeg bemærker at det er de mere naturlige varianter du viser nu - de mere specielle er måske færdige ?

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det er nok ikke bare her det har vært så flott vær :)
   De fylte starter blomstringen tidligere, så de er nesten avblomstret. Disse kom mye senere i blomst, men det gjør jo ikke noe :)

   Ha en deilig søndag

   Slett
 2. Härligt att ha mycket sensommarblomning att glädjas åt. Det gör trädgården så mycket roligare att ha saker som lockar hela året. Till våren ska jag beställa ett antal solhattar, hos mig fungerar vårplantering mycket bättre än nu på hösten.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så herlig at så mye fortsatt blomstrer. En må ha noe som blomstrer gjennom hele sesongen ja. Det er nok smart å plante de på våren ja. De liker ikke mye fuktighet når de ikke er etablert. Så våren er riktig tid å plante de på ja.

   Klem, Marit

   Slett
 3. Hej Marit!
  Vilken fantastisk blomning med alla solhattar. Jag skall så dem till nästa år, är trött på att köpa och så försvinner de efter en eller två somrar. Sahara lyckades fint, de skall också sås till nästa år igen. Var det så att din hade övervintrat? Isåfall skall jag försöka plantera ut mins, de står i krukor.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Ja, det er mye bedre å så dem selv. Mine Sahara har bodd ute to vintre ja. Jeg har også noen som står i potter, så de må jeg få plantet ut jeg også.
   Ha en fin søndag.

   Slett
 4. Det har været en meget dejlig sensommer, også her i Danmark, og det gælder helt klart om at nyde det så længe det varer. Du har stadig meget i blomst, må jeg sige - og særligt dahliaen er smuk i den sarte farve og enkle blomst
  Vokser din flotte passionsblomst mest i skygge, halvskygge, sol?
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært en flott sommer mange steder i sommer. Det må vi gjøre ja, for her er det meldt om regn i over en uke. Det er mye som fortsatt blomstrer ja, og den lyse dahlia liker jeg veldig godt. Den vokser i halvskygge med sol på formiddagen. Midt på sommeren er det noe mer sol der. Den dekker hele gelenderet på trappen her, så den vokser mye.

   Slett
 5. hello, I loved this post, it has been the most interesting. I love this information
  What a nice post! I love everything :)
  I have loved your publication, I did not know your blog, do you want us to follow? I'd love to. Cheers

  SvarSlett
 6. Hvor er det dejlige billeder, Marit! Jeg er imponeret over, at du stadig har så meget, der blomstrer.
  Her har vi også det fineste sensommervejr i disse dag - i dag med 16 grader og blå himmel.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gitte. Ja, det er mye som fortsatt blomstrer, og det er jo bra :)
   Det samme været har vi hatt her, men nå er det helt overskyet.
   Klem

   Slett
 7. Hello,
  I am glad your had a wonderful year for your garden! The sunhats are so pretty, I love the Passion flower, Dahlia and the Lobelia. The hydrangeas are beautiful too. Your hard work in the garden pays off beautifully. Have a happy Sunday and a great new week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. The hard work pays off, and I'm happy about it.
   Have a nice Sunday!

   Slett
 8. Your garden is looking terrific, Marit. Enjoy it while you may. It will soon be October and the dark days of winter are advancing quickly. Hugs. David

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, David. Yes, I will. The dark days comes very soon.
   Hugs, Marit

   Slett
 9. Hello Marit, :=) I can see you have put in a lot of work in your garden, and I'm impressed with all the blooms you still have in your garden, especially with the low temperature you have at night, they are beautiful flowers, and the predicted rainfall will hopefully help to keep them in bloom.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Sonija :)
   Thank you. It's soon winter here, so I enjoy them when I still can. I hope so.

   Slett
 10. Dine solhatte har virkelig gjort det godt. Her har dahliaerne også været længe om at begynde at blomstre, foråret var vel også køligt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de har blomstret riktig lenge. De kom sent i gang ja, for mai var jo ganske kjølig.

   Slett
 11. Underbara bilder från din trädgård!
  Kram från Titti

  SvarSlett
 12. Hej Marit
  Her har det også været dejligt vejr i weekenden, men 20 grader nåede vi ikke op på, de lover også regn her i næste uge. Din passionsblomst er vældig fin, er den inde eller ude?
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Så bra at dere også fikk fint vær. De lover regn nesten hver dag i en hel uke her, men vi får se hva det blir til. Tusen takk. Den står ute hele sommeren, men må inn om vinteren. Den tåler ikke frost.
   Klem

   Slett
 13. Så mange flotte Solhatt som fortsatt blomstrer hos deg Pasjonsblomst er noen spennende blomster.

  Ha e fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Det har vært en fantastisk blomstring på de i år her. Ja det er de.

   Ha en fin dag!

   Slett
 14. Wow den pasjonsblomsten var nydelig. Slike har jeg aldri sett tidligere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, den er nydelig. Jeg bestilte den fra en norsk nettbutikk for to år siden. Utfordringen er å få den til å overleve vinteren.

   Slett
 15. Godt det ikke er ulykker - det hele Marit! Her er der da virkelig noget at glæde sig over, og alt dit arbejde bliver belønnet med blomstring langt ind i efteråret.
  Nyd det bare så længe du kan!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant! Det er jo ikke bare ulykker her ;)
   Blomstringen denne høsten har vært helt fantastisk, og det er noe å glede seg over. Ja, det skal jeg gjøre, men det spørs om den er like fin etter alt regnet som er på vei hit. Yr har spådd over 100 mm i løpet av en uke, men det er jo ikke sikkert at vi får så mye. Vi får se!

   Slett
 16. Fantastiskt Marit! Ler när jag läser att du "jobbat som en galning" för att bli klar. Känner till det från förr när jag var mycket mer aktiv i trädgården och ständigt hade nya projekt på gång.
  Du har ju fortfarande så mycket som blommar så det ser mer ut som sensommar än höst hos dig. Fantastisk blomning på dina solhattar. Och tänk att dahliorna fortfarande står i trädgårdarna och blommar ... trots att det snart är oktober.

  Önskar dig en fin inledning på veckan!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha Anita, ja du kjenner nok til det :)
   Ja, det har lignet mer på august enn september i det siste, men nå er det absolutt blitt høst her nå. Det kan komme så mye som 100 mm på en uke, men det vil tiden vise om det kommer så mye. Ja, dahlia har også hatt en flott sesong med en så lang "sommer". Det har vært et utrolig flott hageår her i pr.

   Ønsker deg en fin ny uke!
   Klem, Marit

   Slett
 17. Så mycket vackert som blommar i din trädgård fortfarande,dina Solhattar är så fina och den exotiska passionsblomman likaså men även dina Dahlior.Det är bara att njuta av tiden som nu är över allt som är vackert ute i vår natur.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nesten utrolig hvor godt alt har klart seg her i høst. Tusen takk. Ja, det er bare å nyte det nå, for en dag så kommer frosten og tar alt sammen.
   Ha det godt.

   Slett
 18. Det er så fint med Solhatt, og selv om de ikke klarer seg her i forhold til sneglene, så har jeg kjøpt en nå i høst som jeg har i en krukke på terrassen, syns jeg leste at de liker seg i krukke så da skal jeg prøve det. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er så fine, og det er jo synd at sneglene tar de hos deg. Det er jo foreøket verdt hvis den overlever.
   Ha en fin kveld.

   Slett
 19. Det har vist været et godt solhatteår i din have i år. Jeg håber, de alle kommer igen til foråret.
  Passionsblomsten er så smuk, så ren hvid i farven 😀.
  Din lobelia har en fin lyseblå farve.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, i år med lite regn har de klart seg veldig fint. Def er jo lov å håpe på det. Ja, den er så fin med den rene hvite fargen 😊
   Den må jeg ha vært år, tor jeg liker så godt den lyseblå fargen.

   Slett
 20. Vilken underbar oas du har till trädgård. 2,9 grader lät inte kul. Jag inser att du alltid har nattfrosten på besök före oss på Gotland. Vädret tycks annars vara likadant, sista tiden. Efter härliga sensommardagar står det regn, regn, regn på min app flera dagar framåt.
  Höstklem fra Bosse

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Bosse. Nei, det er ikke kult, for jeg har ikke lyst på frost på lenge enda. Ja, sånn er det bafe for det er mye varmere der du bor :)
   Sånn er været her også fremover, men det må vi bare ta med etter en fantastisk sommer.
   Høstklem fra Marit

   Slett