onsdag 8. september 2021

Ikke alt går som planlagt, og fortsatt hortensiablomstring...

Nok en oppdatering herfra, men nå gjelder det drivhuset som jeg har bestilt. Det kommer i fra Tyskland, og de har hatt problemer med leveringen på grunn av at de har manglet aluminium. Jeg fikk beskjed i går om at det kommer i uke 42, og det er langt ut i oktober. Det er ikke firma her i Norge sin feil, for de må jo forholde seg til hva de i Tyskland sier og gjør. Så da kan det fort være temmelig kjølig her innen det blir satt opp. Men sånn har det blitt, og det må jeg bare innfinne meg med. Litt ergerlig er det jo, men det er lite å få gjort noe med.  Så får jeg heller bare glede meg til det en gang kommer.

Her kommer nok en heucherafavoritt. Jeg har hatt den før en gang i tiden, men jeg hadde ikke så mye kunnskap om de da og hadde plantet den helt feil, nemlig i solen...
Klok av skade er denne nå plantet på skyggesiden bak kjøkkenet i det lange bedet der. Denne var pluggplante i vår, men har siden vokst seg stor. 
Heuchera 'Caramel'

Denne hvite sommerfuglbusken fikk jeg i gave av datteren på min fødselsdag i fjor. Den klarte seg godt gjennom vinteren, og har i år vokst seg stor den også.
Buddleia davidii 'White Profusion'

Denne klipte jeg hardt tilbake i vår, men det synes ikke nå! :)
Hydrangea paniculata 'Limelight'

Dagens søteste? Ares er en liten rampegutt, og klatrer opp i alt mulig. Her om dagen knakk han to store skudd på en yukkapalme da kan klatret opp i den... ;)
Sånn er det å ha "småbarn" i huset, men det går over etter en stund. De forblir ikke som kattunger i oppførsel veldig lenge. Han og Felix har blitt gode venner og det er det viktigste akkurat nå.


Knallblå septemberhimmel og fine skyer. I går var det 24 grader og ikke et vindpust her, og i dag kan det bli opp til 27 grader. Dette fine tørre været bare fortsetter, og jeg fortsetter med mitt prosjekt i hagen i nærheten av der jeg har holdt på med nye bedet som ikke er på langt nær ferdig hvis noen trodde det ;)
Neida, det er flere iriser som må flyttes + høstphlox og flere andre planter. Det er nok å holde på med her! :)

Hydrangea paniculata 'Little Lime' Den er ikke så liten lenger, men den blir også klippet hardt ned om våren. Det må jeg for de kan ikke bli så store der de har blitt plantet.

Hydrangea paniculata 'Magic Fire'

Dette er plante nr. 2 som jeg har av 'Magic Fire'.
Jeg er veldig glad i disse paniculata navnesortene. De blomstrer i hagen her fra juli til frosten tar de, og de har en blomsterprakt som er helt fantastisk på sensommeren/høsten.

Rosen 'Astrid Lindgren' blomstrer på nytt nå.

Det gjør denne også, og den har blitt veldig høy i løpet av sommeren. Jeg målte den i går, og den er nå 170 cm høy. 
'Odyssey' er dette. I går måtte jeg "nødvanne" mange planter, for nå er det tørkekrise overalt her. På lørdag er det meldt om litt regn, og det håper jeg at kommer. Nå hjelper alt av nedbør, og jeg håper at det kommer  mer enn det de har meldt for det er kun 10 mm. 

24 kommentarer:

 1. Hej Marit
  Ærgerligt at du må vente så længe på drivhuset, men godt du har nok at lave. Vi må håbe, der ikke kommer tidligt sne i år ;)
  Limelight vokser meget, det er et stort arbejde at klippe dem om foråret.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det er jo ergerlig, men jeg mangler ikke ting å gjøre nei, så det må bare bli som det blir. Det er helt sant, så det må jeg bare håpe på at vinteren kommer i desember i år ;)
   Ja, det er mye arbeide med de, men jeg ville vært de foruten.
   Klem

   Slett
 2. Helt fantastisk blomning hos dig Marit. Och vilket sommarväder. Här är det närmare 20 grader men just nu mulet. Men skönt ändå. Så tråkigt med förseningen av växthuset. Oktober, ja då kan det börja bli kallt. Hoppas det går att lösa för dig med förvaringen tills det är på plats.
  Och så det lilla charmtrollet Ares. Så roligt att han och Felix blivit vänner, framför allt för Felix som saknat sin kompis.
  Önskar dig en fin onsdag!

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anita. Ja, nå er det sommervær og det er hele 26 grader her nå. Ja, det er kjedelig at det har blitt sånn, og det er nettopp det som bekymrer meg. Hvis jeg må ta alle "ut og inn" plantene ned i kjelleren på grunn av kulden så tror jeg de blir der i vinter ;)
   Jeg håper det blir en lang og varm høst som i fjor.
   Ja, han er et sjarmtroll av de helt store. De har blitt så gode venner, og Felix har savnet Zfinx mye. Men nå har han også fått litt ny energi av Ares. Så det har godt veldig fint på kort tid :)
   Ønsker deg også en fin onsdag kveld!

   Klem, Marit

   Slett
 3. It's too bad that the greenhouse has been delayed, Marit, but as you say there is nothing to be done about it, so the best you can do is accept it and not fret over it. It seems that COVID has caused a shortage of many building materials. Cross your fingers that there will not be further delays.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it is David, but there's nothing I can do about it. The Covid have caused a lot of things like that lately.
   Yes, I cross my fingers for it, and hope it's not become winther here by then.

   Slett
 4. Det er ikke bare slike store ting som ikke blir levert. Selv på matbutikken er det tomme hylleplasser når det gjelder enkelte ting. Ikke sikkert du får montert det før snøen går igjen. Så flott at pusene har blitt venner. Det er alltid kjekt med litt selskap for dem.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har lest om det i avisa. Det er helt utrolig hva som mangler nå. Jeg håper i det lengste at det kommer opp i høst. Ja, det er så godt at de har blitt venner så fort. De har jo stor glede av hverandre.

   Slett
 5. Hej Marit - Det er ærgerligt med drivhuset, men det er jo nok et resultat af pandemien, og du kan ikke gøre andet end at vente - og plante og regere i haven indtil da. Forhåbentlig er det ikke vinter, inden det hele er færdigt.
  Dine paniculata er vældigt flotte og blomstrer imponerende længe.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ha, det er jo nettopp sånn det er. Pandemien har gjort at det har blitt mangel på så mye som vi tok som en selvfølge før. Jeg jobber som en gal her, for det er jo en stor bonus med det flotte været. Jeg håper at vinteren kommer sent i år.
   Tusen takk. Jeg har så mange navnesorter av de, og noen står i sol og andre i halvskygge. Da blir blomstringen her veldig lang, og jeg er veldig glad i de.

   Slett
 6. Så frodige Syrinhortensia du har som blomstrer nå. Bra at de nye kattungen har funnet seg godt til rette og blitt venner med Felix. Her trenger vi også regn, det er så tørt at gressplenen har blitt gul.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå er de frodige og blomstrer som bare det akkurat nå. Det er så bra ja, og det gikk fort å bli venner. Her drysser bjørkene mange gule blader ned hver dag, og det skyldes tørken.

   Ha en fin dag!

   Slett
 7. Vi kan ikke planlægge det hele, navnlig ikke i en corona-tid, og vejret kan vi slet ikke planlægge! Vores nye naboer venter stadig på deres køkken og har ventet i 2-3 måneder - det skulle også komme i uge 42.
  Dejligt de to katte er blevet venner! Det er ikke sjovt at bo sammen med sure katte.
  Men trods det tørre, flotte sommervejr ser din have fantastisk ud og Hortensia leverer utrolig høstblomstring her for tiden. Om kort tid vil vi nok savne varmen og solen, så vi må hellere nyde den nu. Jeg har gjort samme erfaring som du med hensyn til Heuchera - de vil bo i skyggen!
  Godt man bliver lidt klogere med tiden:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det kan vi ikke, og spesielt ikke i disse dager med corona. Det er mye som blir forsinket nå.
   Ja, det er nok mange som har opplevd dette med forsinkelser nå. Det er veldig fint at de nå har blitt venner, for sure katter er ikke hyggelig nei.
   Tusen takk. Ja, hortensia har likt denne sommeren veldig godt. Ja, vi vil garantert savne det flotte været, så det gjelder å nyte det nå. Det var 26 grader her i går, og det er helt uvanlig på denne tiden av året. Veldig mange heuchera trives bedre i skygge enn i sol ja, og det er jo bra at vi lærer av erfaringer :)

   Slett
 8. Hej Marit!
  Det var tråkigt med växthuset, hoppas att det kommer som lovat nu, så det inte blir ytterligare försening. Du har så mycket fint i trädgården. Jag köpte en fjärilsbuske förra året, trodde inte att den levde, men det finns ett litet skott som växer och har blomknoppar. Alla dina Hydrangea är så fina.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det er kjedelig, men det er lov å håpe på det ja. Tusen takk. Så bra at din sommerfuglbusk overlevde.
   Ha det godt.

   Slett
 9. Hello, Marit
  Your blooms and plants are looking beautiful. I love the cute kitty Ares, I am glad to hear Ares and Felix have become friends. I hope you receive your greenhouse soon. Have a great day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. Yes, they have become friends already. I guess it will come in October.
   Have a great day you too!

   Slett
 10. Det fine været gjør meg på godt humør, vi får bare nyte, og vanne. Så mye flott blomstring! Jeg har nok også satt heuchera feil tidligere, vært host blomster Svein?
  Utlandsleveransen henger nok etter et tak til..

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, været er helt fantastisk nå, og det er bare å nyte det. Tusen takk! Det er lett å plante de feil, men nå gar jeg lært at de lyse av de skal stå i skyggen. Ja, jeg har vært hos Svein :)
   Ja, det er bare sånn det er.

   Slett
 11. Skönt att katterna blivit kompisar och även och leket och buset ställer till en del så är det en fantastiskt rolig tid.

  Det var ju tråkigt med växthuset men det blir säkert bra till slut. Det är mycket som är brist på nu. Scania och Volvocars har produktionsstopp pga halvledar brist och trädgårdshandeln har fortfarande brister från Europa.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så fint at de har blitt gode venner. De gjør mye rart ja, men det er en herlig tid.

   Ja, det er så kjedelig, men sånn er det mange steder nå ja. Det tar nok lang tid før ting blir normalt igjen.

   Klem, Marit

   Slett
 12. Den hvide sommerfuglebusk er smuk. Så må du håbe på, der kommer nogle sommerfugle forbi. Vi havde mange sommerfugle først på sommeren, men nu er de væk. Mig bekendt er det kun admiralerne, der flyver sydpå.
  Godt at kattene er blevet venner. Den lille gavtyv har nok brug for en voksen kat til at opdrage på den.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er fortsatt noen sommerfugler her, en ikke så mange som det var i august. Jeg tror noen admiraler kan overvintre, for en gang så jeg noen her som satt i en syrin som blomstret. Men de fleste drar nok sydover. Ja, det er så godt at de nå er venner. Han har nok bruk for litt oppdragelse ja 😉

   Slett