tirsdag 28. september 2021

Endelig regn, og en liten oppdatering...

 Ja, i går og i natt kom endelig regnet her, og hvilket regnvær vi fikk!. Det begynte pent og pyntelig, og siden ble det mer og mer. Yr meldte om 35 mm i går og det kom 48 mm. I natt kom det 13 mm til, så på 18 timer kom det hele 61 mm. I natt kl. 02.00 regnet det så hardt og det kom 7,5 mm på kun én time, og det hørtes ut som det var en foss utenfor her. Jeg må ut etterpå og se på hvordan veien er etter det harde regnet. Vi har to små bakker her, og vannet får skikkelig fart der når det regner så hardt. 

Det har ikke regnet skikkelig her siden 9. august, så det var jo veldig lenge siden.  Det var fryktelig tørt her, men godt at det først kom som stille regn før det kom som styrtregn. 

I det siste har jeg jobbet mot klokka i hagen. Jeg visste at dette regnet var meldt, og på søndag var den siste fine dagen her på lenge. I følge yr skal det regne i en hel uke, men vi får jo se om det stemmer. Jeg har ikke lyst på nærmere 100 mm til i løpet av en uke, men det må en jo bare ta i mot om det blir så mye. Da er tørken definitivt avblåst om ikke annet ;)

Så en oppdatering fra hagen. Det har vært mye jobb, og mye av dette er skikkelig tidkrevende og ikke minst tungt.  Først måtte jeg legge duk over alt gresset, og så grus oppå der og det tar lang tid. Det beste med det er at det er nesten vedlikeholdsfritt i fremtiden, og da er det verdt all  jobbingen nå. Jeg blir ikke yngre jeg heller... ;)

Det ser unektelig merkelig ut med alle disse pinnene, men de skal stå der bare midlertidlig mot skjærer og grevling. Jeg har  funnet ut noe som hjelper mot begge to, nemlig grus/singel. De liker ikke å rote i jorden når det ligger grus der. Tenk det!

Klippe, klippe, og det er litt av et puslespill å få dekket alt. Samtidig kan jeg ikke dekke alt for jeg har plantet masse løk der pinnene står.

Plantene må naturlig nok ned i bakken først før en dekker med duk.

Dette er på det siste stykket. 

Dette er fra motsatt kant. Hm, fortsatt ikke mer enn tre trillebårer i aksjon altså ;)  Den siste som er lyseblå står øverst i bildet. Uten de hadde det vært umulig å gjøre det jeg gjør.

Her er det stopp på dukleggingen, og resten skal forbli gressplen. Det er ikke så mye igjen av den nå  og det liker jeg, for gressklipping er noe av det mest kjedelige/unyttige jeg kan tenke meg av hagearbeide. Da vil jeg heller luke :)

Fortsettelse følger...

27 kommentarer:

 1. Hello,
  I am glad you have had some rain and the drought is over. Putting down the canvas look like hard work, it is better than having to mow the grass. Take care, enjoy your week ahead.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, I'm very happy about the rain. It's a lot of work, but it pays off later.
   Take care you too, and have a great day!

   Slett
 2. Hello Marit: It has been the same here, either no rain and the ground gets baked and hard, or torrents day after day. During this past week we had around 100mm. The dentist had to postpone my appointment since their office was flooded. Regarding grass, I agree with you a lawn is about as uninteresting as it gets. After all this hard work you must have muscles like a body builder! Big hugs. David

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello David,

   Yes, it's a very strange weather. That's a lot of rain!
   I'm happy that you agree with me about grass. The lawn is boring. Oh no David, they are not like that ;)
   Big hugs, Marit

   Slett
 3. For en hage du har laget deg. Gleder meg til neste år når all løken spirer opp.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir spennende å se til neste år hvordan det blir.

   Slett
 4. Det var skremmende tørt i bakken nå. Ser jo det når man graver ned løk. Regnet kraftig her i natt også, men ikke så mye som hos deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var både skremmende og skummelt. Når en bor med trær og skog på alle kanter kan en bli litt nervøs.
   Det har vært veldig tørt langt ned ja.
   Jeg må si jeg er glad for hver dråpe som kom her i natt selv om det kom altfor hardt.

   Slett
 5. Kære Marit
  Hold da op en masse regn. Det er godt, at vejen og din have har klaret det. Her har vi stort set ikke fået regn - 10 mm i går, og i dag er det det skønneste vejr, og vi har siddet ude med kaffen, og jeg har lagt lidt tulipanløg og dorotealiljer. Det er ren fornøjelse i sådan et vejr, så jeg skyndte mig, for i morgen er det slut: regn og kulde er på vej.
  Du må have lagt kilometermange stykker dug ud. Det er imponerende.
  Kh Lisbeth
  PS Smart at du har fået bremset både skader og grævling.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lisbeth
   Ja, det var veldig mye regn vi fikk på en gang. Ja, det gikk bedre enn fryktet. Det er veldig lite regn du alltid får. Det har vært et fantastisk vær her også i dag. Def er meldt regn i en hel uke her, så det er ikke godt å si hva som kommer av mengder.
   Ja, noen kilometer av duk har jeg nok lagt ut i løpet av noen år. Jeg oppdaget at de likte ikke at jeg kastet litt grus der de pleide å grave. Hvis det fungerer i fremtiden då har jeg mer grus :)

   Slett
 6. Hej Marit
  Sikken et arbejde med alt det dug. Og sikken en masse regn, vi må ligesom Lisbeth nøjes med lidt, 11 mm men ja det fineste vejr i dag, og så kommer regnen, håber vi. Nu kan du forhåbentlig klare dig lidt.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det er mye arbeide, men nå er jeg nesten ferdig for i år. Det kom utrolig mye regn på veldig kort tid ja. 11 mm er jo nesten ingen ting. Jeg kan klare meg det jeg har fått ja, men det kan se ut som det kommer mer.
   Klem

   Slett
 7. The monsoon season has started in our corner of the world.

  Looks like a lot of hard work, Marit but I'm sure your efforts will pay off.

  Happy Tuesday!

  SvarSlett
  Svar
  1. It felt like monsoon rain we had here yesterday, Veronica. I'm glad we don't have it for a long time.

   Yes, it's a lot of work, but I hope it will be nice in the end.

   Happy Tuesday!

   Slett
 8. Det blir spennende å se når hele stien med planter blir ferdig, litt av en jobb du har gjort. regn er sikkert bra for hagen din.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men det ses nok best til neste år. Men du får snart se det ferdige resultatet. Ja, regn var veldig godt å få nå.

   Ha en fin dag!

   Slett
 9. Det var dog en voldsom omgang regn Marit! Vejret er da gået helt amok. Håber jorden kan nå at opsuge noget af det inden det hele render ned i Lågen.
  Du kan vel tage en pause fra haven mens det regner:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar

  1. Ja Ulla, det var egentlig alt for mye regn på en gang, og det kom så kraftig utover natten. Men sånn er det bare noen ganger, og det må jeg bare ta i mot. Det er definitivt ikke tørt her nå ;)
   Det begynte som stille fint regn, og da ble jorden blltet opp før de store regnskyllene kom. Det tror jeg var veldig bra, for hvis ikke hadde mye havnet i Lågen ja. Nå har jeg pause ja og den blir lang ;) Det skal regne her frem til mandag i følge yr. Så nå skal alt av vannslanger ryddes bort, for nå behøver jeg ikke de mer i år.

   Slett
 10. Hei Marit.
  Du står virkelig på!! Mye regn her også, men ikke slike mengder.
  Godt du har funnet ut noe som stopper skjære og grevling:-)
  Du får nyte hagepausen, den tror jeg du trenger/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Eirin,
   Ja, nå er det siste innspurt. Her regner det igjen nå, og det skal regne i en hel uke fremover.
   Ja, det gjelder å prøve ut nye ting, og noen av de virker :)
   Jeg gjør nok det ja, og nå er sesongen nesten ferdig. Det er jo litt godt det også. Det er litt igjen, men innen oktober er det en liten hagepause.
   Ha det godt.

   Slett
 11. Det var en voldsom mængde regn, I fik. Det bliver spændende at se billeder af dine nye bede til næste år. Det er en forrygende slutspurt, du har sat ind.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var nesten ikke til å tro at det kunne komme så mye på så kort tid. Jeg gleder meg til neste vår, for det er først da jeg får sett resultatet. Ja, det har vært mye arbeide i det siste.

   Slett
 12. Oj, oj. oj Marit ... du fick verkligen kämpa mot klockan innan regnet kom. Men vilket bra regn, först stilla så att jorden hann bli blöt och genomsläpplig innan det hårda regnet kom, kanske lite väl mycket ändå, det hade nog varit bättre att få det fördelat på flera dagar. Det är verkligen roligt att följa dina projekt. Det kommer säkerligen att bli jättefint. Ja det gäller att hålla reda på var lökarna är planterade :)
  Önskar dig en fin torsdag!

  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Anita, det regnet var meldt flere dager i forveien og det var ingen tvil om at det kom. Da var det bare å få gjort det jeg måtte få ferdig innen regnet kom, og nå regner det hele tiden her. Ja, det var fint at jorden ble fuktig innen de store nedbørsmengdene kom. Ja, det er vel mye regn som har kommet men sånn ble det nå. Tusen takk.
   Ja, ikke sant :)
   Ha en fin torsdag du også!

   Klem, Marit

   Slett
 13. Good morning, Marit: The additions fit very well in your garden and add class and distinction. I expect that next spring they will get together and mate and you will have lots of little metal chicks running all over the place. Hugs from Ontario. David

  SvarSlett
  Svar
  1. Good evening, David. I'm sorry, but I didn't see your comment earlier. I thought I had answered it yesterday, but something went wrong :(
   I did not know they could have children ;)
   Hugs from Norway.
   Marit

   Slett
 14. I torsdags när jag var ute och körde kom ett riktigt skyfall och för första gången kände jag att det var som i USA. Det gick inte att köra - regnet var beigebrunt och helt omöjligt att se genom. Men nu rinner det bra i bäcken vi grävde och jag tror min tanke kan bli bra.

  Härligt att du börjar bli klar och att växterna fått sitt nödvändiga vatten. Nu blir det spännande att se utfallet av dina mödor till våren.

  Kram, Carina

  SvarSlett