torsdag 14. januar 2010

Litt frø i jorda...


Dagene går så fort for tiden! Halve januar er snart over, og tiden bare suser avgårde. Her om dagen sådde jeg årets første frø. Det ble helleborusfrø, purrefrø og blodbeger. Det var mine siste blodbegerfrø, og hvis ingen spirer av de blir jeg sur :(

I dag har det "kun" vært 7 minus her, og det føles som rene mildværet. Det er nøyaktig en uke siden det var 24 minusgrader her. Godt at den verste kulda er over, i hvertfall for denne gang.

Til min store forskrekkelse har jeg sett masse rådyrspor i hagen i det siste. Håper de holder seg i skinnet og lar mine busker og trær få være fred. Tror de spiser rester som detter ned fra fuglematerene. Håper ikke de tror at det er en foringsplass for de.

Dagens hosta heter 'Blue Arrow'. Det er en medium hosta som vokser litt sakte. Den trives i halvskygge og blir grønn på bladene hvis den får for mye sol. Det er felles for alle de "blå" hvis de skal beholde sin vakre farge.

2 kommentarer:

  1. Du sliter med blodbeger, du også... Venter spent på frø av den. Håper inderlig jeg får spiring denne gangen!
    Fin Hosta!

    SvarSlett
  2. orchis, ja hvem gjør ikke det? Blodbeger er en nydelig blomst, og den vil jeg ha, men det hjelper så lite...
    Lykke til med spiringen din da, jeg håper at du lykkes med den!

    SvarSlett

God jul eller var det god påske?

 Vi er så heldige her nå for værgudene ombestemte seg brått angående våren. Snøen har lavet ned i to dager her, men heldigvis så blir det ik...