onsdag 20. januar 2010

Hostadrømmer

I dag har alt gått dritt for å si det på en "pen" måte. Bilen stoppet på veien mellom Hvittingfoss og Kongsberg, og det var ikke mulig å få den i gang igjen. Så jeg måtte ringe Viking og få de til å taue bilen til verksted. Knurr... Jaja, sånt skjer når en minst venter det.

Imens drømmer jeg bare om vår, og at det blir en lang og varm sommer. Håper det blir tidlig vår så jeg kan komme i gang tidlig i år. I år skal det ikke felles ned noen trær her, så da kan jeg begynne rett på hagearbeidet hvis formen er til stede. I fjor brukte jeg fryktelig lang til på å rydde opp etter vedhugst, så det slipper jeg i år. Skal lage i stand et helt nytt område til bare hosta. Må få tak i masse bark, og må prøve å få hentet det med tilhenger. Sånne små barksekker som er i handelen vil ikke holde her nei.

Dagens hosta heter 'Halcyon' og er en av mine mange favoritter blandt de "blå". Den er medium i størrelse, og vokser relativt fort. Den blir penest i halvskygge, for da beholder den blåfargen. Jeg flyttet en gang en sånn til et sted hvor det var relativt mye sol. Den måtte bare flyttes derfra, for det ble helt grønn i sola.

5 kommentarer:

 1. Halycon er en av mine favoritter også. Den gråblåfargen er knallfing og selve størrelsen på planten er perfekt. En kose hosta :-)

  SvarSlett
 2. Helt enig, den er vakker, og vokser ganske raskt, tett og fin, og sneglene ser ikke ut til å like den , heller !!

  SvarSlett
 3. En av mine favoritter også. Den er den hostaen som holder seg grønn lengst om høsten her hos meg, og det ser ikke ut til at sneglene liker den heller:)

  Og da gjør det jo ikke noe at den er pen også!

  Har svart på PM'en

  SvarSlett
 4. Håper bilen kommer til seg sjøl igjen raskt. Å ta bilen fra et menneske i distriktsnorge er omtrent som å ta fra det beina!
  Halcyon kjenner jeg bare av omtale. På tide å gjøre noe med det i år, kanskje?

  SvarSlett
 5. Tove, ja det er en fin hosta!

  Bjørg, det er nok sikkert fordi den har såpass tykke blader.

  Juni, hyggelig at sneglene holder seg unna den, ja.

  Berit, ja der sa du det. Her går det kun tre busser til Kbg. og bare to busser hit igjen i løpet av hele dagen, så det er helt nyttesløst å ikke ha bil. Får vel telefon fra de i dag håper jeg.

  SvarSlett