torsdag 7. januar 2010

Hyggelig feber

Ja, det er ikke vanlig feber jeg snakker om. Det er hostafeber av verste slag som har angrepet meg i det siste. Fransen sine sider har blitt studert med argusøyne, og ønskelistelisten er allerede lang. Hva den er i mai vites ikke, men den er i hvertfall ikke kortere.

Godt å kunne sikle på flotte sider i vinterkulda, en kan visst trenge feber for å holde ut. I natt var det 24,4 minus her, og i dag har det ligget på minus 18. Jeg kan ikke fordra kulde, og spesielt ikke når det blir så langvarig som nå.

Dagens hosta heter 'American Halo' og blir stor men ikke kjempestor. Trives i lett skygge.

9 kommentarer:

 1. hosta er fint :) Blir nok flere slag her til neste år også tenker jeg.

  SvarSlett
 2. Meget hyggelig feber!
  Jeg ville ikke vært så redd for store hosta og svarte skogsnegl (jfr forrrige innlegg). Jeg plukker de jeg ser i sunnmørshagen, men det er naturligvis ikke alle. Og hostaene er ikke påfallende hullete. Nøkketunger, derimot, har jeg måttet gi opp, der lå de svarte på vakt når de nye bladene spirte.

  SvarSlett
 3. Hostafeber høres hyggelig ut :-) Varmt og godt. Selv er jeg angrepet av frøfeber for tiden...

  SvarSlett
 4. Hostafeberen var innom 3. nyttårsdag, sammen med et snev at Trilliumfeber og Ariasemafeber. Når jeg i tillegg fikk et kraftig angrep av frøhoste, var dagen komplett ;-) Er redd sypmtomene bare vil bli verre utover vinteren.

  SvarSlett
 5. Anne, det finnes så mange flotte sorter, at du finner sikkert noen nye fine til sommeren!

  Berit, ja ikke sant? Feber av det slaget er bare hyggelig bortsett for lommeboka da ;)Merkelig, for jeg har en nøkketunge som blir kjempestor hvert år. Kanskje de ikke har oppdaget den?

  Villrose, ja frøfeber er nok heller ikke å forakte! Jeg har den også... ;)

  Trine, ja det finnes mange forskjellige feber, og på denne tiden av året er det lett å bli angrepet. Det blir nok bare verre utover ja! ;)

  SvarSlett
 6. Flott bilde av Hosta og kjekk "dille" i vinterkulda.

  Jeg er litt demotivert for tiden selv om frøposene ligger og slenger rundt meg.

  Ønsker deg en fin og litt mildere helg!

  SvarSlett
 7. Kaldt her også, men ikke SÅ mange kuldegrader, men med vind og sjøluft kjennes det virkelig kaldt.
  Jeg liker det jeg, men varme, sommer og sol er selvsagt DET BESTE!

  Fransen er en 'hostabutikk' eller?
  Jeg kunne jo godt tenkt meg flere hostaer jeg og - de er fine:)

  SvarSlett
 8. Randine, jeg skjønner deg godt. Jeg blir også litt demotivert når det blir så kaldt. 19 minus her nå, men håper på mildere vær over helga. Ha en hyggelig og mild helg du også!

  SvarSlett
 9. Juni, ja dere har jo fått kulde så det holder dere også. Sikkert litt uvant for deg, mne her er det mer normalt. Men ikke i tre uker i strekk, må helt tilbake på slutten av 70 og begynnelsen av 80 tallet for å finne maken til kulde. Fransen er en hostabutikk i Nederland ja ;)

  SvarSlett

Pionblomstringen er i gang...

Årets blomstring av pioner har vært litt ujevn, for etter varmesjokket i mai har blomstringen mer eller mindre stoppet opp.  Men nå har blom...