fredag 1. mai 2009

Sommervarme og ekornfamilie på besøk

I dag har det vært nesten 21 grader her, og helt stille. Det ble ikke noe bålbrenning på meg i dag, for jeg har vært så sliten etter i går at jeg har bare puslet litt i hagen. Har fått ryddet i de siste bedene som har smeltet frem på nordsiden av huset, og har beskjært sypressene som vokser der. De begynner å bli noen store trær, men jeg fjerner bare sidegreiner som har kommet helt ut av kurs etter tung snø i vinter.

Jeg og sønnen min var nede ved bekken og ryddet da plutselig et ekorn kom frem til oss, og det var så nærme at det bare var 50 cm fra oss! Det var tydelig at den ville si oss noe, for den bare spratt foran oss frem til "fugletreet" . Det er en formklipt gran som fugler og ekorn elsker her i hagen.
Jeg gikk inn og hentet noen brødskiver som jeg la under treet, og plutselig var det 3 ekorn der på en gang. Dessverre hadde jeg alle batterier til kamera til lading, så jeg fikk ikke tatt bilde av de. Men det var i hvertfall tydelig at ekornet som kom til oss var sulten og ville ha mat! Jeg har bare sett et ekorn av gangen her, så det var artig at det egentlig bor 3 i nærheten her. Kanskje to av de var unger? Jeg har foret disse ekornene i flere år, så de har jo vent seg til å få brødskiver/meiseboller. Så da må jeg nok bare fortsette med det, men det er i hvertfall kjempekoselig med dyreliv helt inn i hagen. Ekorn er søte å se på selv om de er noen skikkelig røvere! Her i går klarte det ene ekornet å få løftet ned en sånn spiral jeg har til å ha meisebollene i med meisebollen inni. Den var sikkert veldig optimistisk, men den ble for tung. Men den klarte å få den med seg et godt stykke, for den lå langt nede på plenen i dag tidlig. Jeg hang den opp igjen (den henger i en annen kurv)og mens vi sto å så på de i sted, så tok den ene og tok meisebollespiralen ned igjen! Fremmelig er vel et pent ord å bruke på de... ;-)

8 kommentarer:

 1. Så koseligt. Ekkorn er flotte dyr men eg ser dei er nokre røvarar.

  SvarSlett
 2. De er noen smarte kjeltringer, ja :-)
  Nydelig bilde av fylt blodrot forresten. Blomstrer den allerede hos deg? Min stikker bare en cm over jorda...

  SvarSlett
 3. Nydelig bilde av fylt blodrot og koselig ekornhistorie.

  Ha en fortsatt fin hagehelg!

  SvarSlett
 4. Ekorn er morsomme, viltre og frekke. Jeg er glad for å se dem i hagen, men blir litt nervøs når det også finnes fulereder her. Den er en god eggtyv - og det er ikke så bra.
  Skal si du har strevd med den hekken din. Det kjennes nok godt i kroppen!

  SvarSlett
 5. akoen, ja de er noen røvere. Men det er sånn deres natur er. De er søte å se på i hvertfall.

  SvarSlett
 6. Sigrid, nei det er nok et bilde fra i fjor. Den enkle blodroten blomstret i går, men den fylte trenger noen flere dager. De er bare så vidt over jorda her også.

  SvarSlett
 7. Randine, den fylte blodroten er en av mine favoritter om våren. Doble hvite blomster, hva mer kan en ønske seg? ;-)

  SvarSlett
 8. Juni, jeg vet at de er noen eggtyver. Men noe skal de ha på leve av de også. Naturen er temmelig nådeløs, men det ser ut som fuglene får unger alikevel. Så de tar nok ikke allle eggene heldigvis!

  Hekken er historie ja, og jeg skulle nok ha tatt det litt mere med ro. Men den er i hvertfall borte, og det er jeg veldig glad for!

  SvarSlett