torsdag 14. mai 2009

Selvpåført vandalisme i egen hage...

I går skjedde det så mye her, at jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Dagen i går startet med at jeg ringte og hørte med hvordan det gikk med jordblandingen hos firma som jeg skulle bestille jord hos. Joda alt gikk fint, og jeg kunne få jord på dagen. Fint sa jeg, og den skulle komme på ettermiddagen. Kl. 12 var mannen med lastebil og henger her... Jeg hadde nok håpet at fyllmassen kunne tippes der jeg skulle ha den, men det gikk ikke. Det ble for krapp sving pga. hengeren. Så enden på visa var at jeg fløy til naboen og hørte om jeg kunne låne en snipp av et skogområde rett over veien her. Vi fikk tippe fyllmassen der, og det gikk helt fint. Jeg hadde veldig lyst til å få jordlasset inn i hagen, for da slapp jeg å trille veldig langt med trillebåra med tung jord. Jeg har før nevnt at jeg har klippet med en snøbærhekk for å ha dette området som en "port" inn til hagen, og lastebilen alene uten henger kom fint inn. Men det jeg ikke regnet med/tenkte på var at den var fryktelig tung... Den lagde da noen "fine trikkespor" inn i plenen. Selv om det ikke var vått i plenen, så søkk den fryktelig ned alikevel. Jeg spurte etterpå hva lastebil med henger og jord veide, og da sa mannen 50 tonn.....Hvis lastebilen med jord veide halvparten skjønner jeg jo hvorfor jeg nå har trikkespor i plenen...Jaja, dumheten lenge leve ;-)

Min mann mente at jeg måtte spørre en nabo med traktor og skuffe om ikke han kunne flytte fyllmassen for meg inni hagen. En meget god ide som jeg i fortvilelsen og forfjamselsen ikke tenkte på engang. Godt noen kan tenke rasjonellt. Som sagt, så gjort. I går ettermiddag kom den snille naboen med traktor og flyttet all fyllmassen for meg der jeg hadde tenkt jeg skulle ha den i utgangspunktet. Den dekket nok ikke alt jeg hadde håpet, men det er vanskelig å beregne på forhånd. Jeg fikk i hvertfall tømt kompostbingen i går, og fikk lagt det i plaaekarmene som underlag. Den nye matjorda var kjempeflott, og jeg fikk fyllt opp fire pallekarmer med jord. Jeg fikk også satt ned 2 kg med setteløk før ryggen sa takk for seg i går kveld. Da var det bare å krabbe i seng kl. 22 ;-)
Jeg har jo ikke vett på å gi meg før jeg har så vondt at jeg hyler, så i dag skal jeg ta det med ro.

Det regner litt her, og da blir det en rolig innedag(enn så lenge til det blir opphold) Jeg har masse papirarbeide å gjøre, og jeg skal se om jeg får frem støvsugeren. Det er en dyd av en nødvendighet, for her ser det ikke ut. Om sommeren skulle jeg hatt hushjelp, for det kommer i siste rekke av gjøremål *rødme*

12 kommentarer:

 1. Trøst deg med at du ikke er alene om å neglisjere husarbeide om våren og sommeren. Det er nesten slik at jeg ikke har lyst å få besøk av folk.....:-(

  SvarSlett
 2. Du står på leser jeg. Den ryggen din høres ut som den trenger en god hvil og kanskje en runde hos kiropraktor og/eller massør...?
  Husarbeid? Støvsuger? Hva er det...? :) (sukk)
  Ha en flott dag!

  SvarSlett
 3. Trikkespora gror igjen, skjønner du. Har hatt mine runder med sånne jeg også!

  SvarSlett
 4. Høres ut som du har hatt en rimelig travel dag i går. Trikkespor eller ikke, nå har du i allefall fått mye fin jord og de spora forsvinner nok med tiden.

  Husarbeid kan man gjøre en annen gang:) og -
  vær forsiktig med ryggen din!

  SvarSlett
 5. Oj, så spennende - nå begynner det å ligne noe der ute tenker jeg. Bilder bilder!

  Husarbeidet løper ikke fra deg, du er ikke alene om å ta let tpå det i sommerhalvåret. Mye morsommere å løpe rundt i haven :)

  Det regner med jevne mellomrom i dga, heldigvis kom det ikke noe regn før etter de obligatoriske 9 timene hadde gått etter Roundup-dryppingen min i sveve- og skvallerkålstilker. Jeg gjorde det samme med løvetann som kommer opp på samme sted hvert år, knakk av stilkene langt nede og dryppet ren Roundup i. Spent på hva som skjer :) Den nymalte planken min fikk også tørket før regnet kom.

  Været i dag gjør det vel lettere for deg å ta det med ro og pleie ryggen din, god bedring med den!

  SvarSlett
 6. Nei, så nydelig nytt vignettbilde! Er det den lysdblå fra Nautesund?

  SvarSlett
 7. Takk for trøst, Randi F! Jeg regner med at jeg ikke er alene om å prioritere hagen som sommeren.

  orchis, ja jeg prøver i hvertfall! Ryggen kan absolutt trenge en god hvil. Det pleier å gå seg til etter noen dager hvis jeg holder meg i ro. Men hvem klarer det når det er vår?
  Støvsuger er et fremmedord, vaskebøtte også! ;-)
  Ha en flott dag du også!

  Berit, det var godt å høre at de gror igjen. De ser faktisk litt bedre ut i dag etter at gresset har reist seg litt opp. Jeg får fylle på litt jord på de verste stedene, så blir det nok bra igjen.

  Juni, ja travelt dag er bare fornavnet på gårsdagen ;-) Jorda er kjempefin, og det er bra. Jeg prøver å passe på ryggen, men det hender jeg gjør mer enn jeg tåler.

  Ninni, du må nok smøre deg med tålmodighet når det gjelder bilder ;-) Det ser fortsatt ikke sånn ut som jeg vil ha det. Må ha mere fyllmasse, og det kan ta litt tid før det er i orden. Mannen skal gjøre en jobb i nærheten, og der skulle de fjerne noe masse. Men når det blir må gudene vite... ;-)

  Husarbeide er noe herk, og spesielt om sommeren! Bra du fikk tatt på roundup før regnet kom. Her er det bare byger, men det ble også denne fæle vinden igjen. Plutselig var det ikke mer enn 8 grader ute. Brrrr....

  SvarSlett
 8. Berit, ja den er i fra Nautesund! Den er en av mine favoritter av aurikler! Jeg er så glad i blått og hvitt, og den har jo nettopp disse fargene. Har du den også?

  SvarSlett
 9. Jepp, jeg har den lyseblå. Det kommer et aurikkelinnlegg på bloggen min snart der den skal være med. Nydelig! Har en kremhvit også fra Nautesund.

  SvarSlett
 10. Berit, jeg kjøpte en annen derfra i fjor som er rosa og gul. Den åner blomstene sine snart. Skal ta bilde av den da.
  Da skal jeg følge med i bloggen din og se på flotte bilder!:-)

  SvarSlett
 11. Noen av de ekle hybelkaninene hadde tatt bolig i leiligheten vår uten å spørre !! Nå har jeg tatt dem, og satt opp skilt:Uvedkommende har ingen boplass her !!

  Og gjester blir satt til bords ute på veranda hele sommeren, har tak over, så det er uansett vær !!!

  SvarSlett
 12. Bjørg, ja er de ikke frekke? Jeg har to langhårede katter i tillegg til hybelkaninene, så her blir det ekstra ille. Jeg skal sette opp pavlijongen til uka, og da kan alle få sitte der. Det er det ikke hybelkaniner heller! ;-)

  SvarSlett