lørdag 2. mai 2009

Noen nye bilder


Sultent ekorn...

Jeffersonia dubia

Magnolia stellata

'Prickel'

'Blue Juwel'

Fylt og enkel blodrot
Blåveis i mange nyanser


Jeg startet dagen med å knipse noen bilder i full fart, og det første jeg så var et av ekornene som bor i nærheten. De sitter ikke stille lenge av gangen, så det er bare å knipse fort og gæli...
Mannen fikk tatt vekk all veden som lå oppe i hagen i dag, så nå er det bare veden nede ved bekken som er igjen. Jeg fikk raket opp all sagflisa som lå etter all kappingen, og den er lagt i en haug så lenge. Jeg har planer om å legge den nederst i en ny pallekarm,
Jeg fikk brent opp all kvisten etter snøbærbuskene, ogd et var en sann fornøyelse ;-). Poff, og så var alt borte. Nå er all kvisten som vi la i bunnen av bakken ned mot bekken borte. Alt er brent opp, og tilbake er det bare en bitteliten askehaug. Skal si det er forskjell på volumet...
Jeg var nede der og helte på masse vann nå nettopp, så nå er alt skukket. Til uka tror jeg at jeg skal bestille fyllmasse for å få dekket over den store gropa som er der.
Jeg har også fått kvernet opp sypressgreinene fra i går. Det ble til dekke i halve hostaland 2. Skulle gjerne hatt noen flere sånne greiner, men kan jo ikke ribbe hele hekken heller... ;-)
I ettermiddag fikk jeg kjøkkenånden på besøk (noe som ikke er så vanlig her i huset), og bakte sitronkake med skall fra egne sitroner! De var så tørre inni, at det ikke var noe saft å bruke fra de. Men jeg hadde sitronsaft på flaske, så det ordnet seg. Men jeg lurer på når sitroner egentlig skal høstes, slik at de skal være saftige? Noen som vet?

10 kommentarer:

 1. Ekorna er sannelig ikke lette å ta bilder av. De sitter aldri stille lenge nok til at en får stillt inn kameraet, jeg har og prøvd. Det er omtrent som å ta bilde av fugl, det er også en vanskelig affære. Det blir litt enklere med blomster, for de står jo der de står - heldigvis.

  Modne sitroner har jeg aldri hatt så det kan jeg ikke hjelpe med. Jeg hadde for mange år siden et appelsintre fra en appelsinkjerne jeg sådde, men det ble aldri noen frukter.

  Det er så flott å se alle blåveisene dine. Og så godt å se at alt har kommet så langt i hagen din. Jeg synes ikke det er lenge siden dere hadde metervis med snø. Nå har det sikkert kommet like langt i hagen hos deg som her.

  SvarSlett
 2. Oi. Den 'Prickel' er virkelig en sikleplante.
  Skulle ønske jeg greide å være like effektiv som du er for tiden...

  SvarSlett
 3. Det er faktisk vanskelig å se når sitroner er fullmodne. De er jo alltid ganske harde, selv i moden tilstand. Men hos naboen som er gammel sitrusbonde, har jeg lært at de iallefall bør være helt gule. Det beste er å ta en prøve. At de blir tørre inni kan også bero på at vekstsesongen ikke har vært optimal, dvs. nok sol, varme og næring. For lite vann gir også tørr frukt.

  Nydelige bilder. Nusselig ekorn.

  God søndag!

  SvarSlett
 4. Flotte bilder av vårens blomster og ekornet.
  Sitronkake høres godt ut, men jeg vet heller ikke hva tid sitroner skal høstes.

  Våren er uansett en vakker tid!

  SvarSlett
 5. Juni, ja nå virker det som våren er kommet like langt her som hos deg, nesten i hvertfall. Det er utrolig hvor fort det går når varmen først kommer hit!

  SvarSlett
 6. Sigrid, ja den er en skikkelig sikleplante. Jeg håper den frør seg, slik at det kan bli noen småplanter etterhvert.

  Jeg er nok ikke så effektiv som det høres ut, for det andre gjør på en halvtime kan jeg bruke mange timer på... Men jeg har som mål å få gjort litt hver dag.

  SvarSlett
 7. orchis, det var bra du sa det, for jeg tenkte kanskje jeg skulle høste de når de var mørke grønne. Jeg tok mine i vinter når de var skikkelig gule, men de var tørre alikevel. Det kan jo være at den har fått lite vann i vinter, for det skal den jo i hvileperioden. I vekstsesongen tror jeg faktiskd en hadde de rette betingelsene, for det var varmt og mye sol i fjor sommer. Men jeg prøver igjen, for den står og blomstrer akkurat nå. Får håpe at sitronene er bedre neste gang :-)

  SvarSlett
 8. Randine, sitronkaken var virkelig god. Det er en oppskrift jeg bruker som er en grunnoppskrift på alle slags formkaker. Noen ganger lager jeg aprikoskake i steden. Greit å bytte litt på :-)

  SvarSlett