lørdag 9. mai 2009

Mere rydding

I dag fikk jeg hjelp av mannen til å skjære med vinkelsliper på all denne hønsenettingen som lå i bakken her. Han fikk også skjært vekk piggtråd og vaier som var viklet inni et tre. Nå er alt hentet opp, og ligger klart til å kastes på røysa/gjenvinningsstasjonen til uka. Det skal bli så bra å bli kvitt det. På mandag skal jeg bestille fyllmasse og jord. Jeg håper de har fått laget ferdig jord, så de kan komme hit i slutten av neste uke. Dette er et firma som blander egen jord, og den er jeg godt fornøyd med. Ikke er det snegler i den heller... Jeg klør i fingrene etter å komme i gang med å få planert området her.

Jeg fikk gjødslet alle planter i går, men da kom det heller ikke mere regn. Så i dag har jeg vannet alt, og det er litt av en jobb. Jeg har ikke fått plantet ut rosene fra ROM, for det har jeg ikke fått tid til. Har stort sett lest i Hostapedia i hele dag, og er bare kommet et lite stykke inn i boka.
Det er kjempemoro å lese om så mange forskjellige hosta. Må ha begjæret griper meg inni hjerterota, og jeg blir helt matt av å tenke på at det finnes over 7000 hosta...
Gleder meg til uka, for da får jeg pakke i fra Nederland. Bare hosta og ikke noe annet... ;-)
Da er det rene julaften for meg!

8 kommentarer:

 1. 7000 forskjellige hosta?
  Det var mye. Jeg kan forstå at det blir vanskelig å velge når det finnes så mange:)
  Jeg har lenge ønsket meg en med hvite, duftende blomster.Har lest om en slik en, men finner den ingen av de stedene jeg har vært på.
  Kanskje du vet hvor jeg kan få tak i en?

  SvarSlett
 2. Det finnes utrolig mange lekre Hosta, men 7000? Den boken må være stor og tykk!

  Kjenner igjen iveren din og vet at du har det helt topp og nesten ikke kan vente på å videreføre det du har begynt på!

  Det har regnet i nett og morgentimene, men nå bryter solen gjennom. Det passer bra, for i dag skal jeg sette ut pallakarmene :)

  SvarSlett
 3. Juni, jeg vet at Hosta 'Afrodite' skal ha doble duftende hvite blomster, men den har vanskelig for å blomstre i Norge for den må ha en meget varm sommer. Ellers er sorter som H. 'Fragrant Bouquet' et godt alternativ. Den har nesten hvite blomster. Den er lettere å få i blomst. Det er også en til som heter H. 'Fragrant Dream'
  Jeg ser at Rolf Eide i Bergen har begge to. 7000 hosta er mange, ja... ;-)

  SvarSlett
 4. Ninni, boka er både tykk og fryktelig tung. Det er så vidt jeg orker å løfte den opp når jeg først har fått lagt den på fanget...

  Ja, det er moro å holde på med ting i hagen når en er hagegal. En kan bli litt vel ivrig innimellom ;-)

  Det har regnet her også på morgenen, men nå skinner sola! Ha en flott utedag :-)

  SvarSlett
 5. Wow, over 7000 forskjellige!? Vel, du har jo stor tomt, så du burde klare å huse de fleste artene og sortene... :D Selv har jeg bare noen få i min norske hage. Men er veldig glad i dem. Både blad og blomster er vakre, synes jeg. Og det beste: De vokser over ugresset!
  God søndag.

  SvarSlett
 6. orchis, ja det finnes over 7000 forskjellige hosta. Jeg har ikke mer enn 120 stk. pr. dags dato ;-)
  Jeg synes de er veldig anvendelige overalt, og er vel an av få stauder som kan kvele skvallerkål. I hvertfall kan noen av de største det.
  Ha en fin søndag du også!

  SvarSlett
 7. mannen truet med å kjøpe hostipedia til meg, jeg påpekte at da trengte jeg ett bokholderstativ også. Herremin, 6,5 kg!!

  Men grattis med boken :)

  SvarSlett
 8. Takk for det, Anne. Ja, den er meget tung, faktisk den tyngste boka jeg har her i huset...

  Et bokholderstativ hadde nok ikke vært dumt, nei!

  SvarSlett