torsdag 7. mai 2009

Endelig litt regn


I går var det kjempefint på morgenen her, og jeg fikk plantet ut ørten purrer i pallekarmene. Etterhvert ble det iskaldt med en ufyselig vind, men jeg fikk i hvertfall plantet ut noen selvsådde stauder. Jeg vannet overalt i alle bed i går, for det var knusktørt. Jeg visste at det var meldt om regn i dag, men en vet jo aldri hvor mye som kommer. Nå regner det bittelitt ute, og de melder om litt i morgen også. Det er egentlig behov for en skikkelig rotbløyte her nå, men værgudene er ikke alltid innstillt på å vanne her når jeg trenger det av en eller annen grunn...
Så jeg får være fornøyd med det lille som kommer.
Dagene suser avsted, og det er mye som skjer i mai måned. Vi må ha styremøte i hagelaget snart, for vi skal ha tur til Ramme gård. De som skal være med skal ringe meg, og jeg håper at jeg får mange telefoner. Vi hadde en kjempekoselig tur i fjor til Botanisk hage, så en ny tur håper jeg blir like hyggelig.
Er bare redd for at det ikke er så stor plass i disse bilene. Jeg skal shoppe busker og trær, og hvordan løser vi det? Jeg er sikkert ikke den eneste heller...
Tenke, tenke...
Bildet over her er tatt i skråningen ved brønnen hvor det er tett i tett av hvitveis. Der er det fuktig, og det liker de åpenbart. Hvitveis er nydelig når det er mengder av de!

8 kommentarer:

 1. Heldige dere som får litt regn. Kunne ønske meg det jeg også, men det ser dårlig ut på denne siden av sommeren. Den årlige tørken viser allerede sine første spor på engene.
  Jeg misunner deg den ekte bekken på tomta! :)

  SvarSlett
 2. Da har dere nok fått etterlengtet rotbløyte, for her har det regnet tett i natt og på begynnelsen av dagen. Flott gjødselvær, så nå er jeg ferdig med det.

  Dere får hekte henger på et par av bilene til alle planter :)

  Store områder med hvitveis er vakkert, jeg kjører nesten av veien et par steder innover til Asker og tar gamleveien bare for å få med meg hvitveisblomstringen :)

  SvarSlett
 3. orchis, ja litt regn er flott på våren. Kan tenke meg at det er tørt hos deg hvis det ikke pleier å regne før på ettersommeren.

  Det er hyggelig med bekk, ja!

  SvarSlett
 4. Ninni, her har det ikke regnet så mye, det har bare kommer noen byger. Så gjødsling har jeg ikke fått gjort enda, men det kommer vel mer regn snart så jeg kan få gjort det.

  Hvitveisen er grei sånn, den trives omtrent over alt i landet vårt!

  SvarSlett
 5. Regn er greit men ikke vinden som blåser her...

  Nydelig bilde av alle hvitveisene som blomstrer!

  SvarSlett
 6. Hadde tenkt å si som Ninni, jeg: dere får ta med en henger eller to.

  Nydelige hvitveis! De er min vårfavoritt blant de ville. Jeg har sågar plantet noen i hagen.

  SvarSlett
 7. Randine, jeg er helt enig i at denne ufyselige vinden som også er her, er forferdelig. Den blåser igjennom marg og bein...

  SvarSlett
 8. Juni, ja jeg skal jammen spørre om det er noen som har tilhenger å ta med ;-)
  Der jeg bodde før beplantet jeg en del av bedet med hvitveis. De sprer seg relativt lett, så snart har du hagen full!

  SvarSlett