tirsdag 5. mai 2009

Bilder av området rundt bekken

Gamle murstein som jeg har funnet i bakken her

Bregne ved bekken

Bekkeblom

Bekken ved flommen i 2007

Bekken i dag


"Veien" i dag tidlig

Nærbilde av "veien"

"Brua" og "veien" frem til andre siden av bekken


Ved begynnelsen av stien

På midten av stien

Nedre del av stien

Bilde tatt i 2006 før vi hadde hugget noen trær i det hele tatt

Bilde tatt i påsken før vi begynte å hugge trær i år


Bilde tatt i dag av området jeg kaller woodland 3


Over her er det bilder av området jeg holder på med for tiden. Det er fryktelig mye å gjøre der, men i løpet av sommeren skal det bli ryddet og beplantet håper jeg. "Veien" langs bekken skal utfylles/steinsettes slik at en kan gå nogenlunde tørrskodd der. Jeg skal også ta bilder av området når jeg er helt ferdig med alt jeg har planlagt.

16 kommentarer:

 1. Dette blir flott:)
  Det er jo et ganske omfattende arbeid du har gitt deg i kast med, men jeg forstår godt lysten din. Det kommer til å bli supert når du er i mål.
  Tenk så heldig å ha en naturlig bekk i hagen. Har du tenkt å plante noen av hostaene dine der?

  Det er sikkert riktig som du sier at helleborusen har vanskelig for å spire hvis det er for tørt. Der min står kan det fort bli litt tørt om sommeren. I år skal jeg prøve å vanne den litt mer så kanskje den vil gi meg noen frøplanter.

  SvarSlett
 2. Spennande prosjekt som vil medføre mykje arbeid men og veldig mykje skaparglede og planteglede. Kos deg med både stibygging, rydding og planting i det tempoet som passar deg og din kropp. Lukke til! :-)

  SvarSlett
 3. Noen times arbeid, ser jeg. Det ser allerede flott ut.
  Min helleborus spirer i singel (den inisterer på å legge frøene på utsiden av medkanten), men det er i skygge mesteparten av dagen.

  SvarSlett
 4. Du verden så flott det kommer til å bli, men du må ta det i passe porsjoner så du ikke sliter deg ut.

  SvarSlett
 5. Juni, det er omfattende ja, men det er morsomt også. Jeg skal ha masse hosta der, ja!

  Prøv med jevnere fuktighet, så kanskje du lykkes! Jeg har mine frøpotter i skyggen på nordsiden av huset. Det går det stort sett bra selv om jeg glemmer vanningen innimellom.

  SvarSlett
 6. hajal, ja det er skapergleden og plantegleden som er viktig. Jeg må som du sier ta det i mitt eget tempo. Jeg har litt lett for å bli vel ivrig, og det straffer seg. Så jeg må bare ta det over langs, så kommer jeg i mål en gang!

  SvarSlett
 7. smgj, det er noen timers arbeide ja. Men det går stadig fremover og det er det viktigste!

  Helleborus legger frøene der det passer dem best. Jeg oppdaget en i dag som har spiret i et bed. Det er morsomt når de frør seg og spirer uten at en vet om det engang... ;-)

  SvarSlett
 8. Sigrid, jeg er nødt til å ta det i posjoner, for dette er mange timers jobb. Men du verden hvor moro det er! Det skal bli endel hosta der... ;-)

  SvarSlett
 9. Spennende område og prosjekt!
  Tenk å ha en egen bekk. Vi har en juksebekk i blyantstørrelse over en bergskalk i sunnmørshagen - bekk når det regner eller vi skrur på vann via hageslange. I nøden spiser fanden fluer, den er da litt morsom!

  SvarSlett
 10. Spennende prosjekt som blir kjekt å følge...

  SvarSlett
 11. Det ser virkelig flott ut, gleder meg til å se det ferdig plantet!

  SvarSlett
 12. Berit, ja det er noe eget med egen bekk enten den er naturlig eller selvlagd. Jeg har alltid vært helta på vann og spesielt bekker, og når vi kommover denne tomta og huset her var det bekken som var utslagsgivende!

  SvarSlett
 13. Randine, det kommer nok flere bilder etterhvert, ja!

  SvarSlett
 14. Bjørnar, du skal nok få se bilder etterhvert som det skrider fremover. I det området skal det plantes ørten løk til høsten ;-)
  Så neste vår bør det bli veldig flott der!

  SvarSlett
 15. Å, du store min tid! Noe så flott Iris! Ikke rart dere har vært ivrige, spesielt du da tenker jeg, etter å få orden på dette skjønne området :) En idyll som de fleste bare kan drømme om. Det er så mange fine planter som naturlig hører hjemme i et slik miljø, du har kanskje mye å ta va videre oppover eller nedover? Hostane dine kommer til å passe perfekt inn og stortrives :)

  SvarSlett
 16. Ninni, det er nok jeg som er ivrig etter å få dette området i orden...
  Det er masse trær rundt her av or, osp, bjørk, selje og hegg. Så i den skåningen ned mot bekken er alle trær blitt fjernet. Der skal jeg ha div. andre trær nå. Lønn, magnolia, noe vintergrønt og alt annet jeg synes passer ;-)
  Hostaene kommer nok til å trives der ,ja!

  SvarSlett