torsdag 21. mai 2009

Blomstring akkurat nå og noen hosta


Iris germanica

Noen av hostaene

Gul clivia
Blå Iris pumila
Gul og rosa aurikkel fra Nautesund
Blå og hvit aurikkel fra Nautesund
I dag har vi fått malt stativet til partyteltet. Det har stått ute i vinter, og allerede var det rustent. Vel, jeg håper ikke at det må gjøres hvert år...
I går fikk jeg plantet meg ferdig med hosta der som woodland 3 er. Jeg er ikke ferdig med området, for jeg mangler noen trær og busker. Nå skal vi med hagelaget til Ramme gård om 14 dager, så jeg håper jeg finner noe der som kan bli med hjem.
Jeg fikk plantet resten av de små hostaene i dag, og nå er alle i bakken. Litt av en jobb totalt sett, og det er godt at en ikke holder på med sånt hver dag.
De to bildene av kasser med hosta er 2/5 av det jeg har plantet...
Nå har nesten alle hostaene kommet opp av bakken av de jeg har, for nå mangler det bare tre av 160 stk....
Her om dagen bestilte jeg flere navneskilt fra England. Tusjen som jeg brukte i fjor har vært veldig bra, og skrifta er like tydelig som i fjor da jeg skrev på de. Ikke dårlig!
I går fant jeg en varigert løvetann her, og enn så lenge så er den fredet. Jeg var på styremøte i hagelaget her om dagen, og var da på omvisning i en lokal hage som var helt nydelig. I den hagen vokste det varigert skvallerkål, og i små doser er det en pen plante. Men neimen om jeg vil ha den selv ;-) Den er altfor vill og sprer seg nesten like mye som sin grønne slektning. Nei, jeg har nok løvetann her som ikke er fredet og som skal bekjempes.
Til lørdag blir yngstemann i huset 20 år og på søndag skal vi ha hele slekta på besøk. Uteteltet skal opp, og der hadde jeg tenkt å samle alle sammen. Uansett må jeg gjøre rent. Det er meldt om store nedbørsmengder i morgen, og da kan det passe bra. Ellers hadde jeg nok bare rota rundt i hagen...

11 kommentarer:

 1. Flott iris på det første bildet!

  SvarSlett
 2. Takk for sist. Du står på det må jeg si. Hagen blir nok et syn ut på sommeren.

  Har slitt litt med å finne riktig plassering av de nye hostaene. Blir spennende å se om de beholder tegningene sine på plassene de er blitt tildet. Blir nok en flytte runde til våren :)

  SvarSlett
 3. For en mengde flotte Hosta, Iris, Aurikler og den vakre Cliviaen...

  Kan jeg spørre om ditt nye "headingbilde" er en veis, uansett var det et nydelig bilde.

  Ha en fortsatt fin hagehelg!

  SvarSlett
 4. Elisa, takk for det! Den er en bytteplante uten noe navn, men vakker er den i hvertfall!

  SvarSlett
 5. Sagae, takk for sist ja. Det var veldig koselig å ha deg på besøk. Håper du stikker innom senere i sommer!

  Jeg regner også med å måtte flytte litt rundt på mine. Men sånn er det med hosta, det må en regne med ;-)Du må ta bilder utover sommeren!

  SvarSlett
 6. Takk for det, Randine. Cliviaen har vært helt fantastisk i vår, og den har blomstret skikkelig lenge nå. Hyggelig med noe som blomstrer inne også!

  Ja, det er en "blå" hvitveis som jeg mener å huske/tror at heter 'Robinsonia'. Den er så nydelig nå, og sprer seg litt mer for hvert år som går. Men den er ikke så "vill" som sin hvite slektning.

  Ha en flott hagehelg du også!

  SvarSlett
 7. Tenk at Irisene dine har begynt blomstringen. Nå har dere kommet lenger enn oss for her er det bare knopper på Irisene.
  De auriklene er de samme som jeg bestillte fra Nautesund i fjor, og nå i år har de blomstret helt nydelig. Jeg likte aller best den blå. Den har en nydelig farge.

  SvarSlett
 8. Juni, ja det er rart at noe er kommet lenger her nå. Men disse irisene som står med knopper nå står på et optimalt sted. De står i direkte sol hele dagen. De jeg har på et annet sted med mer skygge har ikke fått knopper engang.
  Nautesund har flotte aurikler ja, og de er så kraftige synes jeg. Har noen andre som jeg hadde med med fra min gamle hage, men de er bare pingler...

  SvarSlett
 9. For en farge det var på den første Irisen, virkelig lekker! Jeg har også Germanica i full sol, men kun knopper enda her. Og der var det mange Hosta ja, nydelig den grønne/hvite som henger over kanten.

  Da er du nok travel med forberedelsene til feiring av 20åringen din og familiebesøk, håper du som vertinne også får det koselig!

  SvarSlett
 10. Ninni, ja den irisen har overasket meg, for jeg byttet den til meg i fjor. Jeg visste ikke at den var så flott!

  Den hostaen som henger over kanten der er min favoritthosta! ;-)

  Ja, i dag har det vært familieselskap her, og det var veldig koselig.

  SvarSlett
 11. Den fine variegerte skvallerkålen min var en av tingene som strøk med i vinter! (Hadde den i potte, selvsagt.)

  SvarSlett