søndag 17. mai 2009

Dagene flyr...

...så fort at jeg har nesten ikke tid til å skrive i bloggen! For å gå litt tilbake i tid, så fikk jeg denne uka pakke i posten fra Ninni. Det var kjempeflotte stokkroser som hun hadde sådd selv. De er plantet ut, og jeg håper de vil trives.

På torsdag fikk jeg hjelp av sønnen til å dra utover fyllmassen i skråningen. Det var så tungt at jeg hadde ikke mulighet til å klare det selv. Godt med hjelp, ja!

Hostaplantene kom fra Nederland på fredag, og da hadde jeg nok å gjøre med å pakke opp de. Nå er jeg den lykkelige eier av 42 nye hosta.... : )

I går ble vannet fra Lågen koblet til, og jeg vannet i tre stive timer! Her er det nå skikkelig tørt etter sammenhengende vind i nesten tre uker. Så det var ikke en dag for tidlig med vanningen nei.

I dag har vi bare slappet av og har bare vært hjemme og kost oss. Jeg fikk endelig tid til å få plantet ut alle sommerblomstene som var i drivhuset, inklusiv Dahlia 'Bishop's Children. Av 14 frøplanter, fikk 12 mørkt bladverk. Det synes jeg var skikkelig flott! Så nå har jeg bestemt at det ikke skal være mer nattekulde rundt her. Natt til fredag var det ikke mer enn to pluss.
Så helt overbevist om at tempraturen blir varm om natta fremover er jeg ikke...

Ha en fortsatt fin 17. mai!

17 kommentarer:

 1. så atig med så mange nye hosta, har skikkelig sansen for hosta

  SvarSlett
 2. Å du med all den Hostaen!!!hehe...men forsstår deg godt,det er virkelig flotte planter. Jeg sådde Hosta for noen år siden,resultatet ble ganske bra,men ikke så veldig spennende da!Jeg planta ut sommer blomster i går. Planta til krukker og urner. Tempen i dag har vært opp i 23 gr...skikkelig sommervarme. Men ser at det er meldt lavere temp de neste dagene. Men frost blir det ikke.
  Vi har kost oss hjemme med grill mat i dag. Noe tåg gåing gidder jeg ikke lenger. Det var før en var "nødt" med småunger i huset.

  SvarSlett
 3. ikke meningen å være anonym altså....men får ikke til å skrive inn navn...Jeg er Torill

  SvarSlett
 4. Skogsdua, ja hosta er noen flotte planter!

  SvarSlett
 5. Torill, ja det er en spennende hobby. Jeg har ikke sådd noen selv, for jeg samler på navnesorter. Men i hagen i fjor spirte mange selvsådde frø. De har ikke dukket opp enda, men håper de har klart seg gjennom vinteren.

  Ikke noe 17.mai tog her heller. Har hatt så mange år med pliktgåing, så nå koser jeg meg hjemme i steden.

  Er du logget inn når du skriver i bloggen?

  SvarSlett
 6. Nå er 17. mai vel overstått her. Gleder meg til å komme på besøk i morgen. Informerte mine nærmeste kollegaer pr sms hvorfor jeg ikke kommer på jobb i morgen. Tror de har begynt å tro jeg er litt rar ;-)

  SvarSlett
 7. Sagae, jeg gleder meg til du kommer! :-)

  SvarSlett
 8. Det ble en rolig 17ende mai her også i år. Koselig det :) Nydelig verandavær! Deilig med en dag helt i avslappet ro. Det er veldig hyggelig med små barn og 17ende mai, men jeg har jo mine vaffelstekemaratoner og pølsegalopper friskt i minne og det kan rett og slett blir litt VEL mye den dagen... Ellers liker jeg å dra til familien i Oslo 17ende mai, det er en fin anledning til å bruke bunaden (og se alle de fine bunadene!) og være en del av folkelivet.

  Håper stokkrosene vokser og trives, egentlig burde de vært herdet i forhold til solen. De kommer rett fra planterommet. Men de klarer seg nok!

  Ja, du og de Hostaene dine :) Det er så artig når man samler og virkelig setter seg inn i alt som har med en art å gjøre. Har du fått tid til å lese mer i leksikonet ditt?

  SvarSlett
 9. Gratulerer med 42 nye Hosta. Gleder meg til bilder av dem.
  God uke til deg!

  SvarSlett
 10. Ninni, jeg så at stokkrosene ble litt slappe i sola den dagen jeg plantet de ut. Men i dag ser de veldig bra ut, så de har nok blitt kjapt aklimatisert ;-) Noen ganger er lykken bedre enn forstanden...

  Jeg leser og leser i Hostapedia, men er ennå ikke på langt nær ferdig. Vet ikke om jeg noen gang blir det...Det er ikke en bok en blir fort ferdig med for å si det sånn ;-)

  SvarSlett
 11. orchis, takk for det! Bilder kommer etterhvert :-) Ha en fin uke du også!

  SvarSlett
 12. 42 stk!! Her i Norge hadde det blitt en FORMUE å få tak i vet du. Fantastisk å få et slikt hostabed da. Håper du tar bilder og oppdaterer oss! :-)

  SvarSlett
 13. Landliv, det koster nok en liten formue å importere de også... ;-)
  Sunnhetsertfikat, frakt og moms, så blir det ikke noe billigere. Men jeg har fått tak i hosta som ingen andre har! Jeg skal ta bilder av de, ja :-)

  SvarSlett
 14. 42 nye Hosta, du er ikke snau! Gleder meg til bilder!

  SvarSlett
 15. Berit, snau er nok ikke rette utrykket. Gal er nok mere dekkende... ;-)

  SvarSlett
 16. Vi gærne har det godt, Marit!
  Når vi ikke har vondt her og der av altfor mye tungarbeid, da.

  SvarSlett
 17. Ja Berit, vi gærne har det godt. At kroppen noen ganger protesterer på galskapen er nok ganske naturlig. Her sitter vi mye i ro hele vinteren, og så plutselig er vi helt turbo. Ikke rart at kroppen streiker innimellom ;-)

  SvarSlett