onsdag 3. juli 2024

Iris, clematis, liljer og valmuer...

 Det går nesten for fort unna med blomstringen her nå, og jeg får ikke lagt ut bildene etter som når ting blomstrer. Men det går an å vise de senere også. Det er jo egentlig et luksusproblem :)

Jeg lette etter et navn på bloggen i går, og da kom jeg til å se på bilder fra i fjor. På grunn av rekordvarmen vi hadde i mai er enkelte blomster mye tidligere ute nå enn de var i fjor. 


Disse Iris x pseudata er en krysning mellom Iris pseudacorus og Iris ensata. De kan bli opptil 150 cm høye, og hver irisblomst får fire blomster. Så de blomstrer veldig lenge. 


Clematis blomstrer veldig lenge når de først begynner.
Denne 'Ivan Olsson' har blomstret i flere uker allerede. 


'Pink Morning'


Denne heter Lilium martagon var. albiflorum.

Martagonliljene har aldri vært finere enn nå. Det var jo en veldig kald vinter i år, og kanskje de liker nettopp sånne  vintre. Kulden har heldigvis noen fordeler også :)


Clematis 'Multipink'


Clematis 'White Jackmanii'


Dette er 'Guinea Gold'


Denne  heter 'Peppard Gold'


Denne kjøpte jeg i fjor, og den heter 'Terrace City'. Jeg har samlet disse gule liljene på et sted, og jeg har virkelig fått sansen for de nå. Før kjøpte jeg kun rosa og hvite av de. Smaken er heldigvis i endring :)



Iris x pseudata igjen


Valmuer er så fine synes jeg. De blomstrer veldig kort, og de må derfor nytes mens de gjør det. De frør seg veldig mye, men der de står kan de få være i fred.

31 kommentarer:

  1. Jeg må kjøpe meg flere klematris planter, de er flotte. Min blomstrer veldig tidlig, så jeg må ha noen som kunne blomstret utover sommeren også.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de er så flotte planter. Det er nok en alpeklematis du har da. Kjøp noen som blomstrer i juni, og noen som blomstrer utover sommeren. Da får du lang blomstring.

      Slett
  2. Your garden is overflowing with beauty, Marit. The poppies are truly wonderful. Such a burst of colour! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, David. Yes, they are wonderful. They are a very easy to grow, and they give a lot of color to the garden.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  3. Hello,
    I just love the poppies! All your flowers are lovely to see, the Iris, the lilies and Clematis are all favorites. Take care, enjoy your day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello,
      Thank you. Take care you too, and have a great day!

      Slett
  4. Du har de smukkeste blomster, Marit! Her er en del af havens blomster regnet væk. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte. Så trist da! Det har de ikke gjort her bortsett fra peonene. Klem fra Marit 🥰

      Slett
  5. Very beautiful! I feel that the flowering is early. I can't believe that we have Dasiphora fruticosa blooming already! It usually doesn't bloom until much later. There are many other flowers that have bloomed earlier than normal.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Yes, that's very early. Here we had very high temperatures in May, and I can see that the flowers in the garden blooms much earlier this summer.

      Slett
  6. Det kan godt være svært som fotograf at følge med blomstringen, og jeg må tilstå, at det slet ikke er alt, jeg når at tage billeder af. Er det ikke rigtigt husket, at du i det hele taget er blevet mere positiv over for gule blomster? Valmuer i grøftekanten eller kornmarker er noget af det smukkeste.

    SvarSlett
    Svar

    1. Ja, det er så mye som blomstrer på en gang nå, og det er vanskelig å få alt med seg. Jeg tenkte på deg når jeg skrev det, for gult har jeg ikke vært så glad i tidligere. Nå har jeg en forsiktig start med gule liljer og det er bare hyggelig. Ja, det er helt sant. Det er pent å se på.

      Slett
  7. Your poppies are truly beautiful, Marit. My garden was full with them, but they don't really belong here in our climate. However, I once planted them years ago and they have been re-seeding ever since. They always remind me of my native Germany where in the summer meadows were glowing in red poppies and blue cornflowers. Your garden looks like a wonderful place. Tusen takk! - Carola (I came here from David's blog).

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Carola! I guess the poppies don't belong here either, but they grows up every summer. Germany and Dennark are well known for their poppies and blue cornflowers. Danke for visiting my blog!

      Slett
  8. Tienes unas floraciones preciosas, en mí jardín tenían que florecer las dalias, pero parece que este año se están secando, siento mucha tristeza. Tus flores me alegraron. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. I'm sorry for your dahlias. It's sad when they don't thrive. I'm happy that you was glad for my flowers.
      Hugs!

      Slett
  9. Hej Marit!
    Dina martagonliljor ser verkligen ut att trivas. Så vackra och fina färger. Jag har dem i vitt och rosa. I år har jag bara sett den rosa färgade. De står skuggigt så de är inte alls så fina som dina. Vackra Iris och klematis.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, det ser ut som de trives her. Jeg leste akkurat de trives best i sandblandet jord. Tusen takk.
      Ha det godt!

      Slett
  10. Fantastisk flott blomstring. Også hos oss har mye blomstret tidlig og samtidig. Hilsen fra Liv

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Våren herble veldig varm, så mange blomster er tidlig ute. Hilsen Marit

      Slett
  11. Du har selvfølgelig noen flotte Iris som blomstrer! Ja, Martagon stortrives i sommer. Og klematis. Henger etter som et slips jeg også. Det blir jo rent for mye å ta inn på en gang. Sommer på sitt beste.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, selvfølgelig har jeg det! :)
      Det gjør de virkelig ja. Jeg tror aldri at jeg har sett en sånn blomstring før. Det må bare bli sånn, for plutselig blomstrer alt samtidig. Det er nettopp det!

      Slett
  12. Ja så er jeg også med, bedre sent end aldrig. Dejligt at se dine smukke iris og martagonliljer.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er fint at du også er med! Tusen takk.
      Klem

      Slett
  13. Så mange fine liljer du har. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
  14. Fantastisk blomstring hos dig Marit! Jeg synes det hele ser så godt ud, men din valmuemark er jo overdådig. Dejligt du har plads - både i haven og i hovedet/hjertet - til sådan en masse selvsåede valmuer. Klematis er du jo nærmest ekspert i og de er altid flotte - ligesom dine iris.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Ulla. Jeg liker valmuer, og måtte bare finne en plass hvor de kunne bre seg :)
      Tusen takk.

      Hilsen Marit

      Slett
  15. Blomstene dine i hagen din er fantastiske.
    Jeg liker dem godt, irisene og valmuene. Jeg sådde kornblomster ved siden av valmuene in hagen min.
    Vi kan nyte alt til det fulle... nå. Herlig.
    Kjære Marit, du må gjerne skrive på norsk - bokmål - på bloggen min. Jeg startet bloggen for å øve på norsk, men jeg har hatt problemer med skrifttypene i det siste, så jeg har begynt å skrive alt kun på engelsk. men jeg ville bli glad om du skrev til meg på norsk. Jeg lærte bokmål en kort stund her i Tyskland fordi vi dro til Norge så ofte.
    En stor klem til deg fra Viola

    SvarSlett

Iris, clematis, liljer og valmuer...

 Det går nesten for fort unna med blomstringen her nå, og jeg får ikke lagt ut bildene etter som når ting blomstrer. Men det går an å vise d...