søndag 30. juni 2024

Pioner, iris og et nytt familiemedlem...

Været er som vanlig ustabilt, og juni målingen med regnmengde er klar. Hele 182 mm har det kommet på en måned, og det er veldig mye. Det har kommet 20 - 30 mm på et døgn flere ganger. Jeg håper at juli blir bedre!

Her kommer mange bilder som er tatt i det siste. 



Itoh pion 'Scrumdidleumptious'


En dahlia har sneket seg med. 'Creme de Cognac'


Iris x pseudata 'Okagami'


Iris pseudata 'Tsukiono'



Nok en Itoh pion. Den flyttet jeg for to år siden. 'White Emperor'.


En martagonlilje med spennende mønster.


En silkepion som jeg delte for flere år siden. Nå blomstrer den for første gang.




Iris x pseudata igjen. Denne kremhvite er min favoritt.


Itoh pion 'Border Charm'. 


Itoh pion 'Cora Louise'. Jeg leste et sted at herdighetsonenen på disse er H3. Det kan ikke stemme, for det er ikke H3 her men heller H4. Disse pionene trives veldig godt her.


Vanlig silkepion igjen. 'Serene Pastel'


Salvia x sylvestris 'Schneehügel'


Vår eldste sønn har kjøpt seg hund. Det er en Staffordshire bull terrier. De har tre barn også, så der er det mye liv nå for å si det sånn :)


Jeg var der på fredag og hilste på, og gikk tur med den.  Det blir spennende å følge med på utviklingen. Vi hadde hund da barna var små, og det var veldig fint for barna å vokse opp med det. Mine barn er veldig glad i dyr, og det er jeg så glad for. 

23 kommentarer:

  1. That is a very cute little dog, Marit, and it gives me an idea. Perhaps you can have him visit a few times in the winter and scent mark his territory and that may keep the deer away and your trees and shrubs will not be chewed as far as the deer can stretch their elegant necks. You must admit that this is a wonderful idea, and I will not even charge you for this exercise of my genius! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, he is a very cute dog David. Your idea is very good, and it's very kind of you to not take a charge of me. It have been very nice if it works, but I'm not sure of it. My neighbour next door have a big dog, and the deers sleep in their yard...
      I think they know that the dog is harmless, and it is always on a leash. The deers are quite smart, but it have been nice if it have worked. You are a genius, no doubt about it! :)
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  2. Hello Marit,
    What a cute puppy, I am sure your grandchildren will love having a dog.
    Your flowers are a lovely sight, the peonies, irises and the lily are all beautiful.
    Thank you for linking up and sharing your post. Take care, enjoy your day and have a great week ahead. PS, thank you for leaving me a comment.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Yes, he is very cute. I hope they do, because the youngest girl is afraid of it right now. I guess it will be better soon.
      Thank you for your linkup, and all your nice comments.
      Have a great day!

      Slett
  3. Alle unger har godt av å vokse opp med dyr. Det er egentlig helt utrolig at det er så mange nydelige blomster med så mye regn. Ser det er meldt mer regn i slutten av neste uke. Jeg er så lei regnevær!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er helt sikkert. Ja, det kan du si. De tåler åpenbart mye regn. Ja, dessverre så ser det sånn ut. Det er jeg også!

      Slett
  4. Hej Marit!
    Dina pioner är så fina, speciellt den första , vilken underbar färg. Hur länge blommar dina Itoh pioner, de är så fina. Ljuvlig gul Iris. Valpen är riktigt söt, jag antar att barnbarnen är lyckliga.
    Hälsningar Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Tusen takk. Det er stor forskjell på de, men den på det første bildet får så mange knopper at den blomstrer omtrent i 14 dager. Ja, den er så søt, og de er glad for den ja for de har ikke hatt noen dyr tidligere.
      Hilsen Marit

      Slett
  5. Very beautiful flowers. It's not raining here yet. There are dark clouds in the sky. I hope it rains, it's so dry.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. I hope you will get rain soon. Here we get rain all the time.

      Slett
  6. Your garden Marit is amazing you always have beautiful blooming flowers to display!! The peonies are fantastic but the lilies in different colors are also amazing!!
    The son's dog is very sweet and raising an animal makes people more responsible!!
    Have anice Week Marit!

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Katerina! I have many flowers here, so there is new flowers to bloom all the time. Yes, then kids learn to take care of a animal and that's very good to learn.
      Have a nice week you too, Katerina

      Slett
  7. Du har de fineste blomster, Marit! Sikke en dejlig hund din søn og hans familie har fået.
    Her har vi fået ufattelig meget regn i den seneste tid - visse steder her i Nordsjælland hele 60 mm på få timer i dag .
    Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte. Ja, han er veldig søt.
      Huff, det høres fryktelig ut! Her har det kun kommet 0,2 mm i dag, men så har vi i grunnen fått nok regn i det siste 😉
      Klem fra Marit 🥰

      Slett
  8. Masser af dejlig blomster som altid. Regn har du fået mængder af, vi har fået 46 mm i juni, der er forskel, men vi er tilfredse.
    For mange år siden havde en af mine kolleger tre Staffordshire Bullterriere, så jeg kender racen lidt.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, her har det kommet veldig mye regn i juni. Din mengde høres mye bedre ut. Ok. Jeg kjenner ikke til rasen, så det blir spennende å bli kjent med den.
      Klem

      Slett
  9. Børn og dyr er en fremragende kombination; men hvor kræver en hvalp dog masser af opdragelse. Skønne blomster, du kan vise.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er jo det, men som du sier så er det krevende å oppdra den. Tusen takk.

      Slett
  10. Beautiful flowers! Congrats to your son on the new pup!

    SvarSlett
  11. Din pion med det svåra namnet, 'Scrumdidleumptious' är väldigt vacker. Du har så många fina pioner .. och iris.
    Naturligtvis blev jag extra intresserad när jag läste om den nya familjemedlemmen. Så söt liten valp. Känner inte till så mycket om rasen men vet att det ska vara en bra familjehund. Spännande för barnen kan jag tänka. Vad heter den? Är det en tik eller en hanhund? Blir nog roligt för dig också. Den kanske kan kissa lite vid tomtgränsen så att rådjuren inte törs komma in :)

    Önskar dig en fin måndag!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Ja, det navnet er umulig å huske. Jeg kjenner heller ikke til rasen. Jeg håper at det går bra. Ja, det er jo spennende for de. Den heter Pepsi og er en hannhund. Ja, hvis det hadde hjulpet så hadde det vært fint, men jeg tror dessverre ikke at det hjelper. Vi har en nabo som har en stor hund uten at jeg vet hvilken rase det er, og det er også en hann. I vinter så la rådyrene seg i hagen der, og de bryr seg ikke om hunden. Det er helt merkelig, for jeg trodde at rådyr var redde for hunder.

      Ønsker deg også en fin mandag!
      Klem, Marit

      Slett
  12. Tus flores se ven preciosas, me gustan mucho y el perrito también. Besos.

    SvarSlett

Pioner, iris og et nytt familiemedlem...

Været er som vanlig ustabilt, og juni målingen med regnmengde er klar. Hele 182 mm har det kommet på en måned, og det er veldig mye. Det har...