tirsdag 25. juni 2024

Insekter i hagen...

  Jeg har lenge speidet etter insekter i hagen, for det har vært veldig lite å se til de så langt i år. Heldigvis har det kommet flere i det siste. 


Pioner tiltrekker seg i hvert fall mange bier!


De fleste pioner dufter også veldig godt. Det gjør denne også. Jeg husker ikke navnet, men jeg tror det var noe med sitron/ lemon. 


Neslesommerfugl/ Aglais urticae har endelig besøkt hagen her, og den likte åpenbart martagonliljene.Jeg håper at jeg får se flere sommerfugler i sommer. De fleste kommer som regel i august her. 

32 kommentarer:

 1. Det kan undre mig, at du indtil nu har haft få insekter på besøg, for vi har haft mindst lige så mange, som vi plejer, hvis ikke flere. Det store rykind af sommerfugle ser vi dog også først til august. Det glæder jeg mig til.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er litt merkelig det, men det får jeg dessverre ikje gjort noe med. Kanskje mange døde i kulden i vinter. Det gleder jeg meg også til! 😊

   Slett
 2. Hej Marit!
  Jag har sett några humlor annars är det ganska tomt på insekter. Några enstaka fjärilar, så jag hoppas få se dem senare. Vackra krolliljor och pioner. Den ljust gula är riktigt fin.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, jeg har også sett noen humler, men ellers er det lite. Ja, sommerfuglene kommer nok på sensommeren. Tusen takk.
   Ha det godt.

   Slett
 3. Det frister vel ikke noe særlig for dem å ut på flytur når det har vært kaldt og regnet. Hjemme har det kommet mange humler siste uka. Jeg har humlebol i verandaen, men der har det vært veldig stille helt fram til nå. Spørs om det fikk hardt ut over bestanden i vinter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er nok noe av årsaken. Nå er det jo varmt og fint vær, men jeg ser ikke noen flere for det. Ja, jeg tror nok at den harde vinteren har noe av skylden.

   Slett
 4. Hello Marit,
  Your flowers are beautiful. I am sure the butterflies love all your blooms.
  Pretty butterfly images. Take care, have a great day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   I hope they do. Thank you!
   Take care you too, and enjoy your day!

   Slett
 5. It is a cause for great concern, Marit, that insect populations have declined precipitously and I am especially glad to see them in your garden where I know that no poisons are used. Others need to follow your sound gardening practices. Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it scares me a lot David, because we need them so badly. I guess we all can do a lot to help the insects. When they are gone it's too late.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 6. Det var rart, for du har vel en svært insektsvennlig hage. Har ikke lagt merke til at sommerfuglene er på Martagon. Må nok sjekke litt nærmere. Her sommer det spesielt mye i klatrehortensia og de store slyngrosene. Mye bier og humler her.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan du si, men jeg mistet nesten all lavendel i vinter, og de er jo en insektsmagnet. Det høres bra ut at du har så mange insekter hos deg. Rundt her er det bare store jorder med korn og skog, og det tiltrekker ikke mye insekter det heller.

   Slett
 7. Lovely butterfly pictures. There are so many butterflies here.

  SvarSlett
 8. Visst blir man glad av insekter i trädgården. Det var många bin i den pionen. Hos mig är det hundratals humlor och bin i honungsrosen just nu. Så härligt. Jag hoppas på att få lite fjärilar i år också. Förra året såg jag knappt en enda. Jag ska låta myntan gå i blom, den brukar påfågelögat tycka om.

  Önskar dig en fin tisdag kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er noe som hører med om sommeren. Det var veldig mange ja. Min honningrose frøys veldig mye ned i vinter, så den blir det ingen blomster på i år. Det høres flott ut, Anita. Ja, vi får håpe på at det blir mange sommerfugler senere i år.

   Ønsker deg en fin tirsdag kveld også.
   Klem, Marit

   Slett
 9. Så smukke billeder! Hvor er det dejligt, at at du har en hel del insekter - jeg synes ikke, der er ret mange her. Vi har ellers en lang, blomstrende ligusterhæk og mange andre blomster lige nu. Klem fra Gitte 🥰

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er da noen insekter her, men jeg synes at det var flere før. Vi får håpe at antall insekter øker.
   Det høres flott ut, Gitte.
   Klem fra Marit 🥰

   Slett
 10. Your garden is wonderful Marit !!
  How many bees in a peony!!
  Today I was chasing a bee for a long time to photograph it and I didn't manage to take a single good photo of it!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, Katerina! Yes, it was very many bees in the peony. It must have smelled very nice. Yes, it can be hard to get a photo of them. They fly away all the time!

   Slett
 11. Insekter er der nok af nu hvor varmen er kommet - navnlig myg:-) Godt dine martagonliljer tiltrækker sommerfugle - og pæonerne er jo helt fantastiske til bier! Dejlige billeder Marit!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er merkelig, for det er ikke mygg her heller. Jeg håper at det kommer av at alle fuglene her spiser de opp. Ja, det er jo hyggelig med blomster som tiltrekker seg insekter. Tusen takk, Ulla!

   Hilsen fra Marit

   Slett
 12. Vilket trevligt tema. Jag har försökt ta bilder av insekter och fjärilar i samband med blommor, men tycker alltid att de är snabbare än jag är, så det blir inte mycket av det.
  Fina bilder!
  Ha det godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er ikke enkle å få tatt bilder av, for de flyr alltid avgårde. Tusen takk.
   Ha det godt!

   Slett
 13. Dejligt med alle de insekter.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er sant. Vi vil jo så gjerne ha besøk av de.
   Klem

   Slett
 14. Hej,Visst är det härligt med insekter i trädgården för utan dem skulle kanske inte så mycket blomma och de gör ett bra jobb med sin pollinering så att vi även får bär också så småningom.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi klarer oss ikke uten insektene, så vi får håpe at antall insekter øker igjen. Ha det godt.

   Slett
 15. Veo que mí cometario anterior no está. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. I think I have seen your comments. Hugs.

   Slett

Noen bilder fra området ved dammen...

 Jeg glemmer ofte å ta bilder derfra, men nå har jeg husket på å ta bilder om ikke annet :) Jeg hadde i vår da det var fint vær tenkt å bytt...