onsdag 5. juni 2024

Litt forskjellig i hagen nå...

 I skrivende stund regner det stadig, og så langt i juni har vi fått 49 mm med regn og av de har det kommet 26 mm bare siden midnatt. Det er bare 5. juni i dag, så jeg håper at dette regnet snart holder opp. Det er visst ingen mellomting på tørke og alt for mye regn...

I følge yr skal regnet fortsette mer eller mindre i en uke. Jeg legger til her at dette regnet er som vanlig veldig ujevnt fordelt. Jeg føler veldig med de som ikke får regn i det hele tatt!

Jeg har prøvd å luke litt mellom regnbygene, men det monner ikke mye. Kveke, løvetann og ikke minst kjerringrokk/ Equisetum arvense er umulig å bli kvitt. Jeg har luket et stort område nå, men det kan ta flere år å bli kvitt den. Det spørs hvem som må gi seg først, den eller jeg :)

Bortsett fra masse regn og ugress har det vært flere fine dager innimellom.

Her kommer noen bilder som er tatt i det siste.Dette er forskjellige rhododendron som har blomstret her i det siste.
Diverse sommerblomster.


'Metallica'


'Charles Dickens' som er en av mine favoritter. Fargen blir ekstra fin i overskyet vær.


'Blue Peter'

32 kommentarer:

 1. Equisetum is quite beautiful in the forest where it forms part of an integrated ecosystem, but certainly not in a garden where it can dominate, and as you say, Marit, it is hard to eradicate. Good luck with your battle! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes I agree with you, David. They are beautiful in the forest, but not in my garden. The problem here is that I live in a small forest, and they thrive here because the small stream and two other rivers near by. They prefer humid soil, and it's little I can do about it. Thank you! Hugs and kisses, Marit

   Slett
 2. Hello Marit,
  We could use more rain here, we may have some today.
  Your flowers and gardens are looking beautiful.
  I love all the colorful flowers, a joy to see.
  Take care, have a great day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   I can send you some rain, because I have too much of it :)
   I hope you get more rain. Thank you. Take care you too, and have a lovely day!

   Slett
 3. Hej Marit!
  Idag fick vi äntligen regn, det blev ett riktigt skyfall. Varje droppe behövs för det är riktigt torrt i marken. Dina Rhododendron är så vackra, i många fina färger.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika,
   Så godt at dere også fikk regn. Vi har fått mer enn nok her nå, så nå håper jeg på litt tørrere vær fremover :)
   Tusen takk.
   Ha det godt.

   Slett
 4. Jeg skal ha ferie neste uke, så jeg kunne tenkt meg både sol og opphold framover

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det forstår jeg godt at du ønsker deg. Her er det meldt om både regn og sol de neste 10 dagene.

   Slett
 5. Det er utroligt smukke billeder, Marit! Jeg håber, regnen stopper snart! Her har vi også fået en del, og haven sætter pris på det - ukrudtet vælter op, og alle mine blomster og buske vokser med lynets hast.
  Klem fra Gitte 🥰

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gitte! Ja, nå kan regnet godt holde opp. Ja, hagen er helt klart glad for regnet, og det er jo bra at vi har fått så mye. Ugresset vokser veldig hurtig nå ja, og det synes 😉
   Klem fra Marit 🥰

   Slett
 6. What beautiful flowers!
  Surely the rain is good for them!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! Yes, the rain was very needed and good for them, but now I want some more sun again!

   Slett
 7. Men oj så mycket regn ni fått och ska få Marit. Här är det fortsatt torrt. Det kom en regnskur förut men den varade nog bara några minuter. Gräsmattorna börjar nu bli gula på flera ställen.
  Du har många fina rhododendron. Det har varit ett fint rhododendron och azaleaår. Jag har haft riklig blomning också trots att rådjuren åt en hel del av mina azaleaknoppar under våren.

  Önskar dig en fin onsdag kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Anita, vi har tått veldig mye regn i det siste. På ti dager har vi fått over 70 mm, så det holder i grunnen nå. Det er jo så synd at dere får så lite regn. Regnet er ikke rettferdig fordelt. Tusen takk. Så bra det er da! Jeg har kun en azalea, og den har fått stå i fred.

   Ønsker deg også en fin kveld!
   Klem, Marit

   Slett
 8. Du har ret. Der er ligesom ikke en mellemting, hvad vejret angår. Dine rhododendron er smukke, og det lader ikke til, rådyrene er interesserede i de stedsegrønne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det virker som det ikke er noen mellomting. Bare i dag fikk vi nøyaktig 30 mm med regn. Tusen takk. De har prøvd å spise på de, men de oppgav det temmelig hurtig. De smakte sikkert ikke noe godt 😉

   Slett
 9. Ja for tørt og for vådt er ikke godt. Så er du nået til rhododendronerne, her er det slut med dem.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er i grunnen ikke godt med noen av de tilstandene. De som startet blomstringen først er nå ferdige. Det er de sene som er igjen.
   Klem

   Slett
 10. Soy feliz de ver tus flores. Besos.

  SvarSlett
 11. Hope the rain lets up soon, but beautiful blooms!

  SvarSlett
  Svar
  1. The rain have stopped for the moment. Thank you!

   Slett
 12. Du har så många fina blommor ute i trädgården dina rhododendron är verkligen vackra .Det var värst så mycket regn du har fått måttan är verkligen smal kan man säga.Här har det inte regnat värst mycket men i dag får vi lite grann vilket vi tacksamt tar emot då vi har det torrt.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Det har kommet så mye regn her ja, men akkurat nå bare blåser det kraftig vind. Jeg håper at regnet også kommer til deg. Det er ikke bra at det blir så tørt.
   Ha det godt.

   Slett
 13. Tak skal du have! Sikken en masse regn Marit! Nej, jeg håber ikke det bliver sådan ved, men det er da godt der er sol ind imellem så du kan komme ud og fotografere alle dine flotte blomster. Kjerringrokk kalder vi padderok her, og det er nok en af de værste med et enormt stort og dybtgående rodsystem. Jeg tør ikke vædde på du vinder den kamp - desværre! Jeg læste engang de helst vokser på næringsfattig jord, men vi har den altså også i vores køkkenhave, så den kan altså 'tage til takke' med den gode jord også... Der er kun én god ting ved den, og det er at den ikke fylder og skygger så meget som f.eks. skvalderkål.

  Held og lykke med kampen!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har kommet veldig mye regn her i det siste, og fremover ser det ut tik at det kommer regn omtrent her dag.
   For lite og for mye er ikke godt når det gjelder regn.
   Takk for info om den forhatte kjerring/padderokken! Der der vokser mest her er i næringsfattig jord ja men som du sier så er de nok temmelig tilpasningsdyktige! Det nytter heller ikke å bruke gift på de. Stengelen er for tynn. Det er sant.
   Tusen takk!

   Hilsen Marit

   Slett
 14. Your garden is absolutely stunning, despite the challenges with the rain and weeds. I can only imagine the amount of hard work and dedication you put into maintaining such a beautiful space. Those rhododendrons are breathtaking!

  I hope the rain lets up soon so you can enjoy more sunny days in your garden. Keep up the amazing work, and thank you for sharing these lovely photos with us!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, rain and weeds are challenges in the garden, but I have to face the challenges. A big garden is a lot of hard work, but that's the way it is.

   I hope it too, but the weather forecast tells rain almost every day. Thank you for the kind words, Veronica!

   Slett
 15. Du har nogle meget fine rhododendron. Fantastisk med al den variation i farverne fra det helt lyse til den dramatiske 'Charles Dickens'.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Rhododendron finnes i veldig mange fargenyanser. Den mørke 'Charles Dickens' så jeg på bilder fra Høneballehaven, og den måtte jeg bare ha. Den har tålt de iskalde norske vintre veldig godt, og det er jeg glad for.

   Slett

Pionblomstringen er i gang...

Årets blomstring av pioner har vært litt ujevn, for etter varmesjokket i mai har blomstringen mer eller mindre stoppet opp.  Men nå har blom...