torsdag 18. juli 2024

Avlingene er i rute!

 Ja, nå begynner drivhuset å fylles opp.  I år dyrker jeg som vanlig chili og tomater, men også paprika, purre og sellerirot. 

Jeg dyrker også fiken og druer. Fikenplanten har jeg hatt i flere år, men drueplantene kjøpte jeg i vår. De vil nok ikke gi avling på noen år. 


Drue/ Vitis 'Summerset Seedless'. Den skal tåle - 30 hvis den er plantet i bakken. Denne står i en stor potte, og skal overvintre den i drivhuset.


Dette er Fiken/ Ficus carica. Den er full av frukter nå, men jeg aner ikke om de blir modne innen frosten kommer. Jeg hadde denne i teltet i vinter, og den klarte seg fint da. Den må beskjæres til høsten, for nå blir den for stor til å ha i teltet.


Sellerirot / Apium graveolens var. rapaceum.


Purre/ purreløk/ Allium porrum



Chili 'Calico' med variegerte blader. På denne vokser fruktene oppover. Paprika og chili er frukt i botanisk forstand,  men er brukt som en grønnsak i matlaging.


Chili  'Chenzo' som produserer enorme mengder chili. Yngste sønn og samboeren lagde chilisaus som de ga bort i julepresanger i fjor. De ble tatt vel imot, og de må nok lage det i år også. Det er veldig mye jobb, og til neste år skal jeg ikke ha så mange chiliplanter som i år. Da vil jeg heller prøve å dyrke noe annet.


Paprika ser ut til å vokse fint i år. Caspicum annuum.


Bifftomatene vokser så det kan høres:)


Det blir mange tomater som skal modne fremover.
Denne sorten heter 'Belle' og de sådde jeg i  begynnelsen av mars.

Det som ikke ville i år var agurkplanten. Jeg høstet 10 agurker, men så plutselig så bare visnet den. Jaja, en kan ikke lykkes med alt.

29 kommentarer:

  1. Du får jammen litt av en avling i drivhuset ditt. Jordbærene mine er på hell, har ikke dukket opp flere blomster. I fjor så kom det stadig flere blomster helt til frosten kom.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, i år blir det mye som skal høstes. Det har sikkert noe å gjøre med været. Jordbær liker sol.

      Slett
  2. Jeg var ikke i tvil om at du hadde mye på gang.
    Ville nok heller blitt overrasket om du ikke hadde litt av hvert :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, du var vel ikke i tvil om det :)
      Sommeren er kort, og når en har drivhus må det jo utnyttes!

      Slett
  3. Det ser lovende ud i drivhuset, både med tomater, chili og figen! Jeg undrer mig over du dyrker både porre og selleri i potter. Det har jeg ikke set før, men de vokser jo flot.
    Held og lykke med høsten!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det ser jo lovende ut så langt. Jeg gjør det som et eksperiment, og har ikke prøvd det før. Jeg har ikke noe ledig sted til å dyrke de, men det ser ut som en stor potte gjør nytten. Tusen takk!

      Slett
  4. Det er virkelig imponerende at se alt det, du har i drivhuset, Marit! Her har vi ikke drivhus, men har jordbær og kirsebær - og lidt senere æbler, rønnebær og hyldebær. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det ser ut som det trives i år, og det er også morsomt å prøve å dyrke noe nytt i drivhuset, Det høres flott ut, Gitte! Klem fra Marit 🥰

      Slett
  5. Hej Marit!
    Det ser fint ut med skörden av både paprika, chili och tomater. Jag har också många blommor och kart på tomaterna. Paprikorna trivs, men gurkorna låter vänta på sig. Vet inte vad det är för sort då jag blev tvungen att köpa plantor. De blommar med massor av blommor men än så länge har det inte blivit några gurkor.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Tusen takk. Nei, det er ikke godt å si hva det er med agurkene i år. Jeg håper at du likevel får agurker når de har så mange blomster.
      Ha det godt.

      Slett
  6. Everything is looking great, Marit. I think you are The Great Experimenter. I can’t imagine anyone else growing leeks in a pot! All of the chilis and capsicums are wonderful and I’ll drop by on the weekend to fill my basket! Ah, if only that were possible. Maybe I could even coax you away from the garden for an hour or two to go for a walk. Some things are just not meant to be! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
  7. It is great that you have the greenhouse for your veggie and fruit plants. The plants are all growing well. I would love to taste one of your tomatoes, yum! Take care, enjoy your day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, I'm very happy about my greenhouse. The tomatos taste good. It's a pity you can't taste them.
      Take care, and have a great day!

      Slett
  8. Beautiful. It's looking very delicious. Especially the tomatoes.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Yes, they are looking great.

      Slett
  9. I see it: it's summer in your greenhouse. I especially love the tomatoe photos. Do you like fried eggs with ham, cheese, and tomato? It's so delicious

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, now it's summer in my greenhouse. Yes, I like it a lot. This tomatoes have a very good taste.

      Slett
  10. Svar
    1. Yes, they grow very well this year.

      Slett
  11. Dear Marit!
    It was nice to look at your greenhouse! Looks great, lots of goodies! I also have grapes, peppers, chili and tomatoes and cucumbers in the greenhouse. An exceptional amount of peppers and tomatoes this year! That variegata leaf chili looks very beautiful! It's sad that the cucumber died! I would like to grow figs someday, but I haven't found a suitable place for it yet, mostly for the winter.
    It's rain a lot again!
    All the best to You!
    Hugs!

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Saila!
      Yes, it's a lot of goodies there right now. Yes, they grow very much. I love variegatet plants, and I had to sow this chili!
      Figs taste very well. They are very sweet. I had this plant in a tent in the greenhouse with little heat in the winter. They tolerate - 10. Yes, they need a place to stay in the winter.
      Today we had sun for the first day for a long time. I hooe it will be more sun than just one day.
      All the best to you!
      Hugs!

      Slett
  12. Hei Marit.
    Se her ja! Du er en stor grønnsaksdyrker!
    Fikenplanten din er veldig flott. Jeg har fått fikenkarter på min ofte, men så faller de av. Kun et par ganger har de blitt modne - du får det sikkert til!
    Kjempebusk med sellerirot, aldri sett så stor.
    det er utrolig morsomt å høste inn fra egen hage.
    Jeg har vært nede i drivhuset i kveld og klippet alle bladene av mine 6 slangeagurker, bladene visnet. Har litt tro på at jeg kan få noe til å overleve, men har høstet enormt mange (til hele familien) i et par måneder.
    Neste år skal jeg så et par noen uker etter de første, har lest at agurkene ikke alltid klarer å avle en lang sesong
    Ha en fin helg, Marit - nå har vel du også fått sommervarme!!
    Hilsen fra Turid

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Turid!
      Jeg prøver å dyrke grønnsaker i drivhus ja :)
      Du er nok langt mer dyktig enn meg til det. Jeg håper at jeg skal få frem noen flere modne fiken, men er redd for at sesongen er for kort her til å få maksimalt utbytte av de.
      Det er flere selleripøtter i den potta, så jeg skulle nok ha tynnet de litt mer når jeg plantet de. I gjor høstet jeg veldig mye agurk, så jeg vet ikke hva som er galt i år. Jeg håoer at du får frem mange agurker fremover!
      Ja, endelig ble det sommervarme her også :)
      God helg!

      Slett
  13. Me encanta toda tu cosecha, todo se ve muy sano y la higuera genial. Espero ver tus higos cuando maduren. Un abrazo.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you! Yes, I hope the figs will ripe. A hug!

      Slett
  14. Masser af lækkerier! På en måde har du flyttet køkkenhaven ind i drivhuset 🙂

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Ja, jeg har jo det. Alt vokser så godt der inne, så jeg trives med å ha kjøkkenhagen der 😊

      Slett
  15. Så mye godt, og fine planter! Du har jo plass til mye. Jeg har redusert antall chiliplanter til to i år. Blir jo alt for mye. Du har vel ikke tenkt å ha 'Summerset Seedless' i potte for alltid? Jeg prøvde, og det gikk ikke bra. Den mistrivdes, selv i en diger potte. Den ville åpenbart stå i bakken.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, jeg har plass til mye, og det er jeg glad for. Det skal jeg også gjøre til neste år. Det blir veldig mye avling av de. I fjor ble det 4 5 kg, og disse chiliene veier ikke mye pr. stk. Jo, det har jeg faktisktenk å prøve. Jeg hadde en plante i bakken her, og den likte seg ikke her. Så derfor vil jeg prøve :)

      Slett

Endelig har jeg fått denne vanskelige stauden i blomst!

 Jeg har ikke tall på hvor mange høstanemoner jeg har kjøpt i årenes løp, men det er ikke få. Hvite eller rosa, enkle eller doble blomster. ...