mandag 15. juli 2024

Noen bilder fra området ved dammen...

 Jeg glemmer ofte å ta bilder derfra, men nå har jeg husket på å ta bilder om ikke annet :)

Jeg hadde i vår da det var fint vær tenkt å bytte vann på dammen, men så langt kom jeg aldri. Det regner hele tiden, og da har det ikke noe poeng å gjøre det. Vannet blir grønt når det regner mye. I fjor var jeg plaget med trådalger i dammen. Jeg fikk kjøpt et middel som tok knekken på de, og etter det har jeg ikke hatt det. Jeg leste akkurat at de utviklet seg hvis det har vært mye sol, men det har vi ikke vært plaget med i år 😉





Idyll ved dammen.


Sånn så det ut i dammen i dag når det kom et av mange regnskyll. Jeg var på vei til legen, og måtte ut i det fryktelige været.

Det begynte å regne kl. 09.00 og klokken 12.30 var det kommet 33 mm. Det regner fortsatt, og det skal bare fortsette utover i uken. Jeg er fryktelig av lei regn nå.

Jeg har fått forstuet ankelen, og det skjedde forrige søndag. Til slutt kom jeg meg til legen i dag, og da er det greit at det regner i dag for jeg får ikke jobbet i hagen likevel... 😉

28 kommentarer:

  1. I am very sorry to hear that you have a sprained ankle, Marit. Be sure to rest it and take good care of it, and tell your husband that you can hardly bear to move, so he will wait on you hand and foot, and satisfy your every need. It is amazing that people install ponds in their gardens and have no idea that they require care and maintenance. I know several who really thought it would just take care of itself. They learn the hard way! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
  2. Thank you, David. Yes, I have to rest my leg, because it's so painful. My husband helps me a lot.
    Yes, a pond needs a lot of maintenance, but I knew about it before we made it. Yes, they learn it the hard way!
    Hugs and kisses, Marit

    SvarSlett
  3. Det ser flot ud med din dam, vi kan ikke skjule dugen, så det er ikke så pænt hos os. Jeg ser Haveglæder med Alan Titchmark, han siger, at man ikke må kunne se dugen, så det er ikke helt godt. Vi har sten nok, men det er svært at få dem til at ligge der, vi har jo ikke selv lavet dammen.
    God bedring med foden.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Nei, det sies så, men å få dekket duken helt er ikke så enkelt å få til. Jeg har litt synlig duk jeg også.
      Takk for det, Lisbeth.
      Klem

      Slett
  4. Rigtig god bedring med foden, Marit!
    Hor er det smukke billeder. Her regner det lige så meget som hos dig. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte. Ja, dette regnværet tar jo aldri slutt! Klem fra Marit 🥰

      Slett
  5. I hope your leg gets better soon Marit!
    The pond is beautiful,
    I hope you don't have a problem with algae this year.
    It's raining there,
    it's incredibly hot here!

    SvarSlett
    Svar
    1. I hope it too, Katerina. Thank you. I think it's not a problem this summer, because we don't see the sun. It's raining every day. I feel sorry for the heat in your country. It must be terrible.

      Slett
  6. Hello,
    Your pond is beautiful. They are a lot to take care of, water plants usually help to clean the water? I am sorry about your sprained ankle, take good care of yourself. Have a great week.

    SvarSlett
    Svar

    1. Hello Eileen,
      Yes, there is a lot of work with a pond. I have some plants there, but it was not enough. I bought a remedy against algae, and it worked very good. Thank you. Have a great week you too.

      Slett
  7. Nemmen har du hagedam? Det har ikke jeg fått med meg. Tror det er mange flere enn meg og deg som er møkk lei regn nå. Ser den ene etter den andre sender bilder fra ferieturer i solskinn og jeg kjenner at DER skulle jeg ha vært også. God bedring med anklen!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, vi har hatt det siden yngste sønnen og jeg lagde den i 2009. Da var det sol og 30 varmegrader. Sånn er det ikke nå nei. Ja, jeg er ikke alene om å være lei regn. Nå må det bli noen fine dager snart!
      Tusen takk.

      Slett
  8. Den är verkligen fin din damm, det är verkligen en idyll. Så bra att medlet hjälpte så du blev av med algerna. Men det var tråkigt att läsa att du har stukat foten och måste hålla dig i stillhet. Kanske bra att det regnar då ....

    Krya på dig nu och så önskar jag dig en fin tisdag!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Anita. Ja, det er jeg så glad for, for de trådalgene var umulig å få bort. Ja, det er så kjedelig å bli skadet i benet, og jeg vet egentlig ikke hvorfor det ble sånn. Men jeg må ha fått vridd beinet på et slags vis. Det har vært hovent i en uke, og noe galt er det. Inntil 6 uker kan det ta å bli bra, så det tar nok sin tid. Nei, jeg er så lei av regn at jeg holder snart ikke ut dette været! :)
      Jeg ønsker deg også en fin tirsdag! Klem, Marit

      Slett
  9. It's lovely to see pictures of your pond.
    I can understand how frustrating all the rain must be.
    It's great to hear that you found a remedy that got rid of the algae last year.
    I'm so sorry to hear about your ankle; that sounds really painful.
    I hope it gets better soon and that you get the rest you need.

    Hugs and blessings, Marit

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, this rain who never stops is terrible. It have been raining since the end of May. I'm very happy for it, because the algae was very ugly. Thank you so much for your kind words, Veronica!

      Many hugs to you.

      Slett
  10. Smukke billeder fra din dam. Det ser meget frodig og fredelig ud. Det er ærgerligt med din ankel. Det må være lidt nemmere at give den en masse hvile, når det regner udenfor.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Det er frodig rundt der ja. Det er ergerlig ja, men jeg håper at det går snart over. Ja, det er sant. Akkurat nå så øser regnet ned igjen.

      Slett
  11. Hej Marit!
    Så vackert vid din damm, ser ut att allt trivs bra runt den. Riktigt fint. Tråkigt med din ankel, hoppas att det blir bra snart. Vi fick väldigt mycket regn på en liten stund igår. Det vräkte ner, det kunde gärna komma lite lugnare.
    Idag är det sol igen med mörka moln emellan en blå himmel.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Tusen takk. Ja, det er ergerlig, men det er første gang jeg har opplevd det, og håper at det snart går over.
      Ja, det har kommet masse regn her også. Det har vært overskyet i hele dag, men nå regner det igjen.
      Ha det godt.

      Slett
  12. Jeg kan heller ikke huske, at du har vist billeder af din havedam tidligere, men hyggelig ser den ud. God bedring med anklen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har vist bilder av den før også, men ikke så veldig ofte. Ja, det er hyggelig med en dam i hagen. Tusen takk.

      Slett
  13. Espero que tu tobillo mejore pronto y que no te duela. Tu estanque se ve precioso. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. It have been better today, so I hope the pain is gone very soon. Hugs!

      Slett
  14. Dear Marit!
    It's sad to hear that you sprained your ankle, I hope you got help from the doctor and I hope it gets better soon!
    It has rained a lot there, here on the coast we have also had rain, but only sometimes and thunder - although it has been promised in the weather report - has not come, however. An idyllic picture of your pond!
    All the best to You!
    Hugs!

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Saila! It will take some time to recover my ankle, but I hope it will be better soon. We get rain all the time, and it's sad that the summer rains away. I hope you get some rain if you need it. Thank you.
      All the best to you too!
      Hugs!

      Slett
  15. Hei Marit! Så fint det er ved dammen. God bedring! Ha det godt! Klem Anne

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Anne!
      Tusen takk! Ha det godt! Klem, Marit

      Slett

Endelig kom det litt sommer...

 Etter en mildt sagt våt sommer har det endelig blitt sommevær nå i september. I går ble det 24 grader på ettermiddagen, og det var så deili...