fredag 26. juli 2024

Grunnarbeide, solhatt og noen sommerblomster...



 Jeg kan starte med å vise et bilde fra grunnarbeidet til den redskapsboden som mannen min holder på med. Han fikk jo ikke kommet i gang på lenge på grunn av et evigvarende regn. Nå har det vært litt bedre vær innimellom, og da går det an å få gjort noe ute. Først måtte det gamle drivhuset tømmes. Så måtte det rives og kjøres bort før vi kunne begynne på grunnarbeidet. Da det gamle drivhuset ble satt opp i august 2006 plantet jeg året etter flere små trær som skulle gi skygge inn der på ettermiddagen.  Nå var de ikke små mer, og hard beskjæring måtte til.  Noen planter måtte også spas opp og flyttes.  Mannen min har gravd plass til en grunnmur av blokker. Dette redskapshuset blir litt større en det gamle drivhusett, så det var noe som måtte bort av planter. Mannen spadde opp en stor buksbom / Buxus sempervirens som jeg  har lagd fra en stikling for lenge siden. Jeg aner ikke hvor jeg skal plante den nå, men jeg må jo  finne en plass til den et sted. 


Noen av årets sommerblomster.


Dahlia er så fine nå på sensommeren.


Hortensia/ Hydrangea og hibiscus. I går med hele to blomster på en gang :)


Høstfloksen / Phlox paniculata er i gang med blomstringen. 
'Blue Paradise' heter denne.


En ny solhatt som er kjøpt nå nettopp. Det er den vanlige Echinacea purpurea 'Magnus'. De kommer igjen her om ikke annet.


Denne har jeg hatt før, men den døde i vinter. Så jeg måtte ha en ny av den. 'Nougat' heter den.


Tar  med et bilde av Klematis 'Multi Pink' med humlebesøk. Etter å ha sjekket med ArtsOrakel appen så heter denne mørk jordhumle / Bombus terrestris. De er det mange av her.

God helg!

24 kommentarer:

  1. Hej Marit!
    Så fin samling av sommarblommor, de trivs bra. Så bra att ha en man som kan bygga, det ser ut att bli plats för mycket i redskapsboden. Fin färg på höstfloxen.
    Idag börjar dagen med sol, det skulle bli en fin helg.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Tusen takk. Ja, det blir nok god plass der når den blir ferdig.
      Den blå fargen er så fin ja. Her øser regnet ned, og i dag blir det ikke noe sol her.
      Ha det godt.

      Slett
  2. Hi Marit!
    The garden needs a lot of work!!
    I love hydrangeas and hibiscus!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hi Katerina!
      Yes, it's a lot of work in my garden!
      I love them too!

      Slett
  3. Så flotte billeder, Marit, din Klematis 'Multi Pink' er utrolig smuk. Du har den fineste have. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den er veldig fin. Tusen takk, Gitte. Klem fra Marit 🥰

      Slett
  4. Godt I endelig kan komme i gang! Det er et stort arbejde, men når oprydningen er overstået går det da fremad:-) Fine sommerblomster kan du da glæde dig over ind imellem arbejdsopgaverne!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er godt at været har bedret seg noe så det går an å få gjort noe ute. Det er mye arbeide ja, men det går fremover. I dag øser regnet ned igjen dessverre.
      Tusen takk. Ja, jeg gleder meg over de :)

      Hilsen Marit

      Slett
  5. Så flink mann du har som fikser slike ting for deg. Jeg har akkurat kommet hjem fra ferie i Telemark noen dager, i sol faktisk. Men i dag bøtter det ned igjen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, han er flink til å gjøre sånne oppgaver. Det har vært sol her også, men ikke i dag. Det bøtter ned her også.

      Slett
  6. Ja det er et stort arbejde at lave grundarbejde, men dejligt når det er færdigt. Så bliver der mere plads. Der er stille på bloggene, men du holder ud, jeg laver også et indlæg inden længe.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er helt sikkert, og tungt er det også. Det skal bli fint å få det ferdig ja. Vi har veldig mye hageredskap, trillebårer og en stor snøfreser som skal inn der, så det skal bli godt å få alt på plass der. Ja, det er veldig stille på bloggene, men jeg holder ut ja. Da skal jeg lese det.
      Klem

      Slett
  7. Your summer flowers are beautiful, the new tool shed will be nice. Take care, have a great day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Take care and have a nice day!

      Slett
  8. It certainly wouldn’t be your garden, Marit, without construction going on. It’s great that your husband is able to do the work and there is no need to hire a contractor. With your supervision, I am sure it will be done right! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. That's true, David. Yes, I'm very happy that he is able to construct it alone. Haha, I guess he do it better without me!
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
    2. Dear Marit :=)
      I am visiting the blogs that I follow, as soon, I will be posting something myself. I have missed your flowers and garden, and now there is a new construction going on, a tool shed or a "man cave" :) You are lucky to have such a large garden to be able to indulge in both your activities. Your Header is adorable, and your array of pretty this years plants look lovely all together.
      Your two Hibiscus flowers are breathtakingly beautiful, Wow they certainly
      are stunning.
      Every good wish for you and many huge hugs.
      Your constant friend
      Sonjia.

      Slett
    3. Dear Sonjia :)

      Thank you for visting my blog. I have missed your kind comments. I'm looking forward to read your new blogpost.
      Yes, we are going to construct a garden shed.
      Thank you. Yes, the hibiscus is a beautiful flower.
      All the best to you, and many hugs!
      I will always be your friend too!
      Marit

      Slett
  9. Det der slog mig mest, da jeg læste dit indlæg, var i grunden, hvor alsidig din blomsterinteresse er. Og så glædede jeg på jeres vegne over, at din mand endelig kunne komme i gang med sit projekt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det har du helt i Marie. Min interesse for blomster favner det meste. Ja, endelig har det vært vær uten sammenhengende regn. Det må til skal en få gjort noe ute. Likevel regner det litt hver dag. Så en må utnytte timene det ikke regner!

      Slett
  10. Den hibiscusen ser jo overveldende ut. At solhatt 'Magnus' kommer igjen er veldig nyttig info for meg. Jeg sådde 'Magnus' i vinter, og har solgt små planter til besøkende i sommer. De spør ofte hvor herdige de er.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den er så fin, og jeg håper at den overlever sommeren. Den er en av de mest herdige solhattene, så de du solgte klarer seg sikkert godt. Solhatt er litt vanskelige, og liker god drenering.

      Slett
  11. Så bra att redskapsboden är på gång ... i varje fall grundarbetet. Vilka fina sommarblommor du har. Dahlian är väldigt vacker. Floxen 'Blue Paradise' har jag också, faktiskt ett helt hav. Enorm vacker blomning just nu.

    Önskar dig en fin söndag!
    Kram Anita

    SvarSlett
  12. Que bien que dejó de llover para seguir trabajando. Tus flores se ven tan lindas. Abrazos.

    SvarSlett

Endelig kom det litt sommer...

 Etter en mildt sagt våt sommer har det endelig blitt sommevær nå i september. I går ble det 24 grader på ettermiddagen, og det var så deili...