fredag 1. mars 2024

Ny måned og nye muligheter...

 Tenk at det endelig er blitt mars måned i dag! Det er virkelig noe å glede seg over! Når den unevnelige hvite massen forsvinner for godt skal jeg være veldig fornøyd. 

I går  monterte mannen det nye plantestativet som jeg bestilte for lenge siden. Det ble jeg så fornøyd med at jeg  bestilte et til, bare at det er høyere. Når det er på plass har jeg da optimalisert planterommet 100%. Det er ikke plass til  noe mer der av stativer, men det er heller ikke nødvendig. Jeg skal ikke så mer enn det som det er plass til der nå, for det kan jeg ikke. Fordelen med det nye stativet jeg  bestilte er at det er høyere. Da får jeg plass til å så tomater uten at de stanger "hodet" i ledlyset. Når de gjør det håper jeg at de kan flytte ut i drivhuset.

 I hodet mitt har våren kommet nå, men tilbakeslag kan jo komme. I fjor snødde det 2. mai, og det er bare sånt som kan skje. I går og i dag har det kommet mye regn, og snøen minker for hver dag som går. Om det ikke er vår enda, så er det om ikke annet vår i luften.  I går ble det hele 6 grader her. Snødybden som er målt i dag er 9 cm mindre enn i går. Det må gjerne fortsette i samme tempo.Hagens søteste akkurat nå. Ekornet / Sciurus vulgarisDen er på jakt etter mat  og det ligger mye fuglemat gjemt i snøen.I dag er knopp nummer to i ferd med å springe ut.


Dette bildet tok jeg for noen dager siden, og da var det sol. Da så blomsten nesten ferskenfarget ut! Det var jo morsomt når det var den fargen jeg håpet at den skulle få.

 Det er så grått ute her i dag, men dette bildet får sende litt sol til alle lesere av bloggen! 🌞

God helg!

40 kommentarer:

 1. Ja äntligen är det mars. Vi kallar det väl för den första vårmånaden, eller vad tycker du Marit? Här är det gråväder men snöfritt, utom i vår trädgård. Ekorren är så söt. Så bra med stativ för växterna. Och så bra att du blev så nöjd att du beställde ett till.
  Och den nedersta bilden på din amaryllis är väldigt vacker. Precis den färgen jag tänkte att den skulle ha. Magnifik är den!

  Önskar dig en fin fredag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, endelig ble det mars. Nja, det ser ikke ut som vår i hagen her, men det går fremover om ikke annet Anita. Ja, jeg tror at det blir veldig bra med det nye stativet. Jeg har ikke kunnet så tomatplanter inne tidligere, for de har hurtig "stanget" opp i vekstlyset jeg har fra før. Ja, ekorn er så søte.
   Tusen takk. Ja, endelig lignet den på den fargen jeg håpet på.

   Ønsner deg også en fin fredag!
   Klem, Marit

   Slett
 2. Hello, Marit! Happy March to you!
  You do still have a lot of snow there. I hope March brings you warm sunny weather.
  Your plant is looking beautiful, I love the blooms. Take care, have a great day and happy weekend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Happy March to you too!
   Yes, it's still a lot of snow here.
   I hope the snow will melt soon. Thank you.
   Take care you too, and have a nice day and weekend!

   Slett
 3. Hi Marit: This is just a quick note to let you know that I returned from Cuba a few hours ago and hope to be back to normal by the weekend. It will be fun to get back to reading your blog. Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi David,
   Ok, that's nice that you are back. I hope you had a great trip to Cuba. I'm looking forward to see your new photos.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 4. Hi Marit, beautiful the squirrel and the flowers. Here it is still cold and sometimes rain.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Caroline,
   Thank you. It rains here right now, and the snow is melting.

   Slett
 5. Kivipellon Saila1. mars 2024 kl. 19:58

  Dear Marit!
  So it has rained for you, it will rain for us in a couple of days. You and I have enough snow, but spring has started! Squirrels are indeed beautiful, we have 4-5 of them, they are really hard to fight with each other.
  Today we have a new president, so it's a festive day!
  I'll be home alone tomorrow, I thought I'd paint the icon all day. When the time of the rising moon approaches, that's when I start sowing. You have lovely amaryllis!

  Have a lovely weekend!
  Hugs!

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Saila,
   Yes, it have rained for many days, and it still rains. I'm very happy about it. Yes, when the weather comes from west it goes east after it have passed here. I guess you will get rain too. The snow melts quite fast right now.
   Yes, the squirrels are very beautiful. I have two of them here. Yes, they are not very friendly to each other.
   Congratulation with your new president!
   That sounds wo derful. Happy sowing!
   Thank you!

   Have a wonderful weekend!
   Hugs!

   Slett
 6. Utroligt du kan presse flere stativer ind i kælderen, men det er jo godt for tomaterne der vokser så hurtigt. Amaryllis'en er jo nærved at være et helt monster - men på den gode måde naturligvis:-)
  Ja, nu kan vi godt begynde at glæde os til foråret, og når det unævnelige svinder dag for dag kan man vel bare være tilfreds.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er egentlig helt utrolig, men det var akkurat plass til to stativer. Da får jeg kommet i gang tidlig med tomatene. Jeg skal så de om ca. to uker. De vokser hurtig ja. I stativene er det ledlys, og de avgir ikke noe varme. Da vil jeg tro de ikke vokser så hurtig.
   Ja, den kan ligne på et tohodet monster! :-)
   Ja det kan vi, og jeg er veldig glad for regnet som er her nå. Snøen smelter så en kan se det minker for hver dag som går.
   Det unevnelige har vært her alt for lenge.

   Hilsen Marit

   Slett
 7. Ekorren är väldigt söt.
  Din amaryllis är väldigt vacker. Ha en bra helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, they are very sweet, and I have two of them here.
   Thank you so much!
   Have a nice weekend!

   Slett
 8. Tak for solen, den er flot i orange, især når der er sol på den.
  Dejligt det svinder af sneen.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den ble mye lysere i fargen når solen skinte på den. Det er veldig bra at det regner og snøen smelter ja. Jeg gleder meg til den er helt borte.
   Klem

   Slett
 9. Your amaryllis is simply stunning, and the squirrel is such a cute visitor!

  Hugs and blessings, Marit

  SvarSlett
 10. Hvor har vi glædet os til mart - nu er det næsten forår. Her så jeg for første gang i år påskeliljer i blomst i går. Dejlige billeder, Marit!
  Klem fra Gitte 🥰

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant Gitte. Endelig begynner våren selv om det ikke ser sånn ut her enda. Ja, jeg så bildene av de i går. De så helt fantastiske ut. Tusen takk.
   Klem fra Marit 🥰

   Slett
 11. Denne vinteren har värt så snörik så nå får det holde med snö. Noen bakslag orker jeg ikke denne gangen så nå får våren komme. Et par måneder med rundt 10-15 grader skulle väre perfekt :-)
  Så fin Amaryllisen din er!
  God Helg! Klem Nora

  SvarSlett
  Svar

  1. Ja, det har kommet veldig mye snø i vinter, og vi har ikke hatt så mye snø siden 2018. Fortsatt er det mye snø her, men mildværet med masse regn har tæret mye på den.
   Nei, noe tilbakeslag orker ikke jeg heller. Ja, ikke sant. Tusen takk.
   God helg!

   Slett
 12. Hello Marit,
  Your squirrel is a cute critters, I love it's ear tufts. Your Amaryllis is beautiful.
  Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a great weekend. PS, thank you for leaving me a comment.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, they have so cute ear tufts. Thank you.
   Have a great weekend you too, and thank you for your comment and the linkup!

   Slett
 13. Det er ikke bare en ny måned, men en ny årstid også. Her var alle ungene hjemme på middag i går. Det er veldig kos å ha dem hjemme igjen etter at de har flyttet ut, en etter en.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå begynner våren. Vi har også hatt besøk av datter og svigersønn i dag. I morgen skal vi besøke våre to sønner, svigerdøtre og tre barnebarn. Det er veldig hyggelig med voksne barn ja.

   Slett
 14. Hej Marit!
  Visst är det härligt då vinter blir till vår, vi har knappt någon snö kvar. Idag är det grått och blött väder. Söt ekorre, och fin amaryllis.
  Trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det er så herlig. Da er du heldig. Det er samme været her med lett regn. Tusen takk.
   God helg.

   Slett
 15. Så fin farge på amaryllisen. Godt at snøen minker hos deg. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er så deilig å se at den minker.
   God helg.

   Slett
 16. How nice to get your plant stand and be ready for Spring. The little squirrel looks so mischievious. I guess he has lots to do to keep well fed!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, I'm very happy about it. Yes, the squirrels are very mischievious. They eat everything they find.

   Slett
 17. Det var en fin färg på din Amaryllis så roligt när man har det som blommar just nu .Trevligt är det även när man får ett sådant sött besök som din ekorre dem kan man titta på väldigt länge man kunde kanske önska att man hade lite grann energi som de har.Vi har kommit in i en helt underbar årstid.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er veldig hyggelig at den blomstrer nå. Ekorn er så søte ja. Deres energi er helt enorm ja, og jeg skulle hatt litt av den. Ja, endelig går det mot vår!
   Ha det godt.

   Slett
 18. Tak fordi du spreder solskin omkring dig, Marit.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for din hyggelige kommentar, Elna.

   Hilsen Marit

   Slett
 19. Feliz mes de marzo para ti Marit y que pronto salga el sol. Besos.

  SvarSlett
 20. Feliz mes de marzo para ti Teresa! Have a nice day! Hugs.

  SvarSlett

Det går mot vår selv om det ikke virker sånn, og drivhuseffekt...

 I går kom det en en kort snøbyge når jeg kjørte til butikken. Det varte kun i noen minutter, men det var som å være midt inne i en snøstorm...