torsdag 7. mars 2024

Det er vår i luften...

 Ja, det føles ut som at våren er på vei. Jeg var ute for å åpne døren i drivhuset nå nettopp og tok derfor noen bilder mens jeg var ute.

Fuglene kvitrer, og hakkespetten har satt i gang med sitt årlige rituale. Det er å hamre nebbet sitt i blikkplaten som sitter på toppen av stolpen hvor alle strømledninger er festet. Det bråker noe helt forferdelig, men det er ikke så ille ennå. I dag satt han der på formiddagen og larmet i vei, men når han starter med det 05.30 litt lenger ut på våren er jeg ikke like fornøyd. Da vekker han meg, og den "vekkeklokken" får jeg ikke slått av... ;-)


Flaggspett/ Dendrocopos major er i gang med å tilkalle seg noen "damer" i nærheten. 
 


Kjøttmeis og blåmeis i hengeblodbøken.




Det ser ikke ut som det blir vår her på en god stund...

.
...men benken nede i hagen  var helt dekket av snø tidligere i vinter, så noe har det da smeltet her. Det er så jeg nesten ønsker meg regnværet tilbake, for da smeltet snøen mye fortere. I natt ble det - 2, og da stopper smeltingen litt opp. Det er 3 grader nå, så litt vil det jo  smelte i dag også for det skal bli 5 grader. Jeg har nå åpnet opp i teltet inne i drivhuset, for nå på dagen når det er sol blir det 30 grader inne i teltet. Lønnene der inne er i ferd med å åpne bladene, og det er selvsagt alt for tidlig. Men det er umulig å regulere solen, og da blir det bare sånn. Jeg kunne ha satt de ut i selve drivhuset, men det blir så varmt der også. Min sommerfuglbusk som jeg har hatt der i vinter er nå full av nye grønne skudd. Den skal jeg ta stiklinger av. 


Jeg har endret litt på fargen på bildet, for den er litt lysere enn det mobilen opprinnelig viser. Så det er sånn som den fargen her at jeg oppfatter fargenyansen nå. 


Denne  'Rilona' har hele seks klokker utsprunget på en og samme stilk nå!


Dette er neste par ut. Den ene får hele tre blomsterknopper.  Det er ganske utrolig at en løk kan produsere så mange blomster på en gang!



38 kommentarer:

  1. I am quite sure that the male woodpecker is very happy that you have left a fine metal plate for him, Marit, to use as a vantage point for him to call a lady friend over, maybe even more than one. He may be the Lothario of the northern woods. A male in spring fuelled by hormones is hard to control. And if he wakes you up at 05h:00 you will just have to put up with it, knowing all the time that you have facilitated woodpecker wooing. Such a great service to nature! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Oh yes David, I'm sure that he is very happy about the metal plate. The noice he makes can be heard at a great distance around here. I'm very fond of my two woodpeckers here, so I just have to accept the noice. It's ok.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  2. Hej Marit!
    Hackspetten är också här och hälsar på, han försöker få tag på nötter i mataren. Har ingen stolpe i trä och mina träd har han låtit vara. Kan förstå att det inte är så trevligt att bli väckt så tidigt. Jag har fortfarande en knopp på en amaryllis, den tar god tid på sig. Det känns som vår idag, har varit i växthuset och planterat om mina paprikasådder, det blev väldigt varmt och skönt.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, nå er det vår i luften, og hakkespetten er i full gang med å lage nye hakkespetter :)
      Da er du heldig. Amaryllisen kan bruke veldig lang tid ja. Så flott da! Jeg gjorde det samme i går, men da nede på det ene planterommet der. Plantene vokser så hurtig, og da må de plantes om. Det er 6 grader ute her nå, og solen skinner. Herlig!
      Ha det godt!

      Slett
  3. Så dejlige billeder af fuglene i din have, Marit. Jeg kan forestille larmen, flagspætten kan lave! Og din amaryllis er da helt utrolig smuk.
    Våren er på vej, og du har plusgrader. Her har vi 5 grader og sol i dag. Man kan endda sidde ude!
    Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte. Ja, den lager veldig mye larm når han sitter der og hakker i den platen. Ja, nå er våren på vei, og det er 6 grader og sol her. Ja, det er deilig å være ute nå.
      Klem fra Marit 🥰

      Slett
  4. Hello, Marit
    The woodpeckers are really loud, great captures. I love your cute little birds. The Amaryllis blooms are pretty, it is a lovely color. Take care, enjoy your day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Yes, they make a lot of noise. Thank you. I love them too. Yes, the color have changed a little. The color is light orange right now. In the beginning it was dark orange.
      Take care you too, and have a nice day!

      Slett
  5. Javisst känns det väl som det är vår på gång även om vi hade nästan minus 9 grader imorse. Men det blir plusgrader på dagarna. Hackspettarna brukar jag höra på lunchpromenaderna. Nu har vi bara några fläckar med snö kvar i trädgården men hos dig är det mycket kvar. Men när det väl börjar gå bort hoppas jag det går fort.
    Din amaryllis har verkligen en vacker färg. Och den är väldigt pampig och vacker. Och alla dina andra amaryllisar ser väldigt kraftiga och fina.

    Önskar dig en fin torsdag kväll!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det kjennes ut som våren er på vei nå selv om det er kaldt om natten i lang tid fremover. Oi, da var var det veldig kaldt hos deg, Anita. Her var det -2. Ja, her ble det 6 grader i dag, og det var så herlig å være ute. Da er du heldig, for du ser hvor mye snø det er her. Ja, det håper jeg på, for nå er jeg lei av snø.
      Tusen takk. Jeg liker den bedre nå når fargen har blitt litt lysere. Jeg er spent på fargen på de. Den ene er rød, og den andre er litt mer rosa.

      Ønsker deg også en fin torsdag kveld! Klem, Marit

      Slett
  6. Det er noen som hevder at de ikke setter seg for å hakke om man setter opp en falsk hakkespett på stolpen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det kan godt hende at det er riktig. Jeg har ikke prøvd det.

      Slett
  7. The birds are having quite a concert outside.

    SvarSlett
  8. Your amaryllis is a very beautiful plant! The birds out in the snow too!!Thanks for the post!

    SvarSlett
  9. Det er faktisk utroligt at spætten har fundet frem til en metode til at lave endnu mere larm end den ellers kan - og at den husker det fra år til år er jo også flot - men man kan jo håbe den ikke viser sine børn hvordan de skal tromme fremover! Jeg husker godt dine problemer sidste år da den startede midt om natten...
    Fine billeder du har fået af fuglene i haven - og spætten - og haven skal nok blive forårsklar inden længe, men her har vi også fået det kolde vejr fra øst, så der er trykket på pauseknappen.
    Dine planter indendøre bliver ved at overraske, og i drivhuset går det stærkt med varmen, så jeg håber snart du kan flytte lidt ud af husene med dine mange vækster!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det kan du si, Ulla. Den liker åpenbart å lage veldig mye støy. Jeg håper at ungen ikke begynner med det samme, nei. Det ville være fryktelig! :)
      Jo tidligere lyst det er om morgenen, dess tidligere starter den med sin larm, og dette gjentar seg hver vår.
      Tusen takk. Ja, det nok det samme været som vi får nå.
      Det er ventet -5 om natten, men fint og med sol innimellom.
      Ja, de overrasker stadig. Jeg håper også på det, men jeg tror nok det blir en god stund til.

      Hilsen Marit

      Slett
  10. Ja det er ikke nemt at slippe af med sneen, men fuglene gør det lidt mere forårsagtigt. Her er solen først kommet frem ved 10 tiden, men ellers er her meget diset. Spætten er nok lidt irriterende, når den vækker dig tidligt om morgenen.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, det kommer nok til å ta lang tid innen den er borte. Det er fortsatt så mye av den i hagen. Ja, fuglene kvitrer, og det er så hyggelig å høre på. Her har det vært sol i hele dag, men fremover skal det være disig her også. Ja, den er veldig irriterende, men sånn er det med å ha den i nærheten.
      Klem

      Slett
  11. Kivipellon Saila8. mars 2024 kl. 14:55

    Dear Marit,
    In the previous post, my name had been omitted for some reason, I told about the orchid bouquets of Madeira grandmothers...
    The little birds are also busy here, several blackbirds have been seen and woodpeckers are knocking on the sheet metal at the end of the electric pole. But also we have so much snow, a little frost during the day and at night but still I hope that that the snow would melt soon! The surface of the snow is so hard that you can walk on it without sinking.
    But spring is already in the air, March is already halfway through, next month I hope that the first snowdrops will already bloom.
    All the best to You!
    Hugs!

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Saila,
      Oh, then I understand what happend. I thought you was another blogger who lives in Portugal.
      I have read it now, and changed my answer to you where I wrote another name than yours. I think you must log in one more time with your blogger account. I'm not sure why your name is not there. I have not this problem, but I know some people who have the same problem as you have.

      Yes, the birds knows it's soon spring, but it does not look like spring here at the moment. Too much snow, and too cold temperature at night. This snow makes me mad! :)
      Yes, I hope we will see snowdrops in April. They never bloom in March here.
      All the best to you too!
      Hugs!

      Slett
  12. For en deilig tid! Det er sol og vår i luften her i Bergen også i dag på selveste kvinnedagen! Hos min søster sør i Frankrike blomstrer iris både i hagene og parkene nå.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er en deilig tid fremover! Det er nok mer vår i luften hos deg enn her, for snøen vil ikke forsvinne her med det første. Det høres deilig ut!

      Slett
  13. Your garden is alive with the signs of spring!
    Despite the lingering snow, the birdsong and budding blooms herald the changing season. Your photos beautifully capture nature's awakening.

    Hugs and blessings, Marit!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it's alive, and hopefully the snow will melt after a while. The birds are so nice to watch and hear when I'm outside in my yard. Thank you, Veronica!
      Many hugs to you!

      Slett
  14. Hello Marit,
    I enjoyed seeing your sweet garden birds and the woodpecker. Great sightings and photos. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, enjoy your day and happy weekend. PS, thank you for leaving me a comment.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Thank you. Take care you too, and have a great weekend!

      Slett
  15. Love the pictures, especially the tit. Sounds like your greenhouse is already getting a head start.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Yes, it becomes very warm when the sun is shining. I have many plants there, and yes they are getting a head start.

      Slett
  16. Godt at både du og fuglene kan begynde mærke at foråret kommer. I mellemtiden er det rart med fine skud i drivhuset.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er så deilig å merke at våren er på vei. Det er veldig hyggelig å se de nye grønne skuddene der ja.

      Slett
  17. At least it's easier to see and photograph the birds before the leaves are on the trees. Love your beautiful flowers!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, that's true. He loves to sit in a pine, so he is easy to see in the branches anyhow. But the other birds are much easier to see now. Thank you!

      Slett
  18. Hei Marit!
    Nydelig amaryllis! Og flere på gang :)
    Hyggelig med fugleliv.
    Solen begynner å bli sterk. Har luftet i drivhus her også denne uken.
    God helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Edgar!
      Tusen takk. Ja, det er flere på gang. Jeg plantet de i november, men det har vært så kjølig i kjelleren at de har ikke kommet i gang før nå. Da blir de påskeblomster i stedenfor juleblomster :)
      Ja, det er så hyggelig å kunne se på de hver dag utenfor kjøkkenvinduet.
      Ja, det blir veldig varmt der når solen er fremme.
      God helg!

      Slett
  19. Me alegra que puedas ver que ya se acerca la primavera. Tus Amarilis y orquídeas se ven preciosas, también los pájaros en el jardín. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. I'm looking forward to spring, but it goes so slowly. I'm sure the birds longs for spring too.
      Hugs.

      Slett

Mange fugler på besøk, og mens jeg venter...

 I dag var det veldig mange fugler på besøk her, og til en forandring var det også noen nye på besøk. Det har skjedd lite siden sist i hagen...