lørdag 16. mars 2024

Primula i drivhuset, men snø utenfor...

 Marsværet fornekter seg ikke. Sol og 9 grader på torsdag, og snø og bare 1 grad ute nå. Skikkelig nedtur med andre ord :(

I morgen tidlig er det meldt om - 8 grader, så vinteren er ikke over på noen måte!



Jeg tok bilde av disse akkurat nå før jeg satte de inn i teltet med varme på. De blå kjøpte jeg på Plantasjen for flere uker siden, og de hvite når vi var i Sverige. De heter P. Belarina 'Snow', og det navnet passer veldig godt i dag! De blå heter 'Baltic Blue', og jeg er veldig spent på om de har overlevd vinteren. Det har de mest sannsynlig ikke gjort, så derfor prøver jeg igjen. Vi kan da ikke få flere vintre tett under -30, eller er det nettopp det vi kan?


Så klart vi behøver påfyll av snø...



Spor i snøen i dag... 

26 kommentarer:

  1. The weather is crazy, Marit. The days when we could predict it are over! It must be very disruptive to the rhythm of a gardener. Still, you just have to deal with what comes - and I am sure you do. Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes David, the weather is very crazy. It turns very quickly. Yes, I have to deal with it, and I know the spring will come in May. Hugs and kisses, Marit

      Slett
  2. Kivipellon Saila16. mars 2024 kl. 14:24

    Dear Marit!
    Oh, how sweet primroses, so beautiful! I hope they will grow in your garden in time, fortunately they are now protected from the snow! The rain turned into snow here too, we have been warned of difficult weather, winter is not over yet! The arrival of spring is again very variable.
    I wish You a nice weekend!
    Hugs!



    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Saila!

      Thank you! I hope it too. I planted four of them in the garden last autumn, but I don't know if they have survived this cold winter.Oh, then you have the same bad weather.
      No, the winter is not over yet!
      Have a nice weekend you too!
      Hugs!

      Slett
  3. Hej Marit!
    Riktigt vackra primula. Det snöar hos oss idag, det är stora blöta flingor så jag tror inte att de blir kvar. Det smälter undan innan det faller ner på marken.
    Ha det fint /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Tusen takk. Da er du heldig. Det legger seg på bakken her, men det blir ikke mye ut av det. Men det lille dom kommer vil fryse på bakken i natt.
      Ha det godt.

      Slett
  4. Uha du har stadig sne og kulde, Marit - man kan virkelig se, du bor højere mod nord, end jeg gør. Det er meget flotte primulaer, du har. Her havde vi virkelig forår i går med fuglesang, humlebier og mange forårsblomster. Klem fra Gitte

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg har et fryktelig vær her i dag. Det har du helt rett i selv om det i luftlinje ikke er så langt hit. Men forskjellen er helt klart der, Gitte. Så heldig du er! Klem fra Marit 🥰

      Slett
  5. Our weather is the same here too, the temperatures are up and down.
    The flowers are so pretty, I hope they survive the winter.
    Take care, enjoy your day and happy weekend.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, the weather changes a lot. Thank you.
      Take care you too, and have a great weekend!

      Slett
  6. Æv hvor er det synd, det er blevet koldt igen, det lover de også her, men da vi ikke har sne, sker der meget her. Godt du kan tage det i kælderen og i teltet. Jeg har plantet mine primula ud, det er gået fint, men noget helt andet end hos dig.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er så synd, og vi skal få det så kaldt igjen ja. Ja, jeg er heldig som har både kjeller og teltet. Jeg skulle gjerne hatt de ute, for der trives de best. Ja, du har et helt annet klima enn her.
      Klem

      Slett
  7. Æsjjjj.... erre muuulig....
    Tør ikke fortelle deg hvordan det ser ut her hos oss;-) Kom hjem igår, eeendelig!!! Og håper det er slutt på allslags "overraskelser" nå! Er bedre men langt fra bra og hagearbeid blir det ikke stort iår nei. Alt tar så fryktelig mye tiiid! Men men.... jeg er hjemme! Og det er hovedsaken!
    God helg ønskes deg og dine!
    Hilsen Annette

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Annette!
      Æsj ja, det er visst mulig...
      Nei, det tror du skal la være :)
      Så bra da at du endelig er hjemme igjen. Ja, det må vi håpe på. Nei, du må nok ta det med ro fremover. Selvfølgelig er det det som teller mest!
      God helg til deg og dine også!
      Hilsen Marit

      Slett
  8. You still have snow I see. We have already a little spring. Nice photos. Have a nice sunday.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, I still got a lot of snow here. You are so lucky! Have a nice Sunday.

      Slett
  9. Fine primula! De skal nok klare sig i teltet - og det bliver også snart forår hos dig. Marts er ikke til at forudse, og april er lunefuld, men det går trods alt i den rigtige retning, og vi må bare ruste os med endnu mere tålmodighed:-)

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, der klarer de seg fint. Ja, en elmer annen gang blir det jo det, Ulla. Det er helt vanlig at vi får snø i mars og april, men denne vinteren har vært så lang at nå orker jeg ikke mer vinter. Ja, du har helt rett, for det er nettopp det vi må :)

      Hilsen Marit

      Slett
  10. Samma sak här hos oss Marit. Det snöade inatt och nu är trädgården vit igen. Men jag hoppas att solens strålar ska smälta snön. Men inatt ska vi också få ned mot 8 minusgrader så våren har stannat upp. Dina primulor är så fina. Jag hoppas dom du planterade förra året överlevt men det troliga är väl att det varit för kallt. Men vi håller tummarna.

    Önskar dig en fin söndag!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg så at uværet var på vei til Sverige. Sånn er det alttid når været kommer fra vest. Vi fikk - 7,7 som det kaldeste i natt. Nå skinner solen og snøen smelter litt om ikke annet. Tusen takk. Jeg har ikke så stort håp om at de har overlevd, men det får jeg se når det en gang blir vår.

      Ønsker deg også en fin søndag!
      Klem, Marit

      Slett
  11. Ja, de er fine, disse. Min er også trygt i hus. Næ, ikke så mye overlevelse av de man planter ute av de fylte. "Bare" 4 minus her til morningen. Hvitt og vakkert...

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de er veldig fine, men de doble har nok ikke noen sjanse til å overleve nei. Her var det -7 i dag.
      Ja, nysnø er vakkert.

      Slett
  12. Las prímulas son preciosas. Besos.

    SvarSlett

Mange fugler på besøk, og mens jeg venter...

 I dag var det veldig mange fugler på besøk her, og til en forandring var det også noen nye på besøk. Det har skjedd lite siden sist i hagen...