onsdag 20. mars 2024

Fornemt besøk...

 Jeg har ventet og ventet på de, og endelig kom de hit i går. Før var de her hele vinteren,  men i fjor kom de også hit i slutten av mars. Jeg får bare bukke og neie for besøket av dompapen/ Pyrrhula pyrrhula. I går tømte jeg resten av soksikkefrøene med skall på i skålen på fuglematerstativet. De er så kresne i matveien,  men jeg får jo bare gi de det de liker.

De kommer alltid i par her, og det var bare en hann og en hunn som kom. Men det holder lenge, for nå har jeg fått sett de her! :)


Hann og hun. Hannen har så flott rødfarge, mens hunnen er jo  nesten anonym i forhold. 







Hannen fant mat på bakken også. 


Ekornet var der samtidig med den, men dompapen brydde seg ikke om ekornet.



Hunnen er vakker den også!


Mens jeg lagde middag i går fikk jeg plutselig se flere bevingede gjester i hagen. Dette er et bokfinkpar som også nettopp har kommet hit. Bokfinken / Fringilla coelebs er en trekkfugl her. De forsvinner om høsten, og kommer igjen i mars. 



Jeg begynner å tro at våren snart kommer selv om det kom sludd og snø i går. Butikkene er fulle av stemorsblomster og påskeliljer. Da må det jo snart være vår her?


Røde fugler og røde blomster i dag :)


Fire klokker på en gang på 'Benefica'.

På fredag er det meldt om 11 grader her. Det er bare å glede seg!


50 kommentarer:

  1. Flotte billeder og dejligt at du endelig har fået besøg af dompapper, Marit! Her i min have i Nordsjælland er de hele året rundt, og der er mange af dem. Det er en stor oplevelse at se ungerne, som er brune lige som hunnen, men uden den sorte kalot på hovedet. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte! Ja, det er veldig hyggelig at de endelig dukket opp her. De liker åpenbart et mildere klima enn det jeg har. Deres unger har jeg aldri sett her. Det er helt sikkert en flott opplevelse ja. Klem fra Marit 🥰

      Slett
  2. It really is a wonderful bird, Marit, and it is so appropriate that it comes to visit. It is the aristocracy of birds visiting the aristocracy of gardeners. What a great combination! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it's a very beautiful bird, David. I long to see it every year, and finally it came here. Thank you! :)
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  3. Hej Marit!
    Det är speciellt att få se domherrarna. De har besökt mig med, sedan början av december. Men nu har jag inte sett dem på ett tag. Bofinkarna är också fina.
    Vi får hoppas att snön smälter snart och att det blir lite vårväder.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, det er så fint å få de på besøk. Ja, du har skrevet om at du fikk de på besøk for lenge siden. Kanskje de flytter seg litt rundt? Jeg har sett de i dag igjen, og alle solsikkefrøene var spist opp. De er veldig fine de også ja. Det får vi håpe på!
      Ha det godt.

      Slett
  4. Først får man øje på ham, og så ved man, at hun er lige i nærheden! Altid en fornøjelse at få besøg af dompap. Åh, butikkerne er altid for tidlig ud med forårsblomster. De lokker os til at købe alt for tidlig fordi vi kan ikke lade være. :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er helt sant. De kommer alltid i par. Ja, det er en stor fornøyelse å se de i hagen. Det er nettopp det de gjør. Jeg klarte å motstå fristelsen i går, men det var fordi blomstene var så små og svake. I og med at det fortsatt er snø overalt her så jeg synes det er helt ok å vente :-)

      Slett
  5. Dom är så fina, domherrarna. Hanen med sitt röda bröst men jag tycker honan är fin också med sin mjuka färgskala. Bofinkarna flyttar från oss på hösten också och snart borde de vara tillbaka.
    Idag är det vårdagjämning och det känns bra. 11 grader, det låter härligt. Imorgon ska jag göra något roligt. Då ska jag gå på trädgårdsmässa. Åker tidigt på morgonen och kommer inte hem förrän på eftermiddagen igen. Längtar!
    Och vackra röda blommor hos dig. En sådan amaryllis hade jag ett år också. Den har en vacker röd färg.

    Önskar dig en fortsatt fin onsdag!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de er så fine både hann og hunn. De passer så fint i fagene til hverandre. Bokfinkene kom her i går de også, og det er morsomt at de kom på samme dag. Det er nok våren som snart kommer. Jeg hadde helt glemt at det er vårjevndøgn i dag. Takk for påminnelsen!
      Så fint da! Da må du fortellle om det etterpå. Jeg skal på en hagemesse 12.april, og det gleder jeg meg til. Tusen takk. Ja, den rødfargen er veldig fin nettopp fordi den er så mørk.

      Ønsker deg også en fortsatt fin onsdag!
      Klem, Marit

      Slett
  6. They are beautiful birds and their voice is lovely.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, they are very beautiful. I have heard their voice, and it's wonderful.

      Slett
  7. hyggeligt at få besøg af både dompap og bogfinke på samme dag - og flotte billeder du har taget!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var veldig hyggelig å få besøk av de på samme dag. Svarttrosten kom dagen før, så nå må det snart bli vår her også. Jeg begynner å få troen på det nå :-)
      Tusen takk.

      Hilsen Marit

      Slett
  8. Så fina bilder på dina fåglar det är alltid lika trevligt med dessa vackra domherrar som kommer på besök även här hos oss finns de särskilt vid vårt sommarhus.Din Amaryllis är även den vacker med sin röda färg.Ha det gott/Margareta

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, det er alltid veldig hyggelig å få besøk av de, og de er så vakre ja. Det er fint at du også får besøk av de. Ha det godt.

      Slett
  9. The contrasts that the colors of the birds make with the snow are amazing Marit. Their little houses are beautiful and Amaryllis is in bloom. Have a nice spring.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, the contrasts are amazing. The red bird looks great in the snow, Katerina. Thank you!
      Have a nice spring you too!

      Slett
  10. Sure, spring is definitely coming. It takes a while, and then she's here. How nice, those birds. I find the female beautiful too, but the male with his red belly... wow, what a cutie. I can imagine you really enjoy that!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, the spring will come sooner or later. This winter have lasted a very long time. Yes, the birds looks great. They have both beautiful colors. Yes, I enjoy their visit very much!

      Slett
  11. Her er det ikke dompapp, men på andre siden av elva der er det mange av dem gjennom hele vinteren.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er så merkelig det der. De har vært i nærheten men ikke her før nå.

      Slett
  12. Very beautiful photos to brighten my day.

    SvarSlett
  13. Fint besøg, helt sikkert. I år ser vi dem også jævnligt.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg synes det. De har vært i nærheten i hele vinter, men det er først nå jeg ser de her. De er vakre fugler.

      Slett
  14. Hello Marit,
    I will be happy to see these birds in my garden. They are beautiful, especially the male.
    All your birds and photos are wonderful. Pretty Amaryllis blooms and I like the Lady Slipper. Take care, enjoy your day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Yes, I know you would have liked them. They are very beautiful, and I love the color. Thank you.
      Take care you too, and have a great day!

      Slett
  15. Kivipellon Saila21. mars 2024 kl. 11:15

    Dear Marit!
    Bullfinches are really beautiful - both, the gorgeous red-breasted male as well as the beautiful female! We have had them all winter, about 5-6 couples. I was surprised when the finches are so early! In Finland we say - half a month of finch and then it's summer! Now that doesn't seem to be true. We have also just received a few finches. Yesterday a gray-headed woodpecker visited the feeding place.
    Today I'm going to Stockholm for the garden fair, really interesting!
    Your amaryllis is lovely, a flower like dark velvet!
    All the best to You!
    Hugs!

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Saila!
      Yes, they are very beautiful. I like them both! Then you are lucky. They have not been here until now. No, the winter is not over yet. We got a little snow right now. The woodpecker sounds lovely. We have only Dendrocopos major here.
      I get green of envy :) I wish you a nice trip. We will have a garden fair in Oslo 12-14. April. I will go there 12. April, and I look forward to it. Thank you.
      All the best to you too!
      Hugs!

      Slett
  16. Så fine de var, hyggelig med besøk av dyr i hagen (bortsett fra orm da, som jeg husker du hadde for noen år siden). Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er alltid hyggelig med dompaper på besøk, og mange andre dyr også, men ikke ormen nei. Den er jeg livredd.
      Ha en fortsatt fin kveld du også.

      Slett
  17. Gratulerer! Har funnet ut at dompapen har en sørgmodig fløytelyd. Hm. Venter fortsatt på bokfinken. Kan jo ha dukket opp uten at jeg har sett den.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Ja, den har en helt spesiell lyd ja. Her kom svarttrost, dompap og bokfink i løpet av to dager, og det tar jeg som et vårtegn. Ja, den kan jo ha vært hos deg. De er ikke så lett å få øye på. Jeg lagde middag, og det var helt tilfeldig at jeg fikk sett de.

      Slett
  18. Hello Marit,
    The Eurasian Bullfinch is a beautiful bird, I wish I could see them here. Your do see some great birds at your feeders! Wonderful captures and photos. Your flowers are always a lovely happy sight. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, have a great weekend. PS, thank you for leaving me a comment.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Yes, it's a very beautiful bird. I can understand you, but you have a many other pretty birds who not live hear. Thank you. Take care, and have a great weekend!

      Slett
  19. It's really special when you can get the male and female together in one photo. I'm glad Spring is near!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, that's true. They must be very connected to each other. I long very much for spring, and I hope it will come very soon!

      Slett
  20. Vedo molta neve ma anche molta vita nel tuo giardino! La primavera sta proprio per arrivare.

    Buona serata!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it's still a lot of snow here, but it have melted a lot in the past days. The spring is near! Have a nice Sunday!

      Slett
  21. So happy to see your Bullfinches and Chaffinches!

    SvarSlett
  22. The Bullfinch are such lovely birds. It's always great when you see them, and worth the wait.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, they are so pretty. Yes, I love to see them, and they are worth the wait.

      Slett
  23. Bullfinch er så vakre fugler.
    Her i Nederland er de svært sjeldne.
    Jeg likte bloggen din.
    Hilsen Irma

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, they are very beautiful. I see them every winter here. Thank you.
      Regards, Marit

      Slett
  24. Hi Marit, beautiful photos of your squirrel and bird. The bird I saw once in Denmark. Have a nice day.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hi Caroline
      Thank you. Yes, it's a common bird in Denmark too.
      Have a nice Sunday!

      Slett
  25. Se perdió mí cometario anterior, estará en spam. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. There was no comments in the spam filter, Teresa. Sometimes blogger "eats" comments.
      Hugs.

      Slett

Mange fugler på besøk, og mens jeg venter...

 I dag var det veldig mange fugler på besøk her, og til en forandring var det også noen nye på besøk. Det har skjedd lite siden sist i hagen...