torsdag 14. mars 2024

Litt forskjellig...

 På tirsdag var vi en kort tur til Strömstad. Som vanlig tok vi ferjen som går fra Horten til Moss, og da tok jeg et bilde i trappen på vei ned til bildekket. 


Det var et nydelig vær den dagen og det var blikk stille, altså ikke vind i det hele tatt. Ferjen tar bare en halv time, men det har hendt  mer enn en gang at det har vært så kraftig vind der at avgangene har blitt avlyst. 



Denne må være amaryllis 'Elvas'. Jeg trodde den skulle være litt mer vinrød i fargene ut fra noen bilder på nettet, men jeg fant et bilde som ligner veldig på den jeg har. Så det er nok den ja.


Denne er neste amaryllis ut av de jeg har som snart kommer i blomst. Den er litt mer vinrød enn den ser ut her.


Blåmeis/ Cyanistes caeruleus i hengeblodbøken. 

Akkurat nå er det hele 9,5 grader og sol! 
Jeg var ute i formiddag og bare nøt den deilige temperaturen som er ute nå. Det regnet i går, og det skal regne i hele morgen og på lørdag. Snøen smelter, og det er så deilig!

30 kommentarer:

  1. Hej Marit!
    Så fina Amaryllisar, jag väntar fortfarande på att den sista knoppen skall växa till sig. Härligt med öppet hav.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Tusen takk. Ja, jeg håper jo at din skal åpne seg til slutt. Ja, det er alltid så flott utsikt der.
      Ha det godt!

      Slett
  2. Så fine billeder af amaryllis og blåmejsen, Marit! Det lyder dejligt med en tur til Strömstad. Jeg kan tænke mig, at det næsten må være som når vi hygger os med en tur fra Helsingborg til den anden side af sundet. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte, Ja, det er omtrent som den ferjen. Den har jeg tatt en gang. Klem fra Marit 🥰

      Slett
  3. Vilken vacker bild du tagit från färjan. Och jag tycker amaryllisen är väldigt vacker. Det ska bli spännande att se hur nästa kommer att se ut. Verkar ha en mörkt röd färg. Och blåmesarna är så näpna och söta.
    Här skiner inte solen men det har varit nästan 10 plusgrader. Härligt att snön smälter hos dig. Nu vill vi att vintern ska försvinna.

    Önskar dig en fin fortsättning på torsdagen!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Anita. Ja, jeg er spent på hvordan den vil se ut når den åpner seg. Mørk rød blir den nok ja.
      De er veldig søte ja, og de trives godt ute nå i det fine været. Ja, nå er det et herlig vær ute, og jeg håper at snøen snart blir borte.

      Ønsker deg en fortsatt fin torsdag!
      Klem, Marit

      Slett
  4. Ja, det er 'Elvas'. Morsomt å ha dem i blomst nå. Jeg har mørke 'Benfica' i blomst, og en annen i knopp. Så deilig i dag! En ekte vårdag :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var det jeg trodde. Den blir nesten en påskeblomst nå, men det er jo det samme bare den blomstrer. Den er veldig fin i fargen den 'Benefica'. Ja, i dag har det vært helt nydelig. Ja, ikke sant! :)

      Slett
  5. Pretty view from the ferry. Your Amaryllis blooms are beautiful. I like your cute BLue Tit, a cute bird. Take care, enjoy your day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Take care you too, and have a great day!

      Slett
  6. Den ferga har jeg aldri tatt. Spørs pm jeg må prøve den nå som yngstemann studerer i Horten.

    SvarSlett
    Svar
    1. Da må du prøve den en gang. Med den kommer en et godt stykke nærmere Sverige.

      Slett
  7. Really beautiful view from the ferry! Amarilis is fantastic. The little bird gives us a sense of nature! Have a nice weekend.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you! Yes, the little bird lives in my garden, and I love to see it.
      Have a nice weekend.

      Slett
  8. Skønt at sneen smelter, så du også kan begynde at se forårstegn. Blåmejser er dem vi ser mest til her og skovspurve.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er så deilig. Det går sakte fremover, men det går fremover. De er det mange av her også.
      Klem

      Slett
  9. Kivipellon Saila14. mars 2024 kl. 21:01

    Dear Marit!
    Oh, what beautiful seascapes! I myself live inland, so I enjoy being by the sea, my lungs open up, there is room to breathe and the landscape is beautiful - even a storm, as long as I don't have to go to sea! So beautiful sea!
    The wonderful amaryllis is already in bloom and the dark one will surely come soon! That must be very beautiful too! The weather has been kind to you, wonderful spring warmth!
    All the best to You!
    Hugs!

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Saila!
      Yes, the view is wonderful. I live inland too. It's 6 miles to this ferry. I enjoy the sea if it's calm, but not if it's windy. I get seasick very easy.
      Thank you! Yes, I think it will bloom very soon. I hope so. Yes, today the weather was very nice. Soon it will rain for two days, but then the snow melts too!
      All the best to you too!
      Hugs!

      Slett
  10. Vad härligt det låter med en tur på vatten med färjan över till Strömstad.Härligt att snön smälter och så söt den lilla Blåmesen är och vad härligt det är med amaryllisar som man kanske har kvar sedan julen.Ha det gott/Margareta

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er herlig med med en liten Sverigetur :)
      Her regner det i dag, og jeg ser at snøen minker. Blåmeisen er så søt ja. Den er det veldig mange av her. Ja, amaryllisen plantet jeg før jul, men de har stått så kjølig så de har ikke kommet i gang før nå.
      Ha det godt.

      Slett
  11. Open water, amaryllis and a Blue Tit - now that’s guaranteed to start the day off right for everyone who reads your blog, Marit. It has certainly made my day. Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you for your kind words, David. The Blue Tit is here every day and I'm always happy to see it. As you know by now, I love blue birds :)
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  12. It's wonderful when the snow melts.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it's lovely to see the snow melts. It rains heavy here today, and I like it. But the winter it not over yet. On Sunday it will be freezing cold again.

      Slett
  13. Er 9,5 grader ikke en fin temperatur midt i marts? Vi har 9 grader her lige nu, men solen er forsvundet.
    Det er imponerende, at du fortsat kan vise blomstrende amaryllis. Hvad gør du ved dem efter afblomstring? Jeg køber somme tider en amaryllis til jul, men jeg smider den væk efter afblomstring.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
    Svar
    1. Jo, det er fantastisk temperatur i mars, men dessverre så varte den kun en dag. Det har regnet i hele dag, og det er 5 grader nå. Snøen har smeltet mye selv om det er mye igjen.
      Jeg har lest mye om dette, og det er mange oppskrifter om emnet. Det jeg skal prøve nå etter at jeg har klippet av stilken på den oransje jeg har hatt i blomst, og nå skal den få gjødning frem til høsten. Så skal en slutte å gi de vann, og bladene skal visne ned. Siden kan en gjerne legge de i et kjøleskap i et par måneder (etter at en har fjernet jorden rundt løken). Så skal en da plante de på nytt og håpe på blomstring igjen :)
      Jeg skal prøve det i sommer, og se om jeg får det til. Jeg har også pleid å kaste de etter blomstring, men skal se om det er mulig å få de i blomst igjen.
      Hilsen Marit

      Slett
  14. Der er nu noget hyggeligt ved at tage færgen i stedet for at ad motorvejen sammen med alle de andre bilister, men færgen var måske også jeres eneste mulighed.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er mye hyggeligere å ta den. Neida, vi har flere måter å komme til Sverige på. Den ferjen vi tok gjør at avstanden på motorveien blir kortere, eller vi kan bare kjøre motorvei og kjøre om Oslo, eller ta en annen ferje som går fra Sandefjord til Strømstad. Det tar mye lengre tid, så den hurtigste veien er å ta den ferjen vi tok.

      Slett
  15. Me alegra que esté llevando la primavera y disfrutes con tus paseos. Tus Amarilis están preciosos. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. It's nice to take a short trip. Hugs.

      Slett

Mange fugler på besøk, og mens jeg venter...

 I dag var det veldig mange fugler på besøk her, og til en forandring var det også noen nye på besøk. Det har skjedd lite siden sist i hagen...