lørdag 10. februar 2024

Kamp om maten...

 Jeg har sett det blant dyr ute i naturen, og også her inne med to katter at det er et slags hiarki. I går så jeg to ekorn ute her, og det var helt tydelig at det var en rangordning om hvem som skulle spise hvor. Det er denne som er mest frempå, og det er h*n som bestemmer alt. Den  hentet godsaker i ekornkassen hele tiden...


Den andre var henvist til å spise opp smuler og rester av mat som lå på bakken. Det virker ikke som de er gode venner nei, og den ble også jagd bort hvis den prøvde å få tak i maten i kassen.


Den på  bakken måtte lete etter mat i lange tider, mens den andre kunne hente seg mat i kassen hele tiden. Verden er urettferdig også i dyreverden.


Heldigvis så det ut som den fant seg noe mat den også.


I dag oppdaget jeg dette lille røde lønnebladet som har hengt på treet i hele vinter fortsatt henger der. Det er helt utrolig med tanke på all den snøen som har kommet her i vinter.
Det lyste i mot meg i dag, og det var jo en fin fargeklatt mot alt det hvite. I neste uke skal det kommer mer snø igjen :(


Dette er bittesmå grønne spirer av spragle/ coleusfrøene som jeg har sådd. Frøene er som nevnt tidligere som sandkorn å regne i størrelse, og de første spirene er også veldig små. Men med tiden vokser de seg større.


Det har denne også gjort. Denne tok jeg opp fra kjelleren forrige søndag, og se hvor lang stilken har blitt! Det er ikke mer enn 20 grader der,  men likevel har den  skutt i været. Jeg gleder meg til å se blomsten(e), for det kommer en knopp til :)

God helg!
46 kommentarer:

 1. Ja, livet er hårdt, og de stærkeste bestemmer - både i naturen og i vores menneskeliv - men tænk at sådan et lille rødt blad kan bringe glæde ind i hverdagen! Også på bordet i stuen vokser glæden i flere potter!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og sånn er det bare. Det lille røde bladet brakte glede ja, og det er merkelig at jeg ikke har sett det før. Det har jo hengt der i hele vinter :)
   Ja, det vokser godt der!

   Hilsen Marit

   Slett
 2. Well, I am very happy, Marit, that the splash of colour in your garden is a red maple leaf, the very emblem of Canada 🇨🇦. See what’s great job we have done bringing joy to your life in the depths of a dreadful winter. Yesterday it was 13 degrees here ( should be around minus 6). It’s pleasant in the short term but not good news really. I have noticed a squirrel hierarchy here too, but sooner or later they all seem to get a share, even if not always an equal share. Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes David, it's very nice to see the emblem of Canada in my garden right now! You have done a great job indeed, and I'm very happy about all the red maples in my garden. It sounds crazy! Here it's - 7 and thats normal. Maybe the cold weather here is not so bad after all. The rest of the world is very hot, but not here. It sounds lovely with 13 degrees, but it's not good in the long term.
   I hope and think they both gets food enough. I love the squirrels even they are not so nice to each other.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 3. Looks like the squirrel on the ground needs to brush up on their negotiation skills!

  SvarSlett
 4. Ser ut til at du må investere i et par ekornmatere til i hagen din.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kan se sånn ut, og i hvertfall en til. Som regel er det bare en av gangen av ekornene her, men noen ganger er de to.

   Slett
 5. Your photo of your dining room is very pretty. You really seem talented at getting plants to grow.
  best, mae at maefood.blogspot.com

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. Maybe I have green thumbs :)

   Slett
 6. Vi ser det sorte egern her en gang imellem, men slet ikke som dig. Amaryllis har jeg ikke haft her i huset, jeg kan ikke få dem til at blomstre igen, så jeg vil ikke give penge for dem. Min nyeste orkidé tabte hurtigt blomsterne, så der var en grund til, at den var billig, men død er den ikke (endnu)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Her ser jeg ekorn hver dag, men det er jo hyggelig at du ser ekorn innimellom da. Det gjør ikke jeg heller, men har bestemt meg for å prøve å få de til å blomstre (igjen). Så synd da. Kvalitet pleier å betale seg angående orkidéer er min erfaring, men da koster de som regel mer. Får håpe at din overlever da!
   Klem

   Slett
 7. I love the windows and nice light at your table. It's beautiful with the plants on it. Love those funny squirrels having a feast too!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. Yes, they are very funny to watch!

   Slett
 8. Ja, hvor har du ret - der er en rangorden blandt dyr. Survival of the fittest. Det er barskt at se på. Sikke en smuk hvid orkidé du har! Og snart også amaryllis i blomst. Klem fra Gitte 😍

  SvarSlett
  Svar

  1. Ja, sånn er det bare, og de som tilpasser seg best klarer seg best. Det er nettopp sånn det er. Tusen takk. Den fikk jeg i gave til jul av en kjær venninne. Ja, den er sent ute, men det gjør ikke noe 😊
   Klem fra Marit 🥰

   Slett
 9. Fine billeder af dine egern. Ja det er ikke let at være den svage. Man ser det jo også blandt fuglene på foderbrættet. Solsortene kan være meget aggressive.
  Du kan altid finde en smuk blomst i kælderen, som du kan tage frem. Jeg er også spændt på at se din amaryllis i blomst, så du må vise et billede af blomsten, når den er sprunget ud.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Nei, det er ikke lett og denne vinteren har vært hard for mange dyr. Ja, den har lett for å være agresiv når det gjelder maten. Ja, jeg er heldig sånn. De har brukt lang tid der nede i kilden, men når den først kom opp i varmen ble det fart på den. Jeg skal helt sikkert vise bilde av den ja 😊

   Hilsen Marit

   Slett
 10. Ja visst finns det hierarki även i djurvärlden. Hade en gång två katterbröder där den ena helt klart var den som hade företräde och först när han inte fanns mer började den andre våga ta för sig. Lite sorgligt, men de var vänner och rara med varandra allt som oftast.
  Så lustigt, i morse blev jag överlycklig över att se att mina coleus äntligen grott. Började nästan tro att det inte skulle fungera. Tänk så glad man blir av att se de små bladen titta upp!

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Ulrika,

   Ja, det er dessverre bare sånn det er. Jeg har to katter som ikke er brødre, og der er det han yngste som bestemmer. Men de er gode venner, og det er det viktigste. Så morsomt at du også har sådd coleus. Ja, det er veldig gøy å se at de spirer. De er veldig små når de spirer, så det er jo nesten at en ikke ser de til å begynne med.

   Ha det godt!

   Slett
 11. Hello Marit,
  They are cute squirrels, I love their tufted ears. I am sure they are all getting plenty of food from your feeders. Your plants look wonderful, I hope you will shows us the bloom when it appears. Thank you for linking up and sharing your post. Take care, enjoy your day and the new week ahead.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, they are very cute. They get plenty of food, because very much food falls down on the ground. Thank you. Yes, I will take photos of it when it blooms. Thank you for the link up. Take care you too, and enjoy your weekend!

   Slett
 12. Oh yes, it's true, there is indeed hierarchy in the animal world. The males are dominant in the squirrel world. I don't particularly enjoy seeing it, but what can you do, right? It's so nice to see that your amaryllises have such long stems. I bought mine around December 10th. Now a big flower is coming, but the plant has almost no stem. I'll show it on my blog on Monday.

  It's nice that your seeds are sprouting now. Little wonders that make us happy, don't they? https://momentsfrozentime.blogspot.com/

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, thats's the way it is. No, it's not nice to see, but we can't do anything about it. I plantet many amaryllis in November. They have been in my cold basement all the time until now. Mine got verly long stems after few days. I hoped tgey would be a little shorter. I look forward to see your amaryllis.

   Yes, it's very nice to see them sprout, and they makes me happy too!

   Slett
 13. Nature can be harsh in its fairness.
  Love the photos, especially the the red maple leaf against the backdrop of snow.

  Hugs and blessings, Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, that's true. Thank you.

   Many hugs to you, Veronica.

   Slett
 14. Ja, det är helt klart en rangordning bland matbesökarna, det minns jag från när jag matade fåglarna också. Speciellt brukar det synas bland koltrastarna som jagar bort varandra. Vilka fina bilder du tagit av ekorrarna. Så fint med det lilla tappra lövet som klamrat sig fast hela vintern. Och så får jag säga grattis till de fina amaryllisblommorna som är på väg. Två stycken stänglar! Som sagt, amaryllis är vackra närhelst dom blommar.

  Önskar dig en fin söndag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn er det bare Anita.Det er flere fugler som jager hverandre ja. Tusen takk. Ja, det lille løvet har virkelig vært tappert. Jeg gleder meg til å se blomstene på amaryllisen, og to på en gang blir sikkert flott. Ja, det er helt det samme bare de blomstrer!

   Ønsker deg en fin kveld!
   Klem, Marit

   Slett
 15. Beautiful the squirrels in the snow.

  SvarSlett
 16. Hej Marit!
  Så trevligt att ha ekorrar på besök. Hoppas den bortjagade hittar mat också. Det blir konkurrens om maten, men du har så många matare så det borde räcka till dem alla. Fin Orkidé och det kommer att bli en fin amaryllisblomning.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det er så hyggelig å se på se, selv om det er jo litt trist å se på at den ene ikke får så mye mat. Jeg håper at den får hs ekornkassen i fred når den andre ikke er der. Jeg håper at alle får nok mat ja. Tusen takk. Det håper jeg på.
   Ha det godt.

   Slett
  2. Dear Marit :=)
   It's lovely to see your squirrel captures. I now have two squirrel visitors that come at the same time, and they eat all the sunflower seeds meant for the birds. I don't really mind, I have given up trying to scare them away, because they just reappear in a different place, and must be hungry. I like the photo of the red leaf still hanging on the tree, and your gorgeous plants on your table.
   Be sure to show us photos of the first bloom.:=)
   Warm hugs Marit
   All the best
   Sonjia

   Slett
  3. Dear Sonjia :)

   Thank you. How nice that you too have two squirrels who visit you. Yes, they eat all food they can find. I don't try to scare them away either. Yes, the red leaf looks nice. Plants can be very strange and special. I love my red maples.
   Yes, I will take photo of the flower!
   Warm hugs to you too.
   Marit

   Slett
 17. Ekorna er ekstra rare, synes jeg. De sloss, og krangler og jager hverandre vekk. Likevel, de to som kommer her kommer og går alltid sammen...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er rare. Kanskje de er søsken de hos deg. Det er jo en mulighet :)
   Her er de stort sett uvenner om maten.

   Slett
 18. Härliga ekorrebilder. De så finurliga dessa djur och söta är de också. De som finns i UK är gråa och större och kallas tree rats och påminner mycket om råttor och är inte populära. De förstör mycket och äter upp maten för småfåglarna.
  Ha det godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, de finner på mye rart, og søte er de. Det har jeg sett bilder av ja, og de ligner mer på rotter ja. Det må bære en annen art enn de røde som er her.
   Ha det godt!

   Slett
 19. Ser artige ut de ekornene. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er morsomme å se på. Ha en fortsatt fin dag du også.

   Slett
 20. La naturaleza es así. Un abrazo Marit.

  SvarSlett

Begynnelsen på slutten, og begrensningens kunst er vanskelig...

 Jeg håper i alle fall det, altså at det er slutten på vinteren vi ser begynnelsen på nå. Det har vært varmegrader i hele natt, og det regne...