tirsdag 13. februar 2024

Innendørs blomstring...

 Ja, hvor ellers? :)

 I går kom det minst 15 cm med snø, og det kom 10 cm i forrige uke også. Det er lenge til det blir vår her, men det ser ut som det blir litt høyere temperatur fremover. Det gleder jeg meg til, for nå holder det med snø og kulde for min del. 

Siden det fortsatt er vinter her må jeg hygge meg så godt jeg kan innendørs, og det gjør jeg også. I går hadde jeg første prikleøkt i kjelleren, og det ble 24 potter med blodbeger i første omgang. Jeg hadde ikke flere potter igjen, så jeg må bort i drivhuset i dag og se om jeg finner flere der. Plassproblemene er til å bli gal av, for hvis bare vinteren hadde vært kortere kunne jeg hatt plantene i drivhuset nå. Men sånn er det ikke nei ;-)

Ønsketenkning hjelper ikke på hverken snø eller kulde.

Jeg skulle ned i kjelleren i går for å vanne alt av camellia, og der ble jeg møtt av en nydelig camellia som akkurat hadde  begynt å blomstre. Den kjøpte jeg for et år siden, og denne er også tidligblomstrende. Camellia kan blomstre fra desember til mai ut fra hvilken navnesort det er. Det er mye jobb med de, men det er verdt det når de får sånne blomster :)



Camellia 'Gay Time'


Paphiopedilum 'Pinnochio var. alba' som var hvit med lys rosa "tøffel", og hadde denne blomsten også som der nå når jeg kjøpte den for nøyaktig en måned siden. Bare at da var den mye lysere.  Nå utvikler den en ny knopp i tillegg til blomsten som er der fra før.
De andre jeg har i denne orkideslekten gjør ikke det, for de får bare en stor blomst. Det er morsomt at de er forskjellige.


Denne heter 'Pinoccio var. Alba', og dette er et bilde som ble tatt for en måned siden.

Sånn så den ut når jeg kjøpte den, og den har åpenbart endret farge siden da. Den har blitt mørkere i fargen. Det er jo ikke like lyst her som i et gartneri hvor de blir produsert, og det antar jeg er forklaringen.


Dette er den andre P. 'Pinocchio' som jeg kjøpte samtidig, men den er litt mer mørk rosa på "tøffelen" som henger nedover. Som dere ser så mangler jeg ikke snø her...


Dette bildet tok jeg sent i går kveld, og denne har blomstret i et par uker nå. . Dette er en storblomstrende Venussko/ Paphiopedilum som ikke utvikler mer enn én blomst av gangen. 


Poinsettia/ julestjerner lever nesten evig her, men nå kjenner jeg på at jeg vil bytte de to andre julestjernene ut med noen andre blomster,  mens denne får bli en stund til :)

32 kommentarer:

  1. Det er vel nok dejligt at du kan nyde blomster indendørs, når vinteren gør det umuligt i haven, Marit. Og I har endda fået mere sne!
    Her har vi sol og 5 grader i dag efter en evighed med regn og voldsom blæst. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er rene medisinen akkurat nå. Vinteren er ikke over nei, og enda mer snø har vi fått i går og i natt. Det høres deilig ut Gitte, men ikke vinden.
      Klem fra Marit 🥰

      Slett
  2. Camella var nydelig. Her har det kommet ennå mer snø enn hos deg. Nå er det snart en meter med snø igjen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de er så vakre. På Kongsberg som er nærmeste målestasjon er det nå 85 cm. Det er uansett alt for mye snø nå. Nå kan det bli vår synes jeg.

      Slett
  3. It’s a great advantage that you are able to tend to your plants indoors, Marit, to preserve your sanity during the long winter months. It looks like your cedar hedge is doing well, and since you haven’t mentioned problems with the deer I assume that they have not invaded the garden again. Be patient - you have no other choice! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. It's a lot of work David, but it's worth it. Yes, they keeps me sane during the winter. This winter is one of the worst in many years.
      The hedge along the road here has been left alone, but I also have a hedge far down in the garden, and I think they will have eaten it soon. There is almost a meter of snow here, and the electric fence does not work when there is as much snow as now. The hedge of the neighbor along the road was eaten last night. When there is so much snow, the deer become absolutely desperate. No, I haven't mentioned it, because I've more or less given up. Patience is needed now, but it's running low, David. Fortunately, I have my sense of humor :)
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  4. Hello Marit,
    Winter is not over here either, we are getting some snow today. I love your pretty camellia and the orchids are lovely. Beautiful indoor plants. Take care, enjoy your day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      No, this winter will not end. I hope you don't get too much snow. Thank you. Take care you too, and have a great day!

      Slett
  5. Ja der går noget tid før det bliver forår, men det er nogle meget flotte blomster som du kan nyde indendørs.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg tror ikke at det skjer med det første. Tusen takk.

      Slett
  6. Absolutely lovely flowers. It should snow here tomorrow.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. I guess it's the snow we got here yesterday you will get tomorrow. We don't need more snow.

      Slett
  7. Jeg gad nok vide, hvor mange cm sne du i alt har fået i vinter. Jeg forstår godt, at du er ved at længes efter foråret. Men som jeg har skrevet før, hvor er det godt du har dine indendørs planter at glæde dig over. Jeg glæder mig også over dem :-)

    Hilsen Elna

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er et godt spørsmål, og det vet jeg faktisk ikke. Men jeg tror det må være langt over 1 meter som har kommet siden november. Ja, uten dem hadde det vært enda tyngre å komme gjennom vinteren. Tusen takk :)

      Hilsen Marit

      Slett
  8. Kjære Marit, du har fått så mye snø... vi har hatt mye regn i det siste, men i går og spesielt i dag var det sol. Jeg dro til bakeriet med en venn og kjøpte pannekaker for i dag er det karneval her. Dette er tiden da de spises, alle bakere har dem og jeg har favorittbakerne mine der de er så deilige.
    Kameliaen din er vakker, jeg liker spesielt kameliaene. Jeg ser frem til at du viser dine forskjellige kamelier. Og jeg skal tilbake til Pillnitz slott for å se på det store kameliatreet når det blomstrer... men det tar litt tid :-))
    Viola sender deg mange snill hilsener

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjære Viola,
      Ja, her har vi hatt mye snø i vinter, og vi har nettopp fått 20 cm til. Du er heldig som bare får regn. Pannekakene høres deilige ut. Vi har noe som ligner her, og de er også veldig gode. Det er nok en kake som opprinnelig kommer fra Tyskland. Tusen takk. Ja, de er så vakre. Jeg husker at du har vist bilder av det før, og jeg gleder meg til å se bilder av det igjen.
      Klem fra Marit

      Slett
  9. Godt du har din kælder, der er mange lækre planter nede, på den måde kan du alligevel få en lang blomstring, når nu vejret ikke er, som du gerne vil have det.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, hva skulle jeg ha gjort uten den :)
      Tusen takk. Ja, blomstringen er lang der nede, så det blir en lang sesong likevel. Været får jeg dessverre ikke gjort noe med.
      Klem

      Slett
  10. Sådan en vinter kan godt blive lidt triviel på trods af dine mange indendørs planter. Godt du nu er i gang med at prikle!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er som tiden står stille, og jeg er fanget i et hvitt fengsel. Priklingen er i gang ja, og det er jo godt at jeg kan begynne på den.

      Hilsen Marit

      Slett
  11. Ai,ai. Plutselig ble det sommer på skjermen min. Vakre blomster midt på vinteren er medisin.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det blir fort sommer når en legger ut bilder. Men camelliaplantene blomstrer akkurat nå selv om det er vinter. Veldig hyggelig med blomstring nå ja, og de er helt klart en form for medisin. Grønn resept 🌺

      Slett
  12. Hej Marit!
    Vi har också fått snö de senaste dagarna, det kom ganska mycket igår, så det är flera decimeter nysnö. Skulle gärna ha det lite varmare också. Sådde lite paprikor och Verbena, de tittar fram redan så det blir ett problem att ha plats för dem innan de får komma ut. Borde ha väntat. Väldigt vacker färg på din kamelia, och vackra orkidéer. Din Julstjärna ha också en vacker färg.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, det så ut som nedbøren fortsatte inn til Sverige ja. Vi fikk nesten 20 cm vi også. Alt for mye snø her nå. Ja, det hadde vært fint om det ble litt varmere ja. Det var 0 grader midt på dagen her i dag, og det ble sol og fint vær. Plassen inne er et problem her også. Jeg har sådd verbena jeg også, men de står kaldt i drivhuset enda. Tusen takk.
      Ha det godt.

      Slett
  13. Sounds like you're really making the most of your indoor gardening during these snowy winter months.
    Your camellias and orchids must be bringing some much-needed cheer to your home with their beautiful blooms.

    Hugs and blessings, Marit.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, I try to enjoy them as much as I can. The winter last for six months here, and that's a very long time. I miss my garden, but then I can enjoy my plants in my basement and in my livingroom. Yes, they do.

      Have a great day, Veronica. Many hugs.

      Slett
  14. Dear Marit :=)
    Indoor winter flowering plants are such a blessing when snow and cold makes it impossible to plant them in the garden, I just read on your reply to the previous comment that your winters last six months. I did not realise it was so long. When you see the first flower has opened and it's beauty, it must gladden your heart. I feel the same way when I notice my one and only Orchid has a new red leaf. Your latest Camellia flower is very beautiful,...love the colour, and I am very envious of your Christmas rose or Poinsettia. They last longer in your care than they do in mine. I think gardening is a lovely hobby to have and I hope more flowers will show themselves very soon.
    Take care Marit
    Warm Hugs my friend
    Sonjia

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Sonjia :)
      Yes, the indoor flowers makes me stand out both the cold and the long winter. Six months is a very long time without my garden. I guess it's only in Scandinavia and some part of Russia who have such a long winter.
      As I'm getting older the winters are worse to get through, but I will not move either. I have my old mother, my children and my grandchildren near by, and I don't to move away from them.

      So therefore I'm so happy about my basement.
      Gardening outside and inside the house makes me happy, and it's a lovely hobby. Thank you. I hope you can take a photo of your orchid. It sounds beautiful.
      Take care you too my friend.
      Warm hugs,
      Marit

      Slett
  15. ¡ Que alegría Marit Tu nueva camelia florecida !, es preciosa me gusta mucho. Tengo cuatro camelias en el jardín y ya están bastantes florecidas, mañana les sacaré fotos. Abrazos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Teresa. You are so lucky who can have camellia in your garden.
      A hug.

      Slett

På skattejakt i egen hage...

 Nå kommer det opp planter både her og der, og jeg har vanskelig for å henge med. Jeg har fått renset flere bed de siste dagene. Jeg har en ...