mandag 5. februar 2024

Drivhustaket og vårfornemmelser...

 Det har vært mildt her lenge nå med både varm vind og regn. Snøen har smeltet mye, og den har krympet ned fra 78 cm som det var på det meste her til 62 cm på den offisielle målingen nå. Jeg tror kanskje at det er enda mindre snø her enn på den målingen, og det gjør ikke noe. Jeg ønsker jo at vi er ferdig  med vinteren for i år nå, for vi har hatt vinter nok synes jeg. Men yr melder om ned mot - 15 grader allerede på onsdag, og da får de sikkert rett. Vinteren er nok ikke over her enda, nei.

Jeg var innom teltet i drivhuset i går, og da var det hele 21 grader der, og det var minst 10 grader i selve drivhuset. Det var sol og 5 grader ute, og det  var helt nydelig.  Da er det ikke til å unngå at jeg får vårfornemmelser, men det er bare å innse at det er ikke vår her i februar.  Jeg tok et bilde av drivhustaket i går, og det er virkelig stor forskjell fra 19. januar og til nå.19. januar var begge drivhustakene måket.


25. januar hadde resten av snøen på taket begynt å sige nedover.


Dette bildet ble tatt i går 4. februar. Nå er det ikke mye snø igjen på taket. Det vil helt sikkert komme mer snø igjen, men det som er borte er borte...

På lørdag tok jeg noen bilder fra området ved matbutikken her, for der er det så fint å ta bilder med god utsikt.


Elven er fortsatt islagt. Utsikt nedover elven.


Utsikt oppover elven.


Is, blå himmel og sol. Isen pynter seg med  farge fra himmelen :)

Jeg må jo ha med litt blomster i dag også.


Jeg har ikke hatt hjerte til å kaste disse julestjernene/ Poinsettia. De er jo fortsatt så fine.


Denne Frueskoen/ Venussko/ Papiophedilum er så morsom å se på. Den er full av "hår". Det norske navnet blir brukt både på denne og på hageorkidéer / Cypripedium , så det er best å bruke latinske navn. Da er en sikker på hvem som er ment av de.


Denne julerosen/påskeklokken/ Helleborus orientalis kjøpte jeg i november. Den sto først i teltet i drivhuset, men det ble for kaldt for den der også. Til slutt flyttet jeg den ned i kjelleren, og der har den stått siden. I går begynte den å blomstre, og det er jo så hyggelig. Den har mange knopper nå, så jeg håper at den kan fortsette å blomstre til jeg kan plante den ut.

36 kommentarer:

 1. Ja det var skillnad på taket. Och som du säger, den snö som smälter bort, den smälter bort. Sen må det väl vara så att det kommer mer för vintern är nog inte slut. Även vi ska få kallt i veckan så nu smälter inte isen något mer. Det är fortfarande väldigt halt här.
  Du har så fina vyer vid matbutiken. Det är fantastiskt egentligen. Julrosen är väldigt vacker och så roligt att få blommor nu.

  Önskar dig en fin måndag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har smeltet veldig mye bort på taket i den uken som var. En kveld var det hele 11 varmegrader i noen timer. Ja, det som er borte er borte. Det kommer nok mer snø, men det er lov å håpe på at det kommer mindre fremover. Det er også veldig glatt her. Jeg måtte strø med grus i går, for det går ikke an å gå flere steder her. Jeg må strø mer i dag, for jeg må ut og hente mer vann til mine camellia. Ja, det er så fin utsikt der, for det ligger mye høyere enn områdene rundt der. Tusen takk. Ja den er så fin nå.

   Ønsker deg også en fin mandag!
   Klem, Marit

   Slett
 2. Smukke billeder af elven med blå himmel og sne. Selv om det er meget flot at se på, kan jeg godt forstår, at du glæder dig til at sneen forsvinder. Godt at du har flotte blomster at kigge på indendørs.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, nå ser jeg frem til at det blir vår, men det er nok lenge til at våren kommer hit. Ja, jeg gleder meg veldig over de. De lyser opp her selv om det er snø ute.

   Slett
 3. Vackra vinterbilder.
  Här utanför Göteborg har det varit barmark ett bra tag och idag skiner solen och det är nu 4 grader här.
  Härligt med lite blombilder också.
  Ha det bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Så heldig du er. Her skinner også sole nå, og det er 2 grader. Ja, det er jo det.
   Ha det godt!

   Slett
 4. Hello Marit,
  I love the views of the river and your beautiful orchids and Christmas Rose. They are all lovely sights. I am looking forward to the time change and Spring. Take care, have a great day and happy new week!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,

   Thank you. Yes, I long for spring too. The winter have been so hard here this year, and I hope we get an early spring. Take care you too, and have a great day and week!

   Slett
 5. Thanks for those lovely pictures of the river, Marit. It is indeed a beautiful corner of the world where you live. Yesterday, I found Snowdrops (Galanthus) in flower in the backyard. I don’t keep records of the date they have appeared in the past, but I am sure this is the earliest ever. Strange times! Hugs and kisses - David

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you, David. Yes, the nature is beautiful around here. Oh, it sounds very early, and I guess it's two months before I can see them here. The climate have been very strange, yes. You must write it down! I hope the climate will change in your area. It's lovely with an early sping, but the weather is not normal at all.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 6. Dejlige billeder med sne og is. Jeg er vild Norge - her har vi aldrig så meget sne. Men jeg kan også godt forstå, at du glæder dig til at sneen forsvinder. Klem fra Gitte 🥰

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gitte. Nei, hos deg kommer det jo ikke sånne mengder, og du er heldig som slipper det. En mellomting hadde vært fint 😉
   Ja, jeg gleder meg vilt til våren.
   Klem fra Marit 🥰

   Slett
 7. Hej Marit!
  Det känns härligt att snön sjunker ihop, det har den gjort här också, vi har bara några små högar och några isfläckar kvar. Det är soligt och fint idag, man får nästan en känsla av vår. Så vackra bilder på älven och fjället. Julros och orkidéer i blom är inte alls dumt.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Ja, der er så fint å se at snøen blir mindre. Hos deg smelter den nok hurtigere enn her. Tusen takk. Det er ikke dumt nei, og jeg er så glad for at de blomstrer her nå.
   Ha det godt!

   Slett
 8. A beautiful river. hard frosts have been promised here too! Not nice!

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. Yes, I'm guess the hard frost will return. Not nice at all!

   Slett
 9. Vårsola skal ikke undervurderes. Jeg så gåsunger i helga.

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, det er helt sikkert! Du verden, og det er jo veldig tidlig.

   Slett
 10. Det er dejlige vinterbilleder fra din egen have og fra elven ved butikken. Hvilket lys!
  Her skal det regne i et døgn eller mere og vi har da rigeligt med vand i forvejen, men dernæst bliver det koldt igen, så vi har også stadig vinter - bare uden sne. Håber snart vi kan se solen igen...
  Det er da godt du har din egen 'blomsterbutik' i huset Marit:-)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det var veldig flott lys den dagen ved elven. Huff, alt dette regnet du får høres fryktelig ut, Ulla. Ja, det blir nok kaldt igjen de fleste steder fremover. Vi har hatt sol i flere dager her, så vi har vært heldige som har sett den. Jeg håper den dukker opp hos deg også. Ja, det er veldig godt at jeg har det. Vinteren er så lang her, og da er det godt å ha noe som blomstrer innendørs :)

   Hilsen Marit

   Slett
 11. Det smukke billeder fra det snedækkede landsskab med elven og den blå, blå himmel.
  Du har mange flotte blomster indendørs, men den smukkeste af blomsterne er den sart lyserøde julerose. Den er bedårende.

  Hilsen Elna

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var strålende solskinn og veldig blå himmel den dagen. Tusen takk. Ja, den er veldig søt.

   Hilsen Marit

   Slett
  2. Så må vi håbe, der ikke kommer mere sne. Her lover de mere, men vi har rigeligt med alt det vand, der kommer.
   Klem

   Slett
  3. Vi fikk 5 cm i dag, og det er meldt om mer fremover dessverre, men vi får se hva som kommer.
   Ja, dere får veldig mye regn, men slipper kanskje å få snø.
   Klem

   Slett
 12. Det går mot vår! Det ser vi mest på lyset. Dagene blir lengre. Snøen kommer og går her. Nå kommer den! I store mengder. Det blir så stille og så vakkert, innpakket i bomull. "Himmelsk korrekturlakk når himlen faller ned".

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det gjør jo det selv om det ikke går så fort her. Dagene har blitt mye lengre ja, og det er jo der vi ser det best her. Snøen ligger veldig stabilt her, og vi får stadig litt påfyll :)

   Slett
 13. Dear Marit :=)
  It feels so good to be back and nice to see your comment this morning. :=) Lovely views of the river and surroundings. I see you have had heaps of snow, now all piled up next to your greenhouse. Your Helleborus orientais is very pretty, and your Poinsettia and orchid which i think is Paphiopedilum in Latin are still looking good.
  The weather here has been both stormy and sunny. I'm glad to say that the plants on my balcony have never looked better, and although my Geraniums lost all their leaves, new ones formed, and they look pretty good.Of course they haven't got any flowers just yet, but the plants look healthy.Thank goodness!
  Warm hugs dear Marit
  From your blog pal
  Sonjia

  SvarSlett
  Svar
  1. Dear Sonjia :)

   So nice that you are back in blogland again :)
   Yes, it's still a lot of snow here. It will not melt for a long time :(
   Thank you. Yes, it's a Paphiopedilum. I have written it's name so many times, so I didn't do it this time :)
   I have six different plants of them, and I have one with a big flower right now. They are easy plants, and mine gets a flowers once or twice a year.
   So nice to hear about your geraniums. I have a few of them too. They are quite old plants, so I have cutted them back a lot right now. I hope they will survive.
   Warm hugs to you too from your blogpal in the cold north. It's - 12 C here this evening.
   Best wishes,
   Marit

   Slett
 14. Deilig med litt mildere dager, men vil hevde at det er minst 1 meter ned til vårfornemmelsene...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var deilig så le ge det varte ;-)
   Her er det nå -13 grader, og vi fikk litt snø i går. Det er nok lenge til at vi får se noen vårtegn her. Ja, der nok noe sånt ja. Masse snø og tele i bøtter og spann...

   Slett
 15. Thank you for your beautiful snow and ice photos. And getting rid of your poinsettias? No way... It's so lovely to have something growing in the house.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you for your comment. No, I don't want to get rid of my poinsettias yet :)
   They are still beautiful. Yes, I need flowers in the house in the winter.

   Slett
 16. Preciosas fotografías de esos paisajes, me encantan. Me alegra que la nieve vaya disminuyendo, por aquí está lloviendo. Tus flores como siempre se ven preciosas. Besos.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Teresa. We will get more snow next week. I'm sorry to hear about all the rain you get. It's a strange weather we both have. Hugs.

   Slett

Begynnelsen på slutten, og begrensningens kunst er vanskelig...

 Jeg håper i alle fall det, altså at det er slutten på vinteren vi ser begynnelsen på nå. Det har vært varmegrader i hele natt, og det regne...