søndag 20. mars 2022

Sultne fugler, flere vårtegn og fortsatt blomstring i drivhuset...

 Her om dagen var det ikke mindre enn 12 svarttroster/Turdus merula her. Jeg så de fra kjøkkenvinduet, og klarte å få tatt et bilde av noen av de. 

Det faller alltid mange frø ned på bakken når de andre småfuglene spiser fra fuglematerene. Det har disse ikke noe i mot :)

Noen har spist litt her, men jeg vet ikke hvem.

Jeg får jo helt vondt av disse fuglene som har kommet så altfor tidlig hit med all den snøen som fortsatt er her. Jeg gir de masse mat hver dag, og jeg håper de overlever frem til våren kommer hit også. Pr. nå har snøen krympet litt, men likevel er det  minst 20 cm med snø på flat mark her :( I går ble det 9 grader, men problemet er at det fortsatt er så kaldt om natten. Da tar det så lang tid før snøen begynner å smelte på dagtid.

Nok et vårtegn! Felix og Ares kom ut for første gang i kattegården på torsdag etter en lang vinter inne. Det er jo så kaldt om natten fortsatt, at de vil ikke være lenge ute av gangen uansett før det blir varmere ute. De er vant til dette, og om vinteren vil de uansett ikke ut. Men med varmegrader på dagen nå setter de pris på å komme ut selv om snøen fortsatt ligger rundt der også.

I drivhuset/teltet blomstrer det som bare det, og jeg nyter blomstringen der hver eneste dag.  Jeg er jo så heldig som har drivhuset som gir meg muligheten til å holde på med min altoppslukende hobby hele året, og det er jo nå blitt et helårsdrivhus. Det er mange erfaringer har jeg gjort meg i løpet av vinteren, og de kommer godt med til  neste vinter. Teltet i drivhuset skal snart pakkes ned for så å settes opp i oktober igjen. Det har vært en god investering, for det er stor forskjell på å varme opp 18 kvadratmeter med høyt under taket enn lite telt på kun  9 ;)

Denne primula kjøpte jeg når vi var i Sverige. Nå har den begynt å vokse opp i høyden på den til venstre, og jeg tror den må være en Primula veris. 

Her har blomstene fått komme utenfor drivhuset på dagen. De trives best der så klart, men siden det er fortsatt er så kaldt om natten må de inn om kvelden i den kalde sonen i drivhuset.

Så til litt camelliablomstring i drivhuset igjen :)
Denne har jeg ikke vist før, for den har nettopp fått frem sin første blomst. Den heter Camellia (_cuspidata_hybrid) 'Spring Festival' og har veldig mange knopper. Det blir en lang blomstring på den!

Se på denne røde knoppen midt inne blant de rosa. 
Det er ikke uvanlig at de stikker flere sorter i en potte når de produseres, for det har jeg sett flere ganger. Det blir spennende å se hvordan den blir når den springer ut :)

Camellia 'Bonomiana'

'Bonomiana' dette også.

Camellia 'Kewpie Doll'

36 kommentarer:

  1. I cannot begin to tell you, Marit, how much I appreciate that you are a responsible cat owner and prevent your pets from raining terror on the birds you enjoy in your garden. You have proved that you can enjoy pets and wild birds too, and if only more people would follow your example a lot more birds would survive. Bravo, Marit. Hugs and kisses, David

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you so much for your very kind words, David. I love both birds and cats. The birds are safe from my cats, and I am very satisfyed with it. There are very few cats around here. My neighbour have a 16 years old cat, but she is not out in the winter anymore.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  2. Hello Marit,
    I think your kitties enjoy being outside, watching the birds. Your Camellias are just beautiful, love the colors and blooms. Have a great day and happy new week!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Yes, I think they too. Thank you.
      Take care, and enjoy your day!

      Slett
    2. I wanted to say thanks for linking up and sharing your post. I do love the birds at your feeders.
      Have a great day!

      Slett
    3. That is very sweet of you. Thank you for the linkup. It must be a lot of work for you.
      Have a great day you too!

      Slett
  3. Hello Marit, :=) I agree with David, you are making a good example for others to follow. I don't think I have ever seen so many Blackbirds eating together. That would not be possible with cats roaming unsupervised in the garden. All your camellias are so beautiful, it's not uncommon for two colours to be in one pot. I have a few, but they are well established in the soil.
    Sending hugs your way and have a lovely day.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Sonjia :)
      Thank you. There is still a lot of snow here as you can see, and very little food for the Blackbirds. So I guess they take the chanse.
      Yes, it is quite common with two colors in one pot. Your camellias must be so beautiful. You have the perfect climate for them :)
      I am sending you a lot of hugs :)
      Have a wonderful day!
      I am send

      Slett
  4. Hei Marit!
    Oj, så mange svarttrost hos deg! De liker nok hagen og maten. Hyggelig med fugler.
    Vedlig fin luftegård og utkikkposter til kattene dine også.
    Blir litt ut og inn planter en periode nå. Samme her :)
    Nydelig bilder av flotte kamelia'er!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Edgar!
      Ja, det var litt av en flokk på en gang :)
      De er jo på jakt etter mat, og det finner de mye av her.
      Ja, det er så hyggelig med de i hagen året rundt.
      Kattene liker seg veldig godt der ja.
      Ja, sånn blir det en stund fremover. Men det er bare hyggelig å bære de ut og inn. Tusen takk :)

      Slett
  5. Hej Marit
    Igen fine camellia, dejligt at nyde dem hos dig, men øv med alt det sne du stadig har.
    Fuglene spiser også godt her, selvom vi ikke har sne. Jeg har lige set en spætte i kuglen lige udenfor mit vindue, den fløj selvfølgelig, da jeg ville tage et billede.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Lisbeth
      Tusen takk. Ja, det er fortsatt veldig mye snø her fordi det er så kaldt om natten fortsatt. - 3 sist natt og i natt skal det bli -5.
      Ja, er ikke det typisk!
      Klem

      Slett
  6. Det er liv i primulaene mine ennå, men blomstring er det ikke antydning til lenger. Det er så flott å se på alle blomstene dine.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er jo bra at du har klart å holde liv i de så lenge. Hvis de lever så lenge så kan de blomstre på nytt på sommeren. Tusen takk.

      Slett
  7. Hej Marit!
    Så många koltrastar, de plockar också frön på backen här hos mig. Är lite orolig för grannens katt.
    Helt fantastiska kamelior, så vackra när de blommar. Jag köpte både primula och helleborus när vi var till växtgården, tyvärr trivdes inte primulan alls. Har haft den i växthuset. Det blev nog för stor skillnad på både köld och värme. Hoppas den överlever tills jag kan plantera ut den. Så fina dina är.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, det var veldig mange på besøk den dagen. De liker det ja, og jeg forstår godt at du er urolig for naboens katt. Tusen takk. Det var da kjedelig at de ikke ville trives. De er jo stauder, og det kan bli for varmt i drivhuset for de ja. Får håpe at de klarer seg hos deg.
      Ha det godt!

      Slett
  8. Det første billede er så idyllisk, men du så selvfølgelig gerne, at den hårdnakkede sne forsvandt så hurtigt som muligt, så du kan komme i gang i haven.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, snøen er veldig pen på bildet, men jeg kan love deg at jeg er veldig lei av den nå! Jeg lengter veldig etter å komme i gang i hagen ja.

      Slett
  9. Det er mange fugle du skal holde liv i - og nu også 12 solsorte! De kan jo sagtens overleve hos dig så længe du fodrer, men de er måske kommet lidt for tidligt afsted fra deres vinterhjem:) Her havde vi besøg af 4 stære i går. De sad alle i det lille fuglehus mens gråspurvene skældte ud. Jeg var nu glad for at se stære igen!
    Dine kamelier ser fantastiske ud med alle de store knopper, og dine forårsblomster giver også tiltrængt farve i haven og drivhuset. Bare dejligt!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er mange fugler å holde liv i her, men det er ikke noe problem. De er så sultne, og svarttrostene kom kanskje for tidlig hit ja :)
      Men så lenge de kan spise mat her hver dag tror jeg nok de klarer seg. Stæren er kommet rundt her også har jeg hørt, men jeg har bare ikke sett den selv enda. Det er så hyggelig å se de igjen ja!
      Tusen takk. Fargene er helt nødvendige her i isødet. Måtte våren snart komme!

      Hilsen Marit

      Slett
  10. The birds are probably entertaining the kitties.

    Your camellias are gorgeous, Marit.

    Have a great week ahead!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, I guess de do. My cats like to watch them from the window too.

      Thank you, Veronica.

      Have a great week ahead you too!

      Slett
  11. Så koselig med mange Svarttrost, de synger så vakkert om våren. Pusene liker sikkert godt å komme ut om våren. Så mange flotte Camelia du har i drivhuset.

    Ha en fin dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er så koselig å se de komme tilbake hit etter vinteren. Det vet jeg at de gjør, og han ene vil nesten ikke inn om kvelden. Tusen takk.

      Ha en fin dag!

      Slett
  12. Vilka alldeles fantastisk vackra kamelior du har Marit! Och så många knoppar. Igår letade jag förgäves efter jord att plantera om mina kamelior i men det fanns ingen att köpa. Märkligt, men jag ska ändå inte plantera om dom förrän efter blomningen tänkte jag.
    Så fint att du matar fåglarna. Dom kommer att tacka dig och hjälpa till och jaga ohyra i trädgården i sommar ska du se. Det är väldigt liknande väder hos dig som här. Vi har också kalla nätter om än inte lika kalla som hos dig. Lite börjar snön sjunka ihop i trädgården men än är mycket kvar pga tjälen. Igår kväll när vi var ute på kvällspromenad sjöng koltrastarna så vackert. Kändes som en riktig vårkväll.
    Önskar dig en fin måndag!

    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Anita! Jeg har i år tenkt å lage min egen blandingsjord, og det kan helt sikkert du også gjøre.
      Her selges noe som kalles rhododendronjord. Jeg tenkte å blande den med sand og barnåler som jeg finner i skogen.
      All annen kjøpejord inneholder kalk og det skal de jo ikke ha. Det blir bare å prøve seg frem tror jeg.
      Her var det - 5 i natt igjen, og det smelter lite på dagen når det er så kaldt om natten.
      Ja, da har vi ganske likt vær og klima. Det hørtes veldig fint ut! Vi får håpe at våren snart kommer til oss begge to snart!
      Ønsker deg også en fin mandag!

      Klem, Marit

      Slett
  13. Aldri sett så mange svarttrost på en gang!
    Utfordrende tider med kulde om natta og varmt om dagen, ja.
    Superlekker kameliablomstring! Har ikke tenkt å få den dilla, nei.

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, det har ikke jeg heller. Ja, det er utfordrende når det blir så kaldt. I natt var det igjen -5.
      Tusen takk. Det forstår jeg godt :)

      Slett
  14. Kære Marit
    Jeg har forsøgt at kommentere via min mobil, men det virkede ikke. Nu er jeg hjemme ved computeren igen.
    Jeg vil give David helt ret: Det er en fornøjelse, at læse om dine katte. Det tænker jeg, hver gang, du skriver om dem. Bare mine naboer var lige så hensynsfulde. Deres katte spiser mine fugleunger :-(((
    Hvor ser det muntert ud med alle dine blomster i mange farver lige foran snebræmmen - herligt forårsbillede. Jeg ønsker dig lune nætter og masser af sol.
    Mange hilsener Lisbeth

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjære Lisbeth
      Ok. Jeg visste ikke at det kunne gi deg problemer. Jeg skriver ofte bloggen fra min mobil. Så godt at din computer virker! :)
      Som mangeårig katteeier er jeg fullstendig klar over kattens batur. Jeg vet at hvis min yngste katt hadde fått være ute i hagen hadde det vært få fugler igjen der. Han fanger fluer og edderkopper her inne, og jeg vet han hadde vært en god fuglefanger. Men det får han altså ikke lov til. Det er et ansvar en må ta som dyreeier, og jeg er jo heldig som har den muligheten å ha kattene ute i en luftegård hvor de ikke får drept en eneste fugl.
      Ja, det er et stort problem for katter tar livet av mange småfugler, og det er så trist synes jeg. Kattene følger bare sine instinkter, men da må katteeiere ta et valg for å forhindre det. Jeg skal ikke dømme andre katteeiere som lar sine katter gå fritt, men jeg ønsker ikke at mine skal drepe mange fugler bare for moro skyld. Kattene er jo ikke sultne, så de bare jakter for spenningens skyld.
      Ja, det er muntert ut, men det er ikke eå morsomt som det ser ut. Kulden og snøen vil ikke slippe taket her :(((
      Tusen takk, og jeg skulle ønske at slle dine gode ønsker ble virkelighet. I følge yr skal det bli -6 grader 30.mars. Jeg håper de tar feil!

      Hilsen Marit

      Slett
    2. Det er en svær problematik med kattene, og jeg undgår altid at diskutere emnet med dem, der holder kat i andres/min have. Det ændrer alligevel ikke noget. Jeg har derimod en bekendt, der også har en stor voliere til sine katte med buske og klatremuligheder. Det er SÅ hyggeligt. Dine og hendes katte kan jeg vældig godt lide. De er søde.
      I har godt nok lang vinter, forekommer det mig. Jeg håber, at Yr tager fejl.

      Slett
    3. Ja, det er et problem og diskusjon om det her i landet også. Katter tar småfugler, og det kommer en ikke utenom. Jeg skulle likevel ønske at folk tenker over dette når de slipper katten sin ut om morgenen. Ja, det høres flott ut!
      Det håper jeg også på...

      Slett
  15. Solsorten er en smuk fugl, og med sne som baggrund bliver de sorte fugle helt grafiske. Det er godt for freden i haven, at kattene har deres kattegård. Nu må sneen godt smelte, så du kan få forårsblomsterne at se.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er en av de vakreste fugler jeg vet om.
      Det har jeg ikke tenkt over, men du har helt rett i at de blir helt grafiske mot den hvite bakgrunnen. Ja, det er helt sikkert, for ellers hadde det ikke vært mange fugler igjen her. Ja, det er helt sikkert. Jeg ønsker meg masse varme her nå.

      Hilsen Marit

      Slett
  16. Preciosas tus Camelias, me encantan tus plantas. Besos.

    SvarSlett

Nok en amaryllis i blomst!

 Ja, det dukker opp både det ene og andre her nå både inne og ute. Jeg starter i dag med to amaryllis som jeg plantet i november, men de har...