torsdag 24. mars 2022

For et halvt år siden...


... så det sånn ut her. Dette bildet ble tatt 7. oktober, så snart er det akkurat et halvt år siden. Da var dette bedet helt nytt. 

Samme sted... Dette bildet ble tatt nå på søndag. Noen ganger er det vanskelig å tenke seg at det ligger noe under snøen der, men det gjør det jo.

Jeg hopper bort fra snøen og inn i drivhuset/teltet igjen. Dette er den camelliaknoppen som så helt rød ut her om dagen. Den ble ikke helt rød, men noe midt i mellom.

Dette er første knopp i blomst på den C. japonica 'California' som var tørkeskadet. Nå er den helt frisk og fin igjen.

'Bonomiana'

Disse blodbegerplantene har nettopp kommet opp fra kjelleren og inn i teltet. De har vokst så mye at de er klare for ompotting. Ferskentreet i bakgrunnen blomstrer fortsatt så fint. Det er nesten to måneder tidligere enn det ville blomstret hvis det hadde vært plantet ute. På grunn av varmen som det blir inne i teltet har det kommet altfor tidlig i blomst. Men det måtte bare bli sånn i vinter. Til neste vinter skal det stå i den kalde sonen ytterst i drivhuset tror jeg da. Alternativet er å plante det i bakken utenfor drivhuset, men det har jeg prøvd før. Da døde treet over podestedet, så det gikk ikke bra. Det var for kaldt her. Det var i 2006, og det har jo blitt varmere vintre her siden den gang. Jeg må gruble over dette nå i vår og finne en løsning. 

Denne lille hagealven kom her om dagen sammen med noen nye dahliaknoller og hun skal senere få bo nede i hagen sammen med de andre rustne hagetingene. Se så søt hun er med rim på seg :)

I går ble det 10 grader her, og det skal bli enda varmere i dag og frem til søndag. I neste uke der igjen kommer et nytt tilbakeslag med minusgrader hver eneste natt. De melder helt ned i - 6 grader om natten i den uken.  Våren her lar vente på seg. Så på en måte er jeg glad for at snøen  dekker mange planter her fortsatt. Barfrost er ikke bra for noe bortsett fra  brunsnegler ;)

30 kommentarer:

 1. I am sure that this is a little angel of spring, Marit, come to assure you that all is well, and that indeed your garden will flourish again this year. I have no doubt that by July the night time frosts will have become a thing of the past! Hugs and kisses, David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, let's hope for it, David. The gardening season in so short here in Norway, so there is no time to loose ;)
   Yes, I know I will forget them in July. I hate this frost who don't go away.
   Patience is so difficult right now.
   Hugs and kisses, Marit

   Slett
 2. Kære Marit
  Det er godt nok vanskeligt at forestille sig, at der bliver helt grønt og frodig, der hvor sneen ligger - men dit billede lyver ikke ;-)
  Det er en ringe trøst, men her lover de ned til -5 i næste uge - vinteren bider stadig lidt, men vi har skønt solskin her.
  Kh Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Lisbeth
   Ja, når en ser bildet fra søndag så er det vanskelig å tro på, men det er også sant at det øverste bildet ikke lyver ;)
   Huff og huff, det høres jo helt forferdelig ut. Hos dere i Danmark har det jo kommet så langt frem med alt i hagen. Her er det kun snø og atter snø og den blir jo ikke skadet. Min ene Helleborus i blomst tåler kulde.

   Hilsen Marit

   Slett
 3. Den hagealven din var nydelig. Hvor finner du slike rustne hagepynter?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Jeg bestilte den før jul fra Syverud gård.
   https://www.syverudgaard.no/categories/rust
   Garden Living har også mye fint.
   https://www.gardenliving.no/categories/fugler
   Det er bare å lete rundt på nettet :)

   Slett
  2. Bare hyggelig! Hvis du søker hagepynt og rust kan det kanskje komme opp flere som selger dette.

   Slett
 4. Hello,
  The Camellia and the peace tree blooms are beautiful. I am hoping we have seen the last of the snow here, our temps are warmer. The garden elf is cute! Take care, have a happy day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,
   Thank you. Yes, that have been wonderful if we did not get more snow here too. Yes, it is very cute.
   Take care you too, and have a great day!

   Slett
 5. Ja, nogen gange skal man lige minde sig selv om, at det bliver sommer engang. Jeg går og kigger på haven nu og tænker der er masser af plads i bedene, men det er der jo ikke når alting bliver en halv meter højt:) Dine kamelia er skønne og den røde knop blev jo helt fin!
  Her bliver det også koldt igen i næste uge, så vi nyder vejret så længe vi har det!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er bare sånn det er. Det kan jeg tenke meg at du gjør, og det er lett å glemme hvordan det var sist sommer. Tusen takk. Ja, det må vi gjøre nå mens det er så deilig ute. Det ble 14,5 grad her i dag, og rene påskestemningen med all snøen :)

   Hilsen Marit

   Slett
 6. Så mye snø med deg, kjære Marit, jeg ønsker deg snart vår.
  Kameliablomstene er så vakre... Jeg har ikke vært i Pillnitz Castle ennå for å undre meg over det store kameliatreet... det blomstrer nå... Jeg skal gjøre det :-))) Jeg har to små turer i bloggen - en fra helgen med blomster "Märzenbecher" (dette er ikke snøklokker) og en i dag til bonden som selger is og kaffe i hagen.
  Takk for den vakre kameliablomsten... nydelig.
  Klem fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja kjære Viola, det er veldig mye snø her fortsatt. Tusen takk. Jeg håper at du kan få vist noen bilder av de vakre camellia der.
   Takk for dine søte kommentarer!
   Klem fra Marit

   Slett
 7. Hej Marit
  Godt du ved, at det er der endnu, når sneen er smeltet.
  Vi havde 13 grader her i dag, det er meget hos os, men desværre rimfrost om natten, det kan rhodoerne ikke lide.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det er godt at jeg vet det. Vi hadde 14 grader her i dag, og det var så deilig. Vi har akkurat det samme været, for det er frost hver natt her. Det kan jeg tenke meg at de ikke liker.
   Klem

   Slett
 8. Hej Marit!
  Vi får hoppas att solen och värmen ser till att snön smälter. Vi har haft några soliga fina dagar här också. Det växer fint och blommar vackert i växthuset. Kommer det att bli frukt på persikoträdet?
  Hoppas att det soliga fina vädret fortsätter.
  Ha det bra / Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det håper jeg fortsetter, for i dag var det varmt og med mye sol. Tusen takk. Det vet jeg ikke enda, nen håper jo pp det.
   Ha det godt.

   Slett
 9. Spennende å se hva snøen gjemmer når de smelter. Søt liten Alv med rimfrost. Dine Blodbeger ser riktig frodige ut.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er spennende å se hva som kommer opp der når snøen er borte. Tusen takk. Ja, nå har de kommet i god vekst.

   God helg!

   Slett
 10. It gets cold at night too, Marit. Your flowering tree is very beautiful!
  It looks like everything is in order in your greenhouse.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, I guess you have a similar climate as here, Nadezda.
   Thank you. I am mooving plants out in the greenhouse every day now. I long for spring!

   Slett
 11. Good morning Marit, :=) Your Camellias are looking beautiful, and I like your garden elf.:=)

  SvarSlett
  Svar
  1. Good morning Sonjia! :)
   Thank you. I like the little elf too.
   Hugs from Marit

   Slett
 12. Mm det var mycket snö kvar, overkligt mycket för mig som oftast bara har kortare perioder med snö. Har förstått att härdigheten hos persikor varierar mellan sorter. Har läst en del eftersom jag tänkt ympa egna träd på sikt. Men vet inte om jag sett några som klarar mer än zon 2. Nu har jag skaffat ett 'Ice Peach' men det ska stå i kruka och bo i verkstaden vintertid är tanken. Den kommer sannolikt aldrig klara sig ute.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nesten ikke til å tro at det kan være så mye snø nå. Etter at vi fikk snø i begynnelsen av desember har det vært iskaldt, og vi har ikke hatt noen perioder med mildvær. Vi har vel bare fått snø 3-4 ganger totalt i vinter, men det er kulden som har vært her hele tiden som bare har bevart snøen. Så for deg som ikke er vant til snø så ser det mye ut ja.
   Den fersken jeg kjøpte heter 'Frost' og skal være herdig til H3. Så jeg antar at det har det best i potte inne om vinteren. Nei, den hørtes ikke ut til å trives ute selv hos deg :)

   Klem, Marit

   Slett
 13. Todo se ve precioso, espero que le vaya muy bien a tus flores. Besos.

  SvarSlett
 14. Hei Marit, fine kameliablomster!
  Ikke en blomst som er lik på 'Bonomiana' :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Edgar!
   Tusen takk! Det er helt sant, men det er jo litt morsomt også. Den har blitt en ny favoritt her hos meg :)

   Slett