mandag 25. oktober 2021

Solnedgang, og fortsatt litt som blomstrer...

 Først av alt vil jeg igjen få takke mine gode hjelpere med bloggproblemene jeg hadde på lørdag. Nå er de løst, og alt fungerer som det skal ( inntil videre, og til det neste gang google finner på noe nytt). 

I dag regner det, og det passer bra å rydde litt opp i bildene mine. De kommer litt om hverandre, og ikke kronologisk etter datoene men det går nok bra likevel :)


På fredag var det kraftig vind her, og da var solnedgangen helt magisk. 

Det så ut som skogen sto i brann

Sånn så det ut rett før solen gikk ned. Vi er ikke akkurat bortskjemt med sånne solnedganger her i innlandet, så da må jeg ut å ta bilder den korte tiden det er sånn.

Så hopper jeg til nattefrosten som var her i forrige uke. Da ble det så kaldt i bakken at det ble is på hagedammen.

Det ble is på den blå krukken også, og bladene fra trærne la seg pent på isen :)

En Austinrose som jeg ikke husker navnet på, men den er vakker uten navn også. Jeg gjetter på 'Geoff Hamilton', men er langt fra sikker.

Denne husker jeg for den heter 'Falstaff'. En stor og veldig tett rose. En favoritt, men den er ikke så villig til å blomstre her. Den kommer med noen få roser sent på sommeren, men den er verdt å vente på.

'Munstead Wood' er helt motsatt, og blomstrer hele sommeren her.

Acer palmatum 'Hubb's Red Willow' som er en av mine favotittlønner. Den er helt annerledes i bladene enn de fleste andre lønner jeg har.

Fra den ene dagen til den andre...
En natt med frost var nok til å få Catalpa x erubescens 'Purpurea' til å kaste alle bladene. Den er helt på grensen i herdighet her, og den kommer også veldig sent med blader om våren. Men så lenge den klarer seg her er det jo fint. De nye bladene på denne navnesorten er nesten svarte når de kommer. 

18 kommentarer:

 1. Visst är det skönt att ha hjälpsamma bloggkamrater. Härligt att dina problem löste sig.
  Jag älskar soluppgångar och solnedgångar. Fantastiskt vackra bilder på en himmel i brand.
  Här har det också varit frost och is ... vackert men förrädiskt, jag halkade på en isfläck igår och sträckte till höften. Men tar jag det bara lugnt ett par dagar går det säkert över. Känns bättre redan idag.
  Det blå fatet med is och löv är som en vacker tavla. Och rosor verkar kunna blomma oavsett temperatur. Vackra allihopa men min favorit är nog ändå 'Munstead Wood'.
  Din favoritlönn har verkligen annorlunda löv, vacker är den. Och så håller vi tummarna att Catalpa x erubescens 'Purpurea' (jag var tvungen att kolla det svenska namnet som är Purpurkatalpa) kommer att komma tillbaka nästa vår.

  Önskar dig en fin måndag kväll!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Anita!
   Ja, ikke sant! Det er så herlig ja.
   Sol opp og nedganger er så vakker. Her ses det ikke så ofte, så da må jeg ut og dokumentere det når det dukker opp.
   Huff da! Jeg håper at du blir bra snart. Is er veldig skummelt å falle på.
   Tusen takk. Rosene tåler mye ja selv om de blir preget av både regn og frost. 'Munstead Wood' er veldig fin ja. Løvet på den er helt spesiell ja, og jeg har ingen andre som har sånt løv. Jeg har ikke noe norsk navn på den, men purpurkatalpa lyder bra i mine ører :)
   Den overlevde forrige vinter med -19, så den må tåle mye likevel.

   Ha en fin kveld!
   Klem, Marit

   Slett
 2. Flot solnedgang. Vi ser heller ikke de mange flotte solnedgange her fra haven, fordi der ligger huse på den anden side af gaden. Hvis vi gad - og det gider vi desværre ikke ret tit - kunne vi gå ned på havnen et par 100 meter herfra og se det. Vi ender næsten altid med bare at sidde i haven eller inde i huset og nyde det.
  Det var tidligt med is på vandet. Det varer formentlig længe, før vi ser det, netop fordi vi bor ved vandet. Flot, at roserne klarer det.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Solnedgangen er jo fortsatt fin å se fra deres hage kan jeg tenke meg. Den kan jo ses på lang avstand.
   Det har vært enda tidliger med is her før, men uansett har den smeltet nå. 14 grader i går og 12 i dag, så nå er det igjen behagelig å være ute. Ja, ved kysten er det sånn her i Norge også at det tar lang tid før isen kommer. Ja, jeg er glad i sen roseblomstring.
   Hilsen Marit

   Slett
 3. Det er godt, at du igen kan få Blogger til at fungere efter dit ønske. Der er ikke noget mere frustrerende end it-problemer. Fine nærbilleder af roser, du har valgt at vise i dag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så godt at ting fungerer igjen. Takket være din og Karstens forklaring fikk jeg det til. Det er helt sant. Tusen takk.

   Slett
 4. Hej Marit
  Sikken en fin solnedgang, du fik lov til at se og tog billeder af. Her får vi kun solopgange at se nu, i morges gik jeg langt for at tage billeder, det startede så fint, men den stod ikke op, mens jeg var af sted. Min Catalpa har også smidt løvet, det er faktisk et stykke tid siden.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, den var virkelig flott, og jeg var glad for at jeg fikk tatt bilder av den. Det er tydelig at de kaster bladene veldig tidlig siden de også er borte hos deg.
   Klem

   Slett
 5. Hello Marit,
  Love the beautiful sky captures! Your roses are so pretty. I am glad your blogger problems are fixed.
  We are still having warmer temps, I hope we have a mild winter. Enjoy your day and the week ahead!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,

   Thank you. Yes, I'm very happy about it. Today it have been warm weather here too. That have been very nice. I'm not so fond of cold weather anymore.
   Enjoy your day and the week abead too!

   Slett
 6. Solopp og nedganger er aldri feil for å skape stemning. Det kommer kanskje av at en ikke har noe påvirkningskraft på dem. De er rett og slett bare å nyte dem, de er over iløpet av minutter.

  SvarSlett
  Svar
  1. De er naturens eget fyrverkeri, og er alltid like flotte å se på. Ja, de er der i så kort tid, så de er bare å nyte.

   Slett
 7. Flotte billeder af solnedgang og roser! Der er stadig liv i haven trods frost, blæst og regn, og nu kan man se hvilke planter der er hårdføre.
  Godt du fik løst problemerne med blogger - i denne omgang:) Jeg burde måske også selv prøve at rydde lidt op i min blog, men gider næsten ikke, da jeg sikkert også løber ind i problemer... Tror det kræver lidt overskud en dag hvor energien er i top.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja det er lett å se hvilke roser som tåler mye juling og forsatt blomstrer.
   Ja det var godt å få hjelp. Det blir stadig mer teknisk ja så en må følge med. Får håpe du har overskudd en dag til å se på det.

   Hilsen Marit

   Slett
 8. So glad that you got Blogger back up and running.

  Love the gorgeous pictures of the sunset and roses!

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, and I am glad gor it too.

   Thank you!

   Slett
 9. Hej Marit!
  Fina rosor trots kylan. Himlen är mycket vacker. Det poppar upp olika problem med blogger. Det märkliga är att då man går på hjälpsidorna så är det många som har samma problem, men det finns inga bra svar. Jag har alltid gjort som du fick tips om, det fungerar på min andra blogg men inte på trädgårdsbloggen.
  Sist det var något annat problem, bytte jag layout.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Ja, den var så fin med den solnedgangen.
   Det fant jeg også ut at det var mange som hadde opplevd det samme problemet som jeg også hadde. Nei, det var ikke så mange gode svar der. Så merkelig at de to ikke er like, for de er jo fra maler som blogger har. Ja, det går sikkert an å gjøre.
   Ha det godt.

   Slett