mandag 11. oktober 2021

Høst i hagen, men fortsatt noe som blomstrer...


Løvet faller av trærne, og det regner nesten hver dag. Dagene blir kortere, og hagesesongen er definitivt over her. I går samlet jeg alt av hortensia og satte de inntil veggen. Jeg fikk plantet to heuchera som snek seg opp i handlekurven når jeg var innom en matbutikk hvor jeg ikke pleier å handle. Navnløse var de, men fargene på de var annerledes enn de andre jeg har kjøpt i høst. Så derfor ble de med hjem. I går pusset jeg alle vinduene utvendig i første etasje, og jeg har også pusset nesten alle innvendig. Det var litt av en jobb, men det er godt å få gjort det før det blir vinter.

Det er fortsatt flere roser som blomstrer her. I dag kommer de uten navn.
Høstormedrue/sølvlys/ Actaea simplex 'Chocoholic'

'Limelight' er forsatt veldig fin,  men ennå har det ikke vært frost her. Det var kun 4 grader i natt, og frosten kommer nok i natt tror jeg. Når yr melder om 1 grad blir det alltid to grader kaldere her. Så jeg gjetter på -1 grad ;)

'Magic Fire'


Dette er 'Little Lime'. Nok er flott navnesort av hortensia/Hygrangea paniculata. Den er ikke så liten mer, men jeg klipper den helt ned hver vår. Så det som ses her er årets vekst.

Siden jeg har fått så gode tilbakemeldinger på oversiktbilder kommer det et til her ;)
Himmelen i går var så dramatisk, og det var egentlig den jeg tok bilde av ;)

'Magic Fire' nr. 2.

 Rudbeckia 'Sahara' blomstrer fortsatt.

Det gjør også Echinacea 'Green Twister' også. 

Nå skinner solen, og dette blir nok en flott dag til tross for at det er kjølig nå. Nå må jeg ut og rydde inn siste rest og bestemme meg for hva jeg skal gjøre med plantene som må inn et sted. Kjeller eller ikke...36 kommentarer:

 1. Hei Marit

  Det er egentlig imponerende som haven bliver ved med at byde på både det ene som det andet. Og du bliver ved med at konstatere at nu er det det definitivt er ovre for i år;)
  Mon ikke det fortsætter til den første rigtige hårde frost?
  Godt der er noget der blomstrer for de insekter der ikke er gået i hi - Actaea er noget af en magnet!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det kan du si, for det er jo langt ut i oktober nå. Det er absolutt over for i år ja ;)
   Jo, det er jo muligheter for det, for de spår mildere vær igjen i neste uke.
   Jeg så bier her i går og i dag, og det er jo fint for de så klart. Det er den så absolutt, og de har også veldig fine blomster!

   Ha en deilig ny uke

   Slett
 2. De blomstrer godt hortensiaerne - kan de mon ikke tåle en lille smule frost?
  Men ellers har du jo ret: Det er den vej det går. I weekenden blev der målt en lille bitte smule nattefrost et sted i DK. Det er heldigvis helt normalt, så selv om det kan være ærgerligt, så er der ingen grund til panik. (Kun for dem, der mangler et sted at sætte planter ind).
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja de blomstrer godt fortsatt, og i dag har jeg satt de inntil en vegg i en lun krok. Jeg tror de tåler fint noen minusgrader der de står. Ja, men sånn er det hvert år ;)
   Vi slapp unna frost i natt, for her var det 2,8 grader. Andre steder i nærheten hadde folk måttet skrape is på bilruten, så det er store lokale forskjeller.
   Ja, ikke sant ;)

   Slett
 3. Hello,
  Your garden looks beautiful, love the pretty roses and your hydrangeas. It is great you have not had a frost yet, are temps are above normal for this time of year. Maybe we will have a mild winter. Take care!
  Enjoy your day, have a happy new week.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. Yes, it's still warm here this autumn. Yes, let's hope it. Take care you too.
   Have a great day, and have a great new week!

   Slett
 4. Så mycket fint som blommar hos dig det är så trevligt när blomningen vill hålla sig kvar det känns som att vintern som är i antågande blir lite kortare.I veckan så väntar vi även på frost men det är ju den tiden så den får komma.Du får njuta av dina vackra blommor så länge som det bara går.Ha det gott/Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, når høsten blir lengre, blir vinteren kortere. Ja, hos deg kommer den nok tidligere enn her, men det blir nok litt frost i natt tror jeg. Ja, det skal jeg gjøre. Ha det godt.

   Slett
 5. It is amazing that plants jump into your shopping cart of their own accord, Marit. I guess they know where a good home is. Better shop at that supermarket more often! Big hugs. David

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it's very strange David! ;)
   I hope they do. Yes, I will.
   Many hugs, Marit

   Slett
 6. Hej Marit!
  Det ser så fint ut hos dig och en massa hortensior i blom. Rosorna är vackra och har en ovanlig och riktigt fin färg. Vi har haft några dagar utan regn, och det känns bra.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Det har vi hatt her også, og det er så herlig å se solen igjen.
   Ha det godt.

   Slett
 7. I love your garden and your beautiful roses!
  Thank you for the fantastic photos!
  Greetings

  SvarSlett
 8. Hagen din må være som å bevege seg rundt i en park.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er noe sånt jeg prøver å lage her.

   Slett
 9. Hej Marit
  Flot billede med den mørke himmel. Så længe du har roser, er det nok ikke helt slut for i år, herligt med en uge mere, hvor du måske kan arbejde ude, det er en lang vinter hos jer.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Tusen takk. Nei, det er sant, men i natt var det frost og rimfrost i gresset i dag tidlig. Ja, nå hjelper alt, for når høsten blir lengre så blir vinteren kortere. Ja, det er nettopp det vi har.
   Klem

   Slett
 10. Så fine Roser og ikke minst Syrinhortensia som fortsatt blomstrer hos deg. Fint oversiktsbilde fra hagen, alltid like inspirerende å se.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 11. Dine hortensier giver stadigvæk en masse farve til haven. Det er spændende, hvor længe vejret tillader det. I nat var temperaturen her betænkeligt tæt på nul.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de gjør jo det, og de har blomstret utrolig lenge i år. Jeg tror nok det snart er slutt for i år. I natt var det kun 0,3 grader og helt hvitrimet i dag tidlig. Det kan selvsagt bli noen fine dager fremover, men etter midten av oktober er det jeg regner som vinter her. Jeg håper at snøen kommer til jul 😉

   Slett
 12. Hortensierne er glade for regnen, og de er jo også fantastiske endnu! Haven har endnu så meget at byde på Marit, og du må ikke opgive den helt endnu:)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja Ulla, de holder seg godt fortsatt. Nei jeg skal ikke det, men det var frost her i natt. Så vinteren har rykket et stort skritt nærmere.

   Slett
 13. Your garden is looking lovely as always, Marit.

  I especially love the hydrangeas.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you. The hydrangeas are one of my favorites.

   Stay safe my friend.
   Happy Tuesday!

   Slett
 14. Fina bilder från trädgården. En sak med hortensiorna du visar är att färgen inte förändras så mycket när dagarna blir kortare. Men det märks på rosorna att färgerna blir mjukare och blekare.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, de beholder fargen veldig fint. De begynner å falme nå ja, og det er mange råtne roser så jeg i dag etter alt regnet.

   Klem, Marit

   Slett
 15. Sååå mange flotte planter.... Er ny leser av Dagboken din, og du har utrolig flotte bilder og flotte innlegg... Takk for det....Ønsker deg en fortsatt flott høst. Siden jeg er ny hagekolonist, har jeg startet på nytt, etter 7 år uten hage. Det er også spennende....Det er mye å lære her av deg... Tusen takk...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Bjørg!

   Jeg husker jo godt deg fra Hagegal :)
   Du har også vært her og hentet liljeløk for mange år siden :)

   Tusen takk. Så spennende at du har fått deg en kolonihage. Da starter du vel opp med en ny blogg også da? :)

   Slett
 16. Fortsatt nydelig rose- og syrinhortensiablomstring!
  Sommeren er vel så godt som over nå, ja. Livredd for frost som kan komme når som helst nå. Har tomater, Dahlia, Fuchsia og annet som må stå ute litt til...

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det er fortsatt mye som blomstrer her fortsatt. Den er nok det ja. Det ser ut som det blir mildere og regn i neste uke, så da blir det nok ikke frost fremover. Da rekker du det nok likevel :)

   Slett
 17. Trots att det är höst så är det fortfarande väldigt vackert hos dig Marit. Och så duktig du är som tvättat fönster. Hur har det gått med frosten? Här var det 0-gradigt imorse och det spås att det kan bli någon/några minusgrader kommande nätter. Jag ska nog plocka in mina kamelior idag i uterummet. Har rensat bort alla chili och paprikor så nu finns det plats.
  Ja nu kommer hösten snabbt men vi får passa på att njuta av de fina dagarna med sol.

  Önskar dig en fin onsdag!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anita. Ja, de var så fryktelig svarte etter en lang tørr sommer, og med en grusvei forbi her som støver noe helt fryktelig! De var rett grusomme, men nå er det slutt på støvingen etter alt regnet.
   Det har gått veldig fint, for jeg tok 1/3 av plantene ned i kjelleren, 1/3 står ute for det er hortensia og cyclamen, og 1/3 står i det gamle drivhuset med litt varme på akkurat nå mens det er så kaldt. I natt var det kun 0,3 grader her. Ja, det ville jo være ergerlig hvis dine camellia skulle fryse. Ja, det må vi gjøre!

   Jeg ønsker deg en fin kveld!
   Klem, Marit

   Slett