torsdag 14. oktober 2021

Jeg mangler ord...

 Dette er ikke hagerelatert, men jeg må bare skrive om det likevel. I går kveld ble det drept fem mennesker i min kjære hjemby Kongsberg. For de som ikke har fått dette grusomme med seg så kan de lese om det her

I går så var jeg hele dagen nettopp på Kongsberg for jeg var på besøk hos min mor. Jeg dro derfra kl. 16.00 for min mor skulle på pensjonistmøte 16.30. I går kveld så oppdaget vi at det var veldig mange politibiler og uttrykningsbiler som kjørte oppover mot Kongsberg. Vi snakket om det og trodde at det måtte være en øvelse. Min mor kom midt opp i dette da de reiste fra møtet, og hun var helt rystet. Hun kom seg heldigvis trygt hjem. 

Min yngste sønns kjæreste er student og bor rett i nærheten av der dette skjedde. En venninne av henne hadde sett to døde, så vi visste noe av omfanget lenge før det sto i avisene. Det var helt surrealistisk at dette skjedde i min hjemby som er en liten stille småby. Området hvor dette skjedde er det som var min skolevei i 9 år. Det er ikke helt til å fatte at noe sånt kan skje der. 

Jeg tenker på alle pårørende til de som mistet noen i går på en grusom måte. Det må være helt forferdelig å oppleve noe sånt.

33 kommentarer:

 1. Jeg har læst om det - frygteligt for alle og ikke mindst de berørte familier. Og jeg bemærkede, at det er i nærheden af dig, Marit, men at du skulle opleve det så tæt, på må have været en voldsom oplevelse.
  Gerningsmanden har dansk mor, tror jeg, det er. Det er ikke ligefrem sådan, alle vi andre danskere ønsker at blive kendt i Norge. Det var godt, de fangede ham.
  De allerbedste hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, dette har jo vært en nyhet i hele verden. BBC,CNN, osv. slo dette stort opp i går. Ja, stakkars deres familier, for det må ha vært fryktelig. Ja, det var på en måte veldig tett på i går, for jeg dro derfra vare to timer før dette skjedde. Nei, men hvor personen kommer fra er jo irrelevant. Han kunne jo ha vært helnorsk også. Ja, ikke sant.
   Klem

   Slett
 2. Kære Marit, det er en frygtelig tragedie - jeg mangler fuldstændig ord.
  Tænk at du netop var i Kongsberg i går!
  Varme klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Gitte,
   Ja, det er en fryktelig tragedie. Det gjør jeg også. Ja, og jeg dro hjem kun to timer før det skjedde. Det er uhyggelig å tenke på.
   Varm klem til deg også.

   Slett
 3. Hei Marit

  Jeg tænkte på dig i går aftes, informationerne var knappe, selvom NRK sendte live på nettet. Det er først nu til morgen omfanget står klart...
  Godt du og dine har klaret jer. Tankerne går til de der blev så brutalt myrdet.

  Karsten

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Karsten. Ja, det er jo først i dag at de vet mer om det som faktisk skjedde. Vi har klart oss helt fint. Ja, jeg tenker veldig mye på de i dag.

   Slett
 4. Ja, jeg tænkte også straks på dig, da jeg hørte om den frygtelige situation, Marit. Forstår du er berørt og har været nervøs for din familie. Godt man har fanget personen og fået stoppet de sindssyge gerninger. Tænker at dette er situationer der kan opstå alle vegne - selv de mindste og fredeligste steder. Personen må jo være grebet af nogle vanvittige tanker, som vi andre ikke kan forstå, men det er jo ingen trøst...

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ulla. Ja, en blir jo bekymret når en ikke vet hva som har skjedd. Det er betryggende å vite at han er fengslet ja, og han må være totalt sinnsyk. Det er nettopp sånn det er, så det er jo bare tilfeldig hvir sånt skjer. Nei, det er dessverre ingen trøst...

   Slett
 5. Kära Marit ... jag hörde om detta fruktansvärda redan igår kväll då dom hade extrasändningar på tv här i Sverige. Jag var inte helt säker men trodde att det var din hemby och jag har tänkt väldigt mycket på dig. Och nu fick jag bekräftat att det var så. Man läser ju hela tiden om hemska händelser som inträffar och plötsligt kommer det väldigt nära. Så, så fruktansvärt och jag sörjer och lider verkligen med alla som drabbats och jag förstår hur tungt det måste kännas för dig.

  Varma kramar till dig Marit!
  /Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Anita

   Ja, jeg trodde nok de fleste hadde hørt om dette i går, for nyhetene gikk jo verden rundt i går. Det er fortsatt vanskelig å ta dette innover seg, for det er så nært.
   Ja, det er så fryktelig for de som er direkte berørt.

   Varm klem fra Marit

   Slett
 6. Hello Marit,
  It sounds like they have caught the madman, I am sorry to hear five people were killed, it is a tragedy.
  My prayers go out to the victims and their families and to the community.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Yes, it sounds like that, and I think he is the person who did this awful thing. Thank you for your caring thoughts.

   Slett
 7. Hello Marit: I read about this incident on my iPad and I was deeply saddened. Norway seems such a peaceful society and it is especially cruel that it should happen there. To have the tragedy occur in your hometown adds special poignancy for you. To you, and to all the people of your fair country, I send my deepest condolences. May it never happen again. Hugs. David

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello David,
   Yes, this incident was in mention all over the world last night. Yes, it's very peaceful here, but we have obvious problems. Yes, it's so sad, but it would have been sad wherever it happen. Thank you for your warm thoughts. Yes, may it never happen again.
   Many hugs, Marit

   Slett
 8. Jeg fikk samme følelsen som jeg fikk etter Utøya på kvelden. Man sitter pal for å oppdatere seg om nye opplysninger som kommer fram på nettet, for å prøve å få oversikt. Det er guffent å få slikt i nærområdet sitt. Kongsberg er vel en time unna meg, men ikke noe større by enn Hønefoss som er nærmere. Det er guffent alt som kommer sånn "helt ut av det blå".

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det forstår jeg veldig godt at du følte. Det er nettopp sånn det blir. Ja, Kongsberg og Hønefoss er omtrent like store. Det kommer så tett på, og folk er jo totalt uforberedt når sånt skjer.

   Slett
 9. Hej Marit
  Jeg forstår godt, at du mangler ord, jeg tænkte slet ikke på, at det var i nærheden af dig, det er da uhyggeligt, det er det altid, når det er noget vi kender, man forestiller sig ikke, at noget sådant kan sek.
  KLem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, ord blir fattige i en sånn sitvasjon. Det er veldig uhyggelig ja, og Kongsberg er bare en liten by. Så alle kjenner noen som er berørt i dag. Nei, det er ikke sånt en kan forestille seg.
   Klem

   Slett
 10. Også Kongsberg, av alle steder i verden...
  Noe så meningsløst, uhyggelig og grusomt. Tankene går til de som er rammet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ikke sant...
   Det er totalt meningsløst, ja. Det er så fryktelig at sånt skjer. Ja, jeg tenker veldig på alle de som er rammet.

   Slett
 11. Kære Marit, jeg tænkte straks på dig, da jeg hørte om det frygtelige, der er sket i Kongsberg. Man forestiller sig slet ikke, at den slags kan ske, i nærheden af, hvor man selv har sit hjem. Det var godt, at du og din familie ikke blev ramt, men det må have været meget chokerende for dig at høre om.
  Hilsen Elna

  Ps: Hvor er den hvide passionsblomst smuk. Mine stiklinger ser ud til at have klaret “rejsen”.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære Elna
   Tusen takk. Ja, det er helt fryktelig. En tror nesten ikke at sånt kan skje. Det var veldig sjokkerende ja.

   Ja, den er så pen. Det er første gang jeg har sett at den har hatt litt lyseblå farge nå på høsten. Tidligere har den vært veldig hvit. Det er veldig bra!

   Slett
 12. Jeg forstår godt, at du mangler ord. Det er en ufattelig tragedie, der har ramt din hjemby.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, ord blir så fattige etter en sånn hendelse. Det er helt sikkert.

   Slett
 13. Hej Marit!
  Så förfärligt och ofattbart. Tänkte på dig när jag hörde vad som hänt.
  Förskräckligt för de drabbade och hela samhället.
  Stor kram /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Ja, det er ikke til å fatte. Tusen takk. Ja, det rammer jo hele byen og alle som bor der og langt ut i distriktet hvor jeg bor.
   Klem fra Marit

   Slett
 14. At sånn kan skje, det frambringer mange tanker. Jeg tenkte på deg, for jeg vet jo at du har forbindelser til Kongsberg. Så utrolig bra at det gikk godt med moren din. Det setter unektelig en støkk i en. Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sant. Tusen takk for din omtanke. Ja, jeg var helt kvalm når dette gikk opp for meg, for hun var på et møte som ligger rett i nærheten av dette. Det gikk heldigvis bra med henne. Ja, det er helt sikkert.

   Slett
 15. Det är helt ofattbart när ens trygga värld som man tror är trygg och med ens blir otroligt osäker och långt i från trygg så nära i ens omgivning.Det är med ett ord otäckt så här får det inte fortsätta.Hälsningar Margareta

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt fryktelig at noe sånt kan skje. Nei, dette må forhindres og stoppes.
   Ha det godt.

   Slett
 16. En frygtelig tragedie som er hændt i Kongsberg og vi er mange, som tænker på jer.
  Klem

  SvarSlett