lørdag 23. oktober 2021

Blomstring, frøplanter i kjelleren, og bloggproblemer...

Jeg har som nevnt før at jeg har fått helt dilla på alpefiol/cyclamen, og siden disse er høstblomstrende så blomstrer de altså nå. De sto ute i tre netter med ned til -3 kuldegrader, og det likte de ikke. Så jeg måtte få de inn i kjelleren og da var blomstene helt skakke av frosten. De bare la seg over på siden. Etter noen dager i kjelleren har de rettet seg opp igjen. Det var nok helt på grensen av hva de tåler. 

Her står de stablet opp i nærheten av et lite kjellervindu.

Det er ikke noe å si på blomstringen på de nå.

Mange nye knopper på gang.

I fjor sådde jeg veldig mange frø av div. cyclamen og de er også flyttet inn i kjelleren.

Frøplanter som ble sådd i desember i fjor. Se på det fine mønsteret på bladene.

Disse sådde jeg i fjor fra frøkapsler som kom på plantene etter blomstringen. Jeg var usikker på om frøene var modne og om de i det hele tatt ville spire. Det ville de åpenbart!

Her er litt av produksjonen fra desember i fjor. Jeg har ennå ikke fått priklet de, og det hadde jeg planlagt å gjøre i det nye drivhuset. Om drivhuset er det intet nytt så langt, men neste "deadline" er 1. november. Da håper jeg de har noen gode nyheter til meg. 

Så til mine bloggproblemer. Jeg finner ikke igjen et "verktøysymbol" på bloggen som skal være synlig kun for meg nede på siden. Jeg får ikke lagt til nye lesere i leselisten eller noe som helst. 
Er det noen som kan hjelpe/forklare meg hvordan jeg finner dette og får dette frem? Det har skjedd før også, og jeg har lett lenge nå uten å få dette til. Jeg håper at noen datakyndige kan hjelpe meg :)

Oppdatering! Jeg fikk svar fra hjelpeforumet til blogger, og dette symbolet fjernet google i juli fortalte en mann meg. Jeg får ikke til å legge til flere nye lesere uten dette verktøyet. Det er sikkert mulig, men den kunskapen har ikke jeg.

Dette er altså symbolet jeg har spurt og lett etter. Da husket jeg om ikke annet riktig hvordan det så ut. Det hjelper dessverre ikke meg. 
Hvis det er noen andre som også har blogger og får lagt til nye lesere i sin bloggliste så fortell meg hvordan dere får til det. Jeg får det ikke til mer, og det var superenkelt før de fjernet dette symbolet :(
49 kommentarer:

 1. Otroligt vackra cyklamen Marit. Vilken tur att dom reste upp sig igen efter natten med minusgrader. Det betyder ju ändå att dom är rätt tåliga men dom mår nog bäst av att få komma in och bo i din källare över vintern.

  Ja du, blogger kan jag ju tyvärr inget om så jag kan inte hjälpa dig men jag hoppas någon kunnig ger dig råd. Det borde ju finnas några hjälpsidor att söka information på. Ofta brukar det ju gå att hitta svar på forum. För jag antar att det finns hjälpforum även för Blogger? Jag kan ju chatta direkt med teknikerna på Wordpress men jag tror inte att den möjligheten finns för blogger. Hoppas i varje fall att det löser sig snart.

  Önskar dig en fin helg!
  Kram Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Anita! Ja, det så ikke bra ut i et par dager, men så reiste de seg opp igjen. De tåler ned til -3 , men bare for en kort periode. De må nok bo i en kjeller eller lignende sted over vinteren ja.

   Det forstår jeg veldig godt at du ikke kan. Jeg søkte på noen hjelpesider nå nettopp, og denne funksjonen jeg etterlyser forsvant i august eller rundt der. Siden det har det vært sånn etter hva jeg forstår. Det virker ikje som google har tenkt å gjøre noe med det :(
   Det høres jo helt fantastisk ut å kunne chatte med teknikere direkte og få hjelp. De hadde noe sånt før hos blogger også, men det er borte nå.

   Ønsker deg også en fin helg!
   Klem, Marit

   Slett
 2. Hello Marit,
  The Cyclamen is so pretty, I love the pink color. I am glad they perked up in your basement. I hope you are able to solve your blogger problems. Thanks for visiting my post. Take care, have a happy weekend.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello Eileen,
   Thank you. Yes, I'm very happy about it.
   It seems that we are many who have the same problem, but google/blogger have not done anything to help so far.
   Take care, and have a nice weekend!

   Slett
 3. Dine cyclamen blomstrer overdådigt. Du har virkelig 'grønne fingre'. Det var vel nok godt du fik reddet dem ind i tide.
  Held og lykke med dit teknikproblem. Jeg kender desværre intet til Blogger, men uh, hvor er den slags irriterende.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå blomstrer de veldig fint. Der tar du feil Lisbeth, for mine fingre er stort sett svarte ;)
   Ja, men det var nok i siste liten. Jeg tror ikke de hadde tålt en frostnatt til.
   Ja, det er fryktelig irriterende. Jeg har lest litt nå, og det er ikke bare meg som har dette problemet ser det ut som.
   Hilsen Marit

   Slett
 4. I am glad to see that all is well in the basement greenhouse and nursery where moribund plants are rescued from near death. As for Blogger, I am starting to believe that someone is paid to make it more difficult for us each day. For years it worked perfectly. Now it is one problem after another.

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes David, everything is well down in the basement right now.
   Yes, it can look like that. It seems that Google does not care for Blogger anymore.
   Many hugs, Marit

   Slett
  2. Skummelt å ha sånne sart-diller ;)
   Ja- du, når det gjelder applikasjoner som plutselig oppfører seg rart eller henger seg opp, kan jeg bare anbefale trikset som fikser svært mange slike problemer: Restart av PC-en! Om den er skikkelig uskikkelig: Dra ut kontakten og la maskinen hvile en stund.

   Slett
  3. Ja, ikke sant ;)
   De tåler egentlig veldig lite kulde og må behandles deretter.
   Dette problemet gjelder bare blogger/google. Men finnes det symbolet hos deg? Det er et symbol med en skrutrekker og en ting til jeg ikke husker. Du har jo også blogger, så hvis det finnes hos deg er det noe rart her. Jeg restartet nettbrettet, men det hjalp dessverre ikke noe.

   Slett
  4. Jeg tenkte bare på det gule redigeringssymbolet (blyant?) nederst i posten. Det har blitt borte for meg av og til. Men tenker du på et verktøy i utformingsmodus, eller på verktøylinja øverst i editeringsmodus? Der er ikke noen verktøy, men blyantsymbolet (tror jeg) for editering.

   Slett
  5. Den har jeg også. Ja, de har rota med den også, for den har i korte perioder vært borte for meg også. Det sybolet jeg etterlyser forsvant i juli fikk jeg til svar på et hjelpeforum for blogger, så da hjelper det ikke å etterlyse det :(
   Hvorfor endre noe som fungerer sier jeg bare...

   Slett
  6. Hvorfor, ja! De har bare fjernet det som fungerte, og gjort alt 1000 ganger mer tungvindt...

   Slett
  7. Ja, det hadde vært fint å få en forklaring på hvorfor de hele tiden må gjøre om på bloggene, men det får vi nok ikke. Ja, tungvindt er bare fornavnet...

   Slett
 5. Det var vist i elvte time, du fik flyttet dine cyclamen inden døre. Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår, hvad du mener med værktøjssymbol, men da jeg gik over til et af de nyere layouttemaer, forsvandt også et link på bloggen til bloggens redigeringsdel. Jeg fandt ud af at komme ind ved at logge ind på blogger.com og har så gemt adressen/ linket, sådan at det er nemt at komme ind, men der er ikke et link på selve bloggen, og det savnede jeg i starten. Måske er det noget helt andet, der er dit problem 🤔

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var visst det. De var helt klart veldig tett på å omkomme av frost.
   Jeg husker bare at det ene symbolet er en skrutrekker og muligens en skiftenøkkel. Jeg leste i dag på bloggers hjelpeforum, og fant ut at denne funksjonen forsvant i august. Det er flere som spør hvor den har blitt av. Jeg får blant annet ikke lagt til flere personer i blogglisten min. Får du gjort det Marie?
   Det er nok et par måneder siden jeg fikk gjort det, og dette symbolet har nok vært borte siden da. Det var bare at jeg oppdaget ikke dette før en uke siden, og det var når jeg skulle legge til en person i blogglisten min. Før var dette symbolet jeg spør etter synlig for bare meg, men nå er det helt borte. Det var sånn en gang før også, men da kom det tilbake av seg selv 🤔

   Slett
  2. Det gør jeg, ja. Du skal først klikke på layout, derefter på blogliste. Her skal du scrolle helt ned i bunden til, hvor der står *tilføj nyt element*, og så tilføjer du bloggens titel og adresse. Håber, det er tydeligt nok.

   Slett
  3. Tusen takk for din hjelp Marie. Jeg har vært der inne og sett, men jeg har aldri scrollet helt i bunnen ☺
   Da får jeg det nok til skal du se!

   Slett
 6. Flott Marit.
  Jeg har hatt diverse farger opp gjennom årene (også hjemmelagete), men nå har de tatt kvelden.
  Greit nok det. For den ledige plassen ble raskt fyllt opp med noe annet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marin
   De er krevende og ikke så enkle å ha innendørs i varmen, for de trives best når det er litt kjølig.
   Ja, sånn er det alltid ;)
   En ledig plass blir alltid fylt opp igjen.

   Slett
 7. Hei Marit

  Godt du fik reddet dine Cyclamen:)
  Man kunne tro at Google/blogger vil skræmme folk væk, måske er der ikke nok penge i blogs?
  Jeg er også stødt på problemet. Du kan tilføje nye stadigvæk, men det er blevet besværligt:
  I kontrolpanelet går jeg ind i "Layout" og der kan jeg så finde listen og derefter redigere den, og altså også tilføje nye.
  Det er ret besværligt men kan lade sig gøre.

  Held og lykke;)

  Og ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det er jeg veldig glad for :)
   De gjør i hvertfall stadig nye endringer til stor frustrasjon for mange bloggere og for meg også. Tusen takk for din hjelp og Marie har også forklart meg det samme så nå skal jeg nok få det til. Jeg tror at Google ikke er så glad for bloggere mer for de forvansker mye helt unødig spør du meg ;)
   Takk skal du ha!

   Ha en deilig weekend

   Slett
 8. Hej Marit
  Godt Karsten kan hjælpe, for jeg har aldrig spekuleret på det, jeg troede, de kom på af sig selv, når folk melder sig. Åh hvor er du heldig med alle de fine cyklamen, du har. Men lidt træls at have dem stående i kælderen, kan jeg godt se, de klarer det flot dernede, det er jo godt.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth
   Ja, det er så godt å få hjelp når en står fast. Nei, hos meg har jeg lagt til hver eneste leser, så jeg antar at det er sånn hos deg også? Men jeg skal ikke påstå at det er sånn.
   Ja, jeg er heldig at de blomstrer så fint nå. De er ikke de enkleste å ha inne en hel vinter, men ute vil de dø.
   Klem

   Slett
 9. Dine alpevioler er utroligt smukke, Marit - godt du reddede dem i sidste øjeblik :-)
  Åh sikke noget med blogproblemerne, men jeg kan se, at Karstens kommentar er en stor hjælp.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Gitte. Ja, ikke sant ;)
   Ja, både Marie og Karsten hjalp meg så mye, så nå skal jeg få det til.
   Klem

   Slett
 10. Hej Marit!
  Så fina cyklamen och de ser välmående ut. Jag har några som står i växthuset.
  Har konstaterat att min Blogglista inte heller fungerar. Kan inte lägga till eller ta bort några ur den. Hittade en ny gadget i Layout, som heter lika som den gamla Blogglista, men den fungerar medan den gamla inte fungerar. Tror de gjort någon ändring för det är många som har samma problem då man går på hjälpsidorna. Testade med några och de ligger först i högersidan på min blogg, den gamla blogglistan fungerar men kan inte redigera den.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!
   Tusen takk. Ja, nå kan de stå i drivhuset når det ikke er for varmt. Jeg fikk det til med hjelp fra Marie og Karsten sine forklaringer, og nå fikk jeg lagt til en ny blogger i blogglisten min. Ja, de har gjort den endringen at de har fjernet det vetktøysymholet jeg viser over her.
   Jeg håper at du også får det til.
   Ha det godt.

   Slett
 11. Alpefiloer er nydelige blomster. Utallige nyanser som er veldig fine ved siden av hverandre. Blir som en bølgende elv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er de. Det er mange fargenyanser av de ja. Det var et fint uttrykk :)

   Slett
 12. Cyclamen er så fine, men her blir det bare i krukke når jeg kommer på det. Plantet en i fjor, for ørtende gang, men har ikke sett snurten av den. Nå har jeg notert meg tipset du fikk om hvordan du skulle legge til blogger, jeg har gruet meg i et år for å legge til, husket ikke hvordan jeg gjorde det, men nå skal jeg prøve :) Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg må jo også ha de i krukker. Etter det jeg har hørt tåler disse kun - 3 grader, og det blir vel kaldere enn det hos deg.
   Så bra da! Da håper jeg at du får det til, for det er ikke bare enkelt med all denne teknikken.
   Ha en fortsatt fin kveld du også.

   Slett
 13. Beautiful garden blooms! I'm no expert, but you might want to try a different browser and see if that helps. I'm having lots of problems using Blogger on Chrome, so I use Microsoft Edge for blogging, and everything works fine.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you! Today I have got a lot of help from my blogfriends, and now my problems for now are solved. Thank you so much for your good advice.

   Slett
  2. Hoppas dina datorproblem går från tillfälligt till mer stabilt. Just nu är här en grå bakgrund i rutan jag skriver i.
   Du verkar ha full aktivitet i både växthus och i källaren. Minusgrader har vi än så länge sluppit på Gotland.
   Klem fra Bosse

   Slett
  3. Ja, nå er problemene løst for denne gang takket god hjelp fra flere bloggvenner :)
   Her er det full aktivitet ja, for frosten kommer alltid brått på her. Du slipper nok det en stund til :)
   Klem fra Marit

   Slett
 14. Så frodige dine Cyclamen er og mange fine småplanter du har.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, jeg har mange småplanter av de nå. De ble sådd i desember, så de er snart et år gamle.

   Ha en fin søndag,

   Slett
 15. Fina cyclamen och bra att du fick räddat dem in i källaren i tid. Jag fick några små fröplantor av okänd sort från dig men det var inga cyclamen för uteodling märkte jag.

  Det är bra att rensa i listan över bloggar och att hålla den 'short 'n sweet' eller åtminstone ta bort bloggar som inte publicerat något på några månader.

  Kram, Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, det kan nok stemme. Jeg sådde først noen som var ment til å bo inne, så det var nok av de du fikk.

   Ja, jeg skal få renset i listen min, for det er flere som har sluttet med å blogge.

   Klem, Marit

   Slett
 16. Jeg håber du har fået et brugbart svar på dine blog-problemer fra de andre kloge som læser med. Jeg er så irriteret over de ændringer de laver, som hele tiden gør det vanskelligere at arbejde med bloggen. Hvad er det for nogle idioter der sidder og arbejder med blogger?
  Godt du har reddet dine Cyklamen! Det er jo nogle fine planter og de har da heldigvis rejst sig op igen - i kælderen. Forstår egentlig ikke de ikke kan gro udendørs hos dig, men du har det måske for vådt om vinteren. I Alperne er der vel lige så koldt som hos dig?

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har fått mange gode råd og tips fra hjelpsomme bloggvenner :)
   Ja, det blir jeg også, men de tror vel at alle har veldig gode tekniske kunnskaper. Det har ikke jeg, så oen ganger står jeg bom fast som i går. Det løste seg heldigvis denne gangen. Ja, det er et godt spørsmål, Ulla. De forstår ikke at de som blogger kanskje er eldre enn instagramgenerasjonen? Google har åpenbart ikke kunnskap om det :(

   Ja, jeg er så glad for det. De som har disse flotte bladene som jeg samler på tåler kun - 3. De som vokser i alpene er nok C. coum og C. hederifolium og de overlever så vidt det er her også. Ja, det er nok minst like kaldt der som her hvis ikke enda kaldere.

   Hilsen fra Marit

   Slett
 17. Mooie bloemen Marit, ik ben benieuwd naar je nieuwe kas. Ik zet mijn volgers ook bij favorieten op mijn computer. Fijne zondag.

  SvarSlett
  Svar
  1. Thank you Caroline!
   Have a nice new week.

   Slett
 18. Å, bloggproblemer er så kjedelig! Jeg er helt avhengig av at alt fungerer som det alltid har gjort! De alpefiolene dine er fantastisk flotte! Jeg får ikke til dem, så jeg har sluttet å kjøpe dem. Liker de ikke varm stueluft, eller hva gjør jeg galt? Dessverre har blomsterbutikken som lå i gangavstand fra oss lagt ned! Trist!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er fryktelig kjedelige når de oppstår. Det tror jeg nok du må belage deg på at det ikke gjør, for google gjør stadig endringer.
   Tusen takk. Nei, de trives best ute inntil det er frost, eller i et kjølig rom. De skal ha lite vann også.
   Så trist da!

   Slett