tirsdag 24. oktober 2017

Spam... :(

Det har vært bra lenge, men plutselig har det vært mye spam i det siste. Fjernet 14 kommentarer bare nå i dag fra samme person. Jeg har satt at alle kan kommentere på bloggen og også anonyme brukere. Hvordan har dere satt innstillingene på deres blogg? Denne personen har jeg sett også har skrevet på flere blogger, og kopierer tekst fra andre. Disse jeg slettet nå var "skrevet på svensk"  Jeg er sikkert naiv siden jeg har latt alle få kommentere. Bør jeg nå sette innstillingene på registrert bruker, og vil det hjelpe på sånne spammere? Denne personen må ha lite å finne å gjøre siden den holder på sånn... :(

Håper at dere har synspunkter og erfaringer med med dette! Dette mennesket som holder på med dette irriterer meg veldig! Jeg markerte alt det som nettsøppel, og håper samtidig at blogger gjør noe med det også...

Tar med den siste solhatten som ble fotografert 27. september, men ikke vist på bloggen før. Nå er det ingen igjen, og det er så mørkt og vått ute. Så denne får lyse litt opp i dag :)

40 kommentarer:

 1. Hej Marit

  Der har været en der hedder "roth phallyka" og en "koi seo" hos mig de sidste måneder. De tager brudstykker fra andres kommentarer og sætter det i. Det kan umiddelbart se ok ud, men er det jo ikke, for de har skjult links til et eller andet pornosite.
  I kontrolpanelet har jeg markeret det som spam og således slettet dem og samtidig gjort blogger opmærksom på at nogen misbruger deres G+ konto - jeg tillader kun kommentarer fra registrerede brugere.

  Flot solhat!

  Også her regner det...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Karsten

   Ja, det er den samme bruker som har skrevet hos meg også.
   Nei, det er ikke ok i det hele tatt!
   Ja, det gjorde jeg også etter at du sa det sist gang.
   Ok, da skal jeg også sette innstillingene på det. Men den personen får jo åpenbart skrevet denne spammen likevel?
   Tusen takk!

   Ja, det regner som bare det her også...

   Ha en deilig aften

   Slett
  2. Ja de er jo netop registrerede, det kan sagtens være automatiskt, altså en robot der laver det hele.

   Hvis du ikke har nogen der kommenterer uden registrering så kam man jo lige sågodt ændre det ja.

   Slett
  3. Ja, ikke sant. Det er sikkert mulig det også, ja.

   Jeg vet ikke om noen som ikke er registrert nei, så nå har jeg endret innstillingene. Tror jeg har gjort det før og så endret det tilbake igjen. Får se om det utgjør noen forskjell.

   Slett
 2. Det er så forbasket trasig det du opplever der Marit. Jeg hadde mye av dette den første bloggperioden min. Så endret jeg til registrert bruker, men ble ikke helt fornøyd med det. Endret tilbake igjen og har heldigvis ikke opplevd det så mange ganger etter det. Dumt at noen få kan ødelegge så mye. Det må da være annet de kan ta seg til!!! Håper du slipper plageåndene.
  Hilsen jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Jannicke, det er fryktelig irriterende. Jeg har ikke vært plaget av det på lenge, men plutselig så var det der igjen.
   Jeg tror også at jeg har endret på det før og så endret det tilbake. Får se om det blir bedre.
   Ja, de må ha lite å gjøre.

   Slett
 3. Hello, pretty flower. I had to change my setting, the anonymous comments were getting to be too many. I also use the registered user only. Enjoy your day!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hello,

   Thank you! Yes, I have changed it now. I hope it will help.
   Happy Tuesday!

   Slett
 4. Hej Marit
  Jeg havde også en, som blev ved en aften, men siden har jeg ikke set noget spam, så jeg håber, jeg kan slippe for at lave det om, jeg har flere anonyme, der kommenterer hos mig, det må de meget gerne, hvis de er ordentlige :)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Lisbeth

   Ja, de/den har holdt på sånn her også. Jeg har også hatt noen anonyme, men de har alle oppført seg skikkelig :)
   Klem

   Slett
 5. Hei Marit. Jeg har kun åpent for kommentering for de som har profil. Likevel har jeg opplevd det samme som deg, men ikke i samme mengde. Litt leit at vi må stenge for uregistrert for da er det mange som ikke får kommentert selv om de ønsker. Fin uke! Hilsen Marit :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit. Ja, det er det jeg har gjort nå, men jeg kan jo endre det siden. Ha en fin uke du også!

   Hilsen fra Marit :))))

   Slett
 6. Hei Marit. Dette er ikke ok i det hele tatt. uff. Jeg har kun åpent for de som har profil. Bloggen er også på facebook, men har ikke opplevd noe der. Ihvertfall ikk enda. Fin solhatt. Her er det så vått, så vått. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise. Nei, det er jo ikke det. Ja, jeg har endret det i dag, og håper at det hjelper.
   Det er så vått her også.
   Fin kveld til deg også.

   Slett
 7. Jag har haft kommentarer från de spammare du nämner, men jag tar bort dem direkt. Min blogg är öppen för alla (ännu) men det kan ju ändras om det visar sig vara dumt.
  //Helene

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg gjorde også det før. I dag har jeg markert de som spam, og da blir de borte. Håper at blogger ser på dette. Ja, en kan jo endre det både frem og tilbake.

   Slett
 8. Hej Marit!
  Råkade ut för samma sak för en vecka sedan, hade 10 kommentarer, som var kopierade av andras text. Tog bort dem, och efter det har det varit lugnt. Jag har bara registrerade, som kan kommentera, men det hjälpte inte. Tror det var samma som Karsten nämnde.
  Ha det bra /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hej Marika!

   Ja, det er nok den samme personen som holder på. Nei, så lenge den personen har en reistrert google profil hjelper det jo ikke det jeg gjør.
   Ha det godt.

   Slett
 9. Tråkigt med Spam.
  På Wordpress, som jag använder, måste jag godkänna en kommentar första gången någon skriver, när jag väl gjort detta kommer de in utan godkännande. Vissa har jag helt enkelt inte godkänt, för visst har jag fått konstiga kommentarer, men de har inte kommit igenom.
  Hoppas du slipper dem i fortsättningen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er helt sikkert. Jeg kan sette på at folk må skrive inn tall og bokstaver, men det blir så mye jobb for de som skriver kommentarer. Håper at jeg slipper å gjøre det. Ja, det er mye merkelig folk finner på!
   Ja!

   Slett
 10. Desværre kan jeg ikke råde dig på det punkt, selvom jeg kan genkende Karstens beskrivelse af spamindlæggene. Jeg har oplevet det nogle få gange, men det holdt op af sig selv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at det har holdt opp av seg selv! Jeg håper jo at det vil forsvinne jeg også.

   Slett
 11. Jeg opplevde også for ca en drøy uke siden at det kom kommentarer på ca 10 av mine innlegg, kopi fra andres innlegg, fra det første navnet Karsten nevner. Har slettet kommentarene, vil se an før jeg begynner å stenge noe. Kan bloggen stenges for enkelte navn tro?
  Ha en fin dag Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, flere sier at de har opplevd det i det siste. Nei, jeg tror ikke det, men en kan gå inn og markere det som spam, og da forsvinner kommentarene som er skrevet som det.

   Ha en fin kveld, Turid!

   Slett
 12. Jag har haft samma problem, trist. Men jag upplever att det är bättre nu? Har inte haft spam
  varken denna eller förra veckan.
  Jag ändrade från att alla även anonyma kan kommentera till Open Id. Men jag vet inte hur det påverkar andra som brukar kommentera nu...
  Hoppas det försvinner från dig också nu snart
  Kram Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Ok, det er sikkert litt forskjell, ja. Nei, det vet ikke jeg heller. Ja, det håper jeg på.
   Klem, Marit

   Slett
 13. Usch så trist Marit. Jag får spam men dom fångas alltid upp av Wordpres spamfilter så jag behöver inte bry mig om dom. Behöver bara gå in och rensa spammen då och då. Jag hoppas att du inte behöver stänga för mycket så att jag kan kommentera hos dig även i fortsättningen. Som du har inställningarna satta nu så fungerar det för mig, jag kommenterar via min wordpress-profil. Hoppas det hjälper för dig att du tagit bort möjligheten att bara fylla i namn/adress/anonym. Om du måste stänga mer så kan du väl tala om det i en kommentar hos mig. Jag tycker det är väldigt konstigt för man måste ju alltid bekräfta med bilder att man inte är en robot. Jag tror ändå att det är robotar som lägger dom där inläggen. När jag får spam får jag nämligen alltid 10-15 på samma inlägg. Och det kan vara jättegamla inlägg dessutom. Trist med dom som bara är ute efter att förstöra.

  Hoppas du får en fin onsdag kväll!

  Kram Anita

  PS! Vilken vacker solhatt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er kjedelig, Anita! Sånn er det her også, men jeg glemmer å sjekke det. Ja, da skal jeg si i fra.
   Ja, det kan godt hende, men hva er poenget? Ja, det er så trist.

   Ønsker deg en fin kveld.
   Tusen takk!

   Klem, Marit

   Slett
 14. Jeg har satt min blogg til å godta kun registrerte brukere. Jeg har ikke sett så mye spam som det du opplever, men ser at det av og til har vært trafikk hit fra adresser som ser litt underlige ut. Vet ikke hva man kan gjøre med det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har jeg også gjort nå. Nei, det vet ikke jeg heller.

   Slett
 15. Innstillingene mine er "alle inkludert anonyme brukere" kan kommentere, og ingen moderering. Har vært lite plaget av spam de siste åra. Fikk besøk av roth phallyka den 30. august. Markerte det som nettsøppel, og har ikke hørt fra "vedkommende" eller fått lignende spam siden.
  Lekker solhatt til å lyse opp :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn hadde jeg også det inntil i går. Ja, det var den samme "person" som jeg har hatt besøk av. Håper jeg slipper mer besøk :(

   Tusen takk!

   Slett
 16. Hei Marit, har også hatt besøk av den nevnte personen, skal markere innleggene som spam som anbefalt her. Trist at noen holder på med dette.
  Nydelige orkideer i ditt forrige innlegg.

  Klem, Ida

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ida!

   Ja, jeg tror dessverre at vi er ganske mange som har opplevd dette i det siste. Ja, det er veldig trist :(
   Tusen takk!

   Klem, Marit

   Slett
 17. Very annoying, Marit. Copy text and photos could be prevented by entering a no-right click and no-left-click code in your blog as a gadget. That's one of the things I've done, sometimes I'm going to moderate everything or set a letter code, and I've reduced my number of visitors by no longer posting G +. Gr Jan W

  SvarSlett
  Svar
  1. Yes, it is, Jan! This must be a very bad person whi have done this on so many blogs. I sendt a note to blogger about it. I hope they can fix it, so we don't have this problem in the future. I have only two from G+ who is writing.
   I wish you a nice Sunday!

   Slett
 18. Ok nu förstår jag varför jag inte kan kommentera med mitt namn och webadress längre. Som för Anita så fångas all spam av ett filter. Anonyma kommentarer har aldrig varit möjliga hos mig - det är en annan inställning. Tyvärr kan jag inte kommentera via mitt wordpress-id det blev något fel när jag flyttade. Så nu när jag kommenterar hos dig blir det bara en dum länk.

  Kram, Carina

  SvarSlett
 19. Hej Carina. Da skal jeg gjøre om på det. Jeg var ikke klar over at det ble problemer for deg.
  Klem, Marit

  SvarSlett