lørdag 11. oktober 2008

Markens grøde

Nei, det er ikke Knut Hamsun sin bok om Isak jeg tenker på... Det er min egen markens grøde jeg mener. Jeg har i år høstet inn masse agurker og tomater fra drivhuset, jordbær, løk og mengder med purre fra pallekarmene. Amrikanske blåbær, gule bringebær, rabarbra og hvit rips har jeg også høstet. Jeg har til og med delt ut agurker og tomater til naboene rundt her, for så mye har det vært. Og alt dette er dyrket bare på noen få kvadratmeter. Alt har vært økologisk dyrket, og jeg har for første gang i år dyrket i egenprodusert kompost. Jeg er så takknemmelig for alt for alt jeg har lært via hagegal både om kompost og dyrking i pallekarm. Det er jo så moro å få det til selv, og når det bare bugner så er det så moro å dele med andre av overskuddet. Jeg er omgitt av bønder på alle kanter og sider her, så en kan jo bli inspirert av mindre. Jeg er så glad for at jeg kjøpte dette stedet og fikk muligheten til å realisere alle hagedrømmene mine!

9 kommentarer:

 1. Dette var et innlegg til å bli glad av!!!

  Om ikke du tenkte på Isak, tror jeg sikkert dere hadde samme følelsen, når grøden sto klar til høsting!!!

  Så ikke hos meg i år - men neste da!!! ;-)

  Ha en flott søndag!

  SvarSlett
 2. Av alle "diller" smaker grønnsakdyrking best.
  Koselig innlegg om markens grøde.

  God helg til deg!

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelige kommentarer! :)

  Ha en flott søndag alle sammen!

  SvarSlett
 4. Eg blir inspirert til å prøve igjen med friskt mot av å lese innlegget ditt i dag! Her var det heller dårleg med grøde å hauste i år, mykje handlar nok om mangel på vatn. Men neste år, DA!

  SvarSlett
 5. Ja herdis, det er jo litt jobb med vanning når en har en grønnsakshage å passe på. Men det er verdt jobben! Håper du får en fin avling til neste høst da : )

  SvarSlett
 6. Det er ingenting som smaker så godt som den maten en har dyrket selv!:-)

  SvarSlett
 7. ellea, ja det er helt sant. Selvgjorte grønnsaker er best! :)

  charlotte, jo det er kjempegøy!

  SvarSlett