onsdag 8. oktober 2008

Blomstring i stua

I dag er det 10 grader og regn ute. Kjedelig, for jeg har fortsatt noe småtteri å gjøre ute før vinteren. Fikk klippet ned georginene i går og satt de i kjellernedgangen. Dette er er utetrapp med overbygg, og der lot jeg de stå til langt ut i november i fjor. Det fungerte fint da, så jeg prøver samme metode i år. I fjor hadde jeg 7, men i år har jeg 11. Så det var bare så vidt at det ble plass til de nå. Ga de også bittelitt vann, for de var knusktørre. Jeg hadde de i potter i fjor, og det skal jeg prøve i år også. Enklest mulig overvintring her i gården, ja

Jeg er nesten imponert over meg selv om dagen, for nå er det masse blomster her. Jeg har fått blomstring igjen på hvit og lilla påskekatus (er de litt forvirret tro?), hvit, rosa og ferskenfarget novemberkaktus, og fem forskjellige phalaenopsisorkideer. Jeg har også to små mini St. Paulia som kommer med masse knopper. Noe riktig må jeg ha gjort, for så heldig pleier jeg ikke å være.

4 kommentarer:

 1. Phalaenopsisorkideene blomstrer her og nå. 4 i full blomst,å 3med store knopper.
  Pluss 7 stk i "dvale"
  Ellers så har Bougainvilleaen,som jeg tok inn,tatt helt av.Herlighet hvor den vokser! For ikke å si hvilken blomstring! Helt fantastisk.

  SvarSlett
 2. Mine November- og påskekaktus står enno i drivhuset. Novemberkaktusane har begynnt å sette knoppar, men detspørs kor det går med dei når eg må ta dei inn - uansett er ikkje lysforholda så gode i kjellaren som i drivhuset men det lyt no stå sin prøve !

  SvarSlett
 3. Novemberkaktusen vet alltid når det er november, mine hvite er i ferd med å komme med knupper.De flyttes til kjøkkenvinduet like før de blomstrer. Merkelige saker!

  SvarSlett
 4. torill, så flott at du har så eksotisk blomstring i stuen din!
  Rene syden hos deg! ;)

  hajal, ja du pleier vel å ha flere november og påskekaktus i mange farger? Jeg har hvit, rosa og ferskenfarget av novemberkaktusene. Av påskekaktusene har jeg rød, hvit og lillarosa.

  randine, jeg har de noen ganger to ganger i blomst i løpet av året. på våren og nå. Tror det har noe med hvor mange timer lys de får, og det er jo ganske likt med vår/høst. Uansett er det hyggelig med blomster nå, for det er jo nesten slutt ute i hagen nå.

  SvarSlett