fredag 3. oktober 2008

Høst i hostabedet


Dette bildet tok jeg i begynnelsen av uka, og hostaene bærer tydelig preg av høst. De er jo fine med sine gule bladfarger på høsten før de blir en våt lefse. Da er de ikke noe særlig å se på
Jeg har blitt ferdig med innbæringen av de siste krukkene til planterommet, og da har jeg bare litt igjen i drivhuset som skal inn. I fjor hadde jeg over 250 planter der med stort og smått, og da er det ikke rart det går galt med noen...
I år har jeg vel 60-70 planter der, og det bør jeg klare å holde liv i.
Fant i går noen potter med div. cyclamen som jeg kjøpte av jensen for noen år siden. De sto jammen å blomstret foran det lille vinduet der, og de fikk vann sist i juli...Hardføre planter kan man trygt si
Jeg fant også flere cyclamen blomster ute i et annet bed i dag. Jeg plantet de bak noen stauder, og der syntes de ikke noe særlig, så de skal flyttes til våren igjen hvis de lever.
Akkurat når jeg skulle ut og plante disse løkene fra Hageglede, så begynte det å regne igjen. De står fortsatt på trappa. Vel, jeg får håpe det blir en anledning i løpet av helgaNå skal jeg trylle vekk noe klesvask og hybelkaniner. Ha en fin helg, folkens!

8 kommentarer:

 1. Nydelige høstfarger i hostabedet ditt.

  Riktig god helg!

  SvarSlett
 2. Høstens farger er flotte uansett, Hosta er vakker hele året.

  God løkplantingshelg til deg!

  SvarSlett
 3. God helg Marit :-) Flink du, som allerede har fått det meste i hus. Her står alt fortsatt ute, i håp om flere blomster og noen flere dager (gjerne uker) uten noe særlig frost.

  SvarSlett
 4. Takk for det, Elsa! Høsten er en fargerik tid :)

  SvarSlett
 5. Ja Randine, det er nydelige farger om høsten. Hosta er flotte planter, ja ; )

  SvarSlett
 6. Ja Trine, jeg er glad at nå er alt i hus bortsett fra noen clivia og fuchsia i drivhuset. Bl.a. den stiklingen jeg fikk av deg. Den står og blomstrer så fint inne der.
  Hos deg blir det nok ikke natte frost enda, men det blir det her over helga hvis yr har rett. Så da er jeg glad jeg slipper å tenke mer på at noe skulle fryse. Har kjempesvære brugmansia som nå står med masse knopper inne under lys i kjelleren. Flere av de kommer også i fra deg : )

  SvarSlett
 7. Her står hostaene grønne og fine ennå, så lenge det varer. Men du jeg skulle gjerne hatt den trylleformularen av deg, den du bruker til å trylle bort hybelkaniner og slikt med.

  SvarSlett
 8. Juni, det kommer nok at det har vært nattefrost her en gang. Da blir hostaene gule med en gang.
  Den er nok litt oppskrytt den tryllingen min, men en god støvsuger fjerner det meste ; )

  SvarSlett