torsdag 16. oktober 2008

Økonomi - et hett tema

Pc'n min er godt over halvfull, og til tider siruptreg. Så i går bestilte jeg meg en ekstern hardisk. Ser frem til å få tømt denne for bilder og musikk. I sommer har jeg tatt masse bilder, og noen av bildefilene er stoooore! Så jeg er spent på om det vil fungere som jeg håper.

Har også bestilt noen nye stuegardiner og duker. Mine barn har insistert på at vi skal være her på julaften, og det er jo koselig.

I morgen må jeg begynne å bake litt siden det er selskap her på søndag. Noen har bursdag...

Jeg fikk et infall å invitere alle i nærmeste familie på middag, så her blir det fullt hus. Jaja, det skjer bare en gang i året, og godt er det.

Jeg tenkte jeg skulle lage noen oppsatser av div. blomster i fra hagen, men tror det blir frost igjen i natt. Det er ikke sikkert at de tåler så mye mer av det nå. Rosene så sånn halvslappe ut sist jeg kikket. Men asters og mørkbladet hyll kan være fint det også.


I nyhetene er det bare finanskrise eller skattelister det handler om. Jeg skal se på dyrisk på nrk som er et av mine favorittprogram. Andre program jeg pleier å se på er luksusfellen som går på TV3 på onsdager. Fy flate sier jeg bare. Det er jammen et program til ettertanke. I går var det et par som tjente over en million i året, og alikevel klarte å sette alt over styr må det være noe fundamentalt galt et sted. Folk har ikke hørt om fastrente eller å la være å ta opp dyre forbrukslån virker det som. De bare legger alle regninger uåpnet i en haug og lukker øynene. Jeg blir sjokka av mindre... Økonomi burde være et obligatorisk fag på ungdomskolen mener nå jeg. Den krisen som er i økonomien nå har vi bare sett toppen av et isfjell er jeg redd. På Island har de hatt skyhøy rente og like høy inflasjon i flere år. Nå hamstrer de mat...


Jeg håper ikke vi får lignende tilstander her, men det vet en aldri.

8 kommentarer:

 1. Så samme programmet, og skreiv noen ord om det! De trengte virkelig hjelp!!!!!!!

  Ellers har vel de frie markedskreftene vist sin "fortreffelighet" nå!!!

  Ps: I år har jeg for første gang på 14 år, ikke meldugg på høstastersen!:-)

  SvarSlett
 2. Ja, de frie markedskreftene har utspilt sin rolle både her og på andre siden av Atlanteren.
  Nå trengs det stram regulering av det meste tror jeg!

  Jeg har heller ikke meldugg på mine asters i år! : )

  SvarSlett
 3. ...opp alle jordens? ;-)

  Men så langt er det vel stort sett børshaiene som har fått lide for dette krakket. Det går opp og ned her i verden.
  Er ikke så sikker på om statlig styring av økonomien ville gjøre det så mye bedre. Det er bare mennesker der og.

  SvarSlett
 4. Jepp, opp alle jordens bundne treller er en god sang ;-)

  Enn så lenge er det børshaiene som har fått lide her i landet, men jeg har ikke noe tro på at det er kun de som får svi.

  SvarSlett
 5. Jeg lurer jo på hvordan det skal gå med økonomien til en hel generasjon som vokser opp uten å måtte bruke tid på å ønske seg noe, spare til noe eller tjene penger til noe (ja, en grov generalisering). Hvordan skal unger som får så mye greier hele året at de ikke vet hva de ønsker seg til jul, kunne klare å forholde seg til at en lønn skal dekke alt de har behov for? I'am skeptisk :)

  SvarSlett
 6. Helt enig, mokki! Den gleden ved å spare til noe en ønsker seg burde alle ha opplevd, for det er ikke den samme gleden ved å kjøpe en ting via et kredittkort. Folk i dag skal bare ha alt mulig og de skal ha det med en gang. Lykken ligger kun i det matrielle. Shop till you drop...

  I am very skeptisk too... ;)

  SvarSlett
 7. Mitt barenebarn(10 år) ønsket seg pengertil fotoapparat til bursdagen, og vi ga henne penger, MEN så kom de andre besteforeldrene (som har bedre råd enn oss) med fotoapparat. Det er da man nesten fikk flau smak i munnen. Det er jo å ta fra gleden ved sparing, fullstendig. Nå kan jeg aldri hamle opp med disse besteforeldrene, uansett. Men det er sikkert ikke det eneste tilfellet her i verden.

  SvarSlett
 8. bjørg, sånt er trist å høre om. Jeg er sikker på at barnebarnet ditt var kjempefornøyd med pengene. Jeg synes at da gjør de andre besteforeldrene barnebarnet ditt en bjørnetjeneste. Hvis barn ikke lærer (eller får sjansen) å spare fra de er små, så tror jeg aldri de lærer det.
  Skjønner godt at du fikk flau smak i munnen. Jeg har hørt om sånt før, ja.

  SvarSlett