tirsdag 7. oktober 2008

Frost i dag også

Akkurat som i går, så er hagen helt hvitrimet og det er minus 2 grader. Brrrrr, jeg vil ikke ha kulde enda... I går så bedret været seg betraktelig, og det endte opp med 15 grader og deilig sol.
Jeg fikk klippet ned alle staudene i det "nye" store staudebedet hvor vi tippet snø om vinteren. Det ble 1,5 trillebår full og det bare av et bed! (det hører med til historien at bedet er 15 meter langt da...)Alt ble lagt i kompostbingen, og den er nå 80% full. Håper det synker ned snart, for jeg hadde ikke tenkt å tømme den før til våren igjen.

Fikk også satt opp flere brøytestikker ved steinhaugen min, så ikke han som brøyter skal på ødelagt traktoren sin. Satte også noen opp ved de små kulethujaene jeg plantet i høst, slik at de ikke skal bli ødelagt av brøyting til vinteren.

I går så gjorde jeg noe som var fryktelig morsomt. Jeg satte opp høyden på gressklipperen, og klippet løv i steden! Vi har en uten oppsamler, og den klipper alt ganske smått. Så i går lå det da masse bittesmå løvbiter når jeg var ferdig. Det er mange store store løvtrær her, og de slipper ned enorme mengder med løv. Men da har jeg gjort mitt til at meitemarkene her fikk masse å jobbe med.
Flere av de store trærne er or, og den feller bladene helt grønne. I følge en agronom som var her, så er det et av de beste trærne en kan ha i en hage. Naturlig nitrogengjødsling m.a.o.!
Det store hostabedet som jeg lagde i sommer ligger rett under disse trærne. Så jeg har ikke tenkt til å fjerne et eneste blad derfra til våren, nei!

4 kommentarer:

 1. Har vært frossent her også de siste 2 dagene, men det ser ikke ut til at utoginn plantene gjør noe av det ennå. De er fortsatt like friske og fine. Tror neppe det er så mange timene hver natt det bikker under 0. Kryper fort opp igjen når det gryr av dag. :-)

  SvarSlett
 2. Hm, jeg trodde du hadde det mye mildere enn her, Trine. Jeg hadde bare en agapanthus igjen ute, og den har tålt det fint. Georginene var svarte, men det var forventet.

  SvarSlett
 3. Jeg også har klippet løv :) - fredag trodde jeg løpet var kjørt og jeg måtte se på den lange plen i hele vinteren,

  Men jeg rakk å gå en runde og klippet høstblader og gress samtidig.

  Det var deilig når uværet kom lørdag å kunne se ut på ny klippt plen.

  SvarSlett
 4. Ja sagae, det er jo flott at du har fått klippet plenen før vinteren. Her klippet jeg den i forrige uke, og det var for siste gang i år. Alt løvet har ikke falt av enda, så det blir nok en ny runde med løvklipping til uka tenker jeg.

  SvarSlett

Noen bilder fra området ved dammen...

 Jeg glemmer ofte å ta bilder derfra, men nå har jeg husket på å ta bilder om ikke annet :) Jeg hadde i vår da det var fint vær tenkt å bytt...