mandag 6. oktober 2008

Barfrost

Nå er det akkurat minus 2,5 grad her, og hagen er svøpt i frostens kappe. Det er helt hvitrimet overalt, og is på alt fra bilruter til vanndammer. De sa på lokalradioen at det var glatt på veier i nedre del av Buskerud pga. rim, så nå kan en vel si at vinteren er rett rundt hjørnet.

Ikke rart det er glatt, for det har regnet mye i det siste. Jeg tømte regnmåleren i går, og det var 55 mm der som har kommet siden sist jeg tømte den 1. oktober. Da var det 37 mm, så det har jammen kommet nok regn her for en stund.

Jeg har glemt en plante ute, og det er en stor agapanthus. Den har fått frostskader kan jeg se, for bladene henger slapt ned. Jeg har heller ikke tatt inn georginene, for de vil jeg at skal fryse ned det de skal først. Så senere i dag skal jeg klippe de ned og få de i kjelleren.

På lørdag kom løkene i fra Bakker, og i går fikk jeg plantet både de og de fra Hageglede. Det var mest tulipaner, og nå håper jeg på en flott blomstring til våren.

Jeg hadde virkelig hageånden over meg i går mens det var sol, så jeg fikk også i bakken alle plantene fra jensen. Det var dagliljer, iris, dobbel helleborus, sølvfargede bregner, carex og noe annet småtteri. Jeg hadde også noen planter fra før som skulle i bakken + en hel bøtte med liljeløk som min mor hadde gravd opp til meg. Vel, alt ble plantet, og jeg har 0 planter på vent!!!
Det er ikke mindre enn en sensasjon her i gården...
Så nå kan det komme snø sånn sett selv om jeg ikke ønsker det før 20. desember...

3 kommentarer:

 1. Hallo!!!!!! Ikke noe snø-ønske ennå, takk. Jeg må ha løker i jorda først !! Men det er hyggelig å lese at du er ajour !! Deilig med slike dager som man får unna ting. Ha en fortsatt fin høst.

  SvarSlett
 2. Uff og huff, det er for tidlig for frost. Men jeg er imponert over alt du har fått gjort!

  SvarSlett
 3. Neida, jeg ønsker meg ikke snø før 20. desember, Bjørg ;)
  Men det er greit å være ganske ferdig med gjøremålene ute. Plutselig en dag så er det hvitt her. Ha en fin høst du også!

  Randine, det er altfor tidlig med frost ja. Det er ok å være litt i forkant av vinteren, for her kommer den uansett. Hos deg er det vel mildt lenge?

  SvarSlett

Noen bilder fra området ved dammen...

 Jeg glemmer ofte å ta bilder derfra, men nå har jeg husket på å ta bilder om ikke annet :) Jeg hadde i vår da det var fint vær tenkt å bytt...