torsdag 1. august 2024

Siste sommermåned har begynt...

 Det har blitt 1. august allerede, og når jeg tenker tilbake så forsvant de to første sommermånedene til regn og atter regn. Nå har vi hatt bra vær i en uke eller noe sånt, og det håper jeg kan fortsette. Det kom hele 172 mm i juli, og det kom 161 mm i juni. Det er nesten ikke til å tro! Når sommeren er så kort som den er her, så kjenner jeg at jeg behøver mer sol og fint vært nå fremover. Måtte værgudene høre mitt ønske om fint vær i lang tid nå 😉

Mannen min fikk grunnet uteboden i går mens jeg var på besøk hos to av barna. Eldste sønn er hjemme alene med valpen, og den var vill av glede når jeg kom i går. Nå kjenner den meg igjen, og det er jo hyggelig.



Grønn solhatt/ Echinacea 'Green Twister' har begynt å blomstre nå. Den er så trofast, og kommer igjen hvert eneste år.


Dette er den nye solhatten uten navn som jeg kjøpte nå i juli. Fargen er vanskelig å gjengi. Rosa med hint av oransje.


Denne kjøpte jeg i fjor sommer, og utrolig nok kommer den igjen nå. Den er ferskenfarget og uten navn så klart....


'Green Twister' igjen. Den er sådd fra frø, og ingen av de blir helt like.


Favorittrosen 'Lavender Ice' blomstrer på nytt nå.


Ei venninne av meg og jeg var på den årlige turen til Lier. Vi kom ikke lenger enn til Plantebørsen, og der fant jeg mye 😊

Denne gule solhatten heter 'Cleopatra' og siden jeg nå har fått dilla på gule solhatter måtte den bli med hjem. Jeg elsker hagesentere hvor de har sortsnavn på staudene sine.
Jeg fant også solhatten 'Green Jewel' som jeg har hatt tidligere. Den må bare prøves på nytt. 


Dette er et bilde av den fra 2012. Den er utrolig lekker med den grønne fargen på blomstene. Jeg krysser fingrene for at de skal klare seg her nå. Jeg er som alltid evig optimist når det gjelder planter.


Jeg kjøpte også Agastache 'Blue Fortune', Heuchera 'Coralberry' og Heucherella 'Pink Fizz', og en staude jeg hadde i min gamle hage. Den heter lammeøre / Stachys byzantia og er en insektsmagnet når den blomstrer. Det er denne Agatche også, og jeg har stort fokus på å tiltrekke meg insekter i hagen nå. Det ble også med hjem Heucherella 'Pink Fizz' og Heuchera 'Coralberry'.


Denne heter 'Alnwick Rose', og er en rose jeg har hatt siden 2014. 


Rosa mundi blomstrer veldig lenge til å være en rose som ikke remonterer dvs. at den ikke blomstrer på nytt etter første blomstring.


'Minerva'


'Ebb Tide'


Klokkebusk/ Weigela 'Magical Rainbow'


'Tranquillity'


'Falstaff' som fargen endrer seg fra knopp til en "eldre" utsprunget blomst. Blomster er bare så fascinerende!


Echinacea 'Baby Swan White'


Rudbeckia og floks / Phlox paniculata 'Blue Paradise'

22 kommentarer:

  1. Det er trivelig å komme hjem til barna når de har fått sitt eget sted.

    SvarSlett
  2. I am always happy to visit my daughter and their dog is delirious with joy when we arrive. It really is like seeing an old friend. Yes, summer is coming to an end, Marit, but I have to say I will not be sorry to see this heat behind us, and we need cool weather to deal with the wildfires that are burning all across Canada. More and more of our forests are being destroyed each year. I can hardly wait for the first frost! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it's so nice to visit dogs when they recognize us, David.
      I hope I can get warmer weather, and you can get cooler weather. I have read about the wildfires in Canada, and it's so sad and terrible. I wish that you can get rain very soon. Here we have got more than enough.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  3. Hej Marit!
    Ja det har varit mycket regn i sommar, men också sol. Augusti börjar med solsken.
    Din trädgård blommar så fint med många vackra solhattar och rosor.
    Så trevligt att bli välkomnad av valpen.
    Hälsningar Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, det har vært begge deler, men her har det vært mye mer regn enn sol. Ja, det har vært sol her også i hele dag. Herlig!
      Tusen takk. Ja, det var veldig hyggelig.
      Hilsen Marit

      Slett
  4. Dejligt at hvalpen kunne kende dig igen!
    Så smukke blomster du har.
    Her har vejret været lige så vådt som hos dig, men lige nu er vi inde i en solrig periode uden regn. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var veldig hyggelig at den gjorde det. Tusen takk. Ja, det har vært like vått hos deg, så nå er det deilig at vi får litt sol!
      Klem fra Marit 🥰

      Slett
  5. Che belle le tue echinacee! Non ho mai provato queste varietà a fiore verde ma visto che hai detto che la twister si moltiplica anche per seme credo che la userò in giardino! Mi sembra davvero resistente. Belli anche i flox!

    Buona estate!

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Gabriel. The Green Twister is easy to sow. You must try it. Yes, the phlox are beautiful too. I like them very much.
      Have a nice August!

      Slett
  6. Det er voldsomt med så meget regn hen over sommeren. Jeg forstår virkelig godt, at du trænger til nogle varme solskinsdage uden regn.
    Det var en udbytterig dag i havecentret. Det er altid sjovt at komme hjem med nye planter. Det er godt, du tænker på insekterne, det bør vi alle gøre, og det giver megen glæde at have insekter i haven.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er helt vilt at det kan komme så mye nedbør i løpet av to måneder. Jeg føler at jeg behøver sol nå ja.
      Det var veldig mye fint de hadde der, og det er et veldig stort hagesenter. Det er det jo alltid. Ja, jeg er så bekymret for at de ikke skal få nok mat, men her hører jeg det summer overalt. Insektene er vi helt avhengig av.

      Hilsen Marit

      Slett
  7. Du har godt nok mange fine solhatte, der kan jeg slet ikke være med. Roser er du også med på. Det ser fint ud.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Jeg samler på solhatter, og kan slett ikke få for mange av de. Jeg har ikke like mange flotte roser som deg, men jeg må ha noen av de også. Roser hører sommeren til.
      Klem

      Slett
  8. Henger meg på ønsket til værgudene! Nå er det jo akkurat som sommeren skal være.
    Slipper endelig å misunne deg alle de flotte solhattene, for 'Green Twister' kommer jo tilbake her også :) Du er jo en kløpper til å finne nye spennende sorter! 'Alnwick Rose' er en herlig sort. Flott at den har vært hos deg så lenge.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det kan jeg tenke meg at du gjør! Ja, det vi har hatt nå er sommer, og jeg håper at vi kan få mer av det i august. Så bra da! Ja, den kommer igjen hver sommer, og godt er det. Jeg leter etter de for å si det sånn :)
      Ja, den har jeg hatt siden 2014. Den er veldig fin.

      Slett
  9. Det er urimeligt meget regn, der er faldet på dine kanter. Vi har også fået en del, men alligevel ikke i samme mængder. Til gengæld er planterne friske og grønne. Det kan ellers godt knibe ved starten til august. Du lader til at have knækket koden til at få solhat til at komme igen. De er fine allesammen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er utrolig at det kan komme så mye regn i løpet av to sommermåneder. Det har regnet mye mange steder i sommer. Ja, plantene ser ut til å like alt regnet. Ofte er det mye gult og vissent på slutten av sommeren ja.
      Ja, jeg har nok det. Tusen takk.

      Slett
  10. Sigues con tus flores bonitas. Me encantaría tener un poquito de agua por aquí. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, I do. I can understand you. Hugs!

      Slett

Nattefrost og nordlys...

 Ja, natt til lørdag var det kun 2 grader her, og min temperaturmåler er nok litt "snill" for den står inne i en krok så det var n...