lørdag 3. august 2024

Astilber i blomst...

 En av sensommeren høydepunkter er nettopp astilbeblomstringen. Jeg har veldig mange av de rundt om i hagen, og jeg er veldig glad i de. Fargene og formen på blomstene gjør de til en favoritt her. 


Jeg har et kjempestort staudebed med mange astilber i forskjellige farger, og det er også hosta og marikåpe / Alchemilla mollis der.


Denne er mye mørkere enn den ser ut her.



Astilbe 'Purpurlanze'




Dette er på andre siden av det samme bedet. 


Det vokser også vinterglans/ Pachysandra terminalis der.


Hestemynte/ Monarda didyma som vokser nede i hagen.


Der vokser det også forskjellige høstphlox


De blomstrer så rikt og er en flott staude å ha på sensommeren i hagen.




Strandkattehale/  Lythrum salicaria som vokser på to sider av dammen. Den kjøpte jeg av en mann som hadde gravd den opp i nærheten av Tønsberg. Den vokser vilt her i Norge, men hos meg har den ikke spredd seg. 



Valpen som spiser gress. Dette er altså valpen til eldste sønnen vår. Jeg tror ikke at vi skal ha hund igjen, for vi har to katter. Det holder lenge :)


Ares og Felix


I går var vi sammen med alle naboene rundt her på grilling nede ved (Numedals)lågen. Mens vi satt der kom det en andefamilie svømmende. De var så langt unna at bildet ble ikke noe bra, men jeg fikk sett de om ikke annet. 

God helg!


32 kommentarer:

  1. Ja Astilbe er en fin staude, men de vil helst have det vådt. Jeg havde en med fra Samsø, den jeg havde derovre bredte sig vældig meget, så der tillod jeg mig at tage en med, den trives fint her.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er en flott staude. Mine står ikke så fuktig, men de trives likevel. Så bra at den trives hos deg.
      Klem

      Slett
  2. Jeg må få meg noe annet enn brongebærrose som blomstrer utover sensommeren. Det er så nydelig når den ene blomsten tar over etter den andre.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er nettopp det som en må prøve på når en har hage. Det er så hyggelig å ha blomstring fra tidlig vår til sen høst.

      Slett
  3. Oj, så många vackra astilbe du har! Det har jag inte en enda, undrar varför för dom är ju väldigt dekorativa. Tänk att vi börjar prata om sensommarblomning nu. Tiden går snabbt.
    Så söt valpen är men jag förstår att det inte är aktuellt för er att skaffa hund. Nu har ju era fina katter.

    Önskar dig en fin helg!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Da er det på tide at du får deg noen, Anita! Dessverre så går sommeren alt for fort, og når to måneder av sommeren omtrent bare har vært regn, så er det ikke mye igjen av den. Ja, den er veldig søt, men med to katter så hadde ikke det gått bra tror jeg.
      Ja, vi har det og jeg er fornøyd med de.

      Ønsker deg også en fin helg!
      Klem, Marit

      Slett
  4. We have mostly perennials in our garden and it certainly reduces the amount of work one has to do and even the annual necessity to go to the garden centre to empty the bank account. I realize that kind of visit is recreation for you, Marit, and that plants speak a special language to you, imploring you to take them home, and they always succeed! We don’t have pets and since we have traditionally travelled quite a lot it would have been impractical. I would like you to know that I was a very good boy yesterday and washed the windows. I will feel virtuous for a week! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it's very nice to have many perennials in the garden, David. It's very litle work with them. I'm sure you have a lovely garden! Yes, I love to visit garden centres. The plants there begs me to take them to my garden, and then I can't say no of course!
      I understand you very well, and I love my pets so much that I will not be away from them. I have a big garden, and it needs care too.
      How nice to read David, and I'm sure Miriam was very pleased!

      I have not been able to read your comment earlier today, because we had vistit of our youngest son David today.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  5. Dear Marit :)
    Due to your dedicated care your garden has been transformed into a glorious place of great beauty and relaxation, with plants of all shapes, sizes, and colour which fit together harmoniously. Cute photos of Ares and Felix ,but I don't know why there is a dog on your lawn or what happened at the river, as the translator didn't work again, but I have enjoyed my visit.
    Have a great weekend
    Warm Hugs
    Sonjia.

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Sonjia :)
      Thank you! The dog on the lawn is not mine, but it belong to my oldest son. We had a happy time together with our neighbours last night.
      There are someting wrong with blogger. Thank you for your comment!
      Have a great weekend you too!
      Warm hugs,
      Marit

      Slett
  6. Astilbes are very beautiful and unpretentious plants. Yours are wonderful and you even know their variety. Flocks are also amazing and also winter well. Beautiful cats, Marit!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, they are very beautiful. I love astilbes! Flocks are one of my favorites too. They winter well here too. Thank you, Nadezda!

      Slett
  7. Hej Marit!
    Astilbe är riktigt vackra och de blommar fint. Din flox är vacker och ser så välmående ut. Fin hund, det är mycket jobb , tror att det är lättare med katt, fast det vet jag inte för jag har inga djur.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Ja, de er så vakre, og jeg liker de så godt. Tusen takk. Ja, hunden er fin, men det mye jobb ja. Jeg er bare og hilser på, for hunden tilhører min sønn. Jeg har hatt en hund, og det er mye mer jobb enn å ha en eller to katter.
      Ha det godt.

      Slett
  8. Your garden looks absolutely stunning!
    I especially love the Astilbe Purpurlanze—its deep hues are so striking.
    It’s wonderful how you’ve managed to blend different plants so harmoniously.
    Pepsi is adorable!

    Happy Sunday, Marit!

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you! Astilbe is a lovely plant, and the color is so nice too. Yes, Pepsi is a sweet little dog.

      Happy Sunday to you too, Veronica!

      Slett
  9. Så mange smukke billeder fra din have, Marit! Og også af Ares og Felix. Jeg holder lige som dig meget af Astilbe. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Gitte! Ja, den er en vakker blomst som jo egentlig blomstrer lenge.
      Klem fra Marit 🥰

      Slett
  10. Da vi et år besøgte en åben have, blev jeg helt betaget af et parti, hvor forskellige astilber dækkede en skråning ned til en bæk, og besluttede, at jeg ville lave noget lignende, dog uden bæk. Det lykkedes desværre ikke, fordi de krævede mere fugt i jorden, end vi havde at byde på, og lys skal de jo også have for at blomstre flot, så det blev ved drømmen. Godt at begge katte er sunde og raske igen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det hørtes vakkert ut. De er litt krevende angående fuktighet ja. De trives best i sol ja, men jeg har de på et sted hvor det er mye skygge, og likevel blomstrer de der. Dog mye senere enn de andre jeg har.
      Ja, heldigvis ble Felix helt frisk. En uke med pencillinkur gjorde han godt.

      Slett
  11. Dine Astilber trives flot i dette år, hvor de har fået rigeligt med regn, og det store staudebed er helt fantastisk netop nu. Håber virkelig du nyder din have i denne sensommer!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, de blir ekstra fine når de får så mye regn. Planter liker og tåler mye regn om sommeren. Tusen takk. Det gjør jeg, Ulla.

      Hilsen Marit

      Slett
  12. Beautiful pink flowers, dog and cats. I like your header.

    SvarSlett
  13. Hei Marit! Astilber er jeg også veldig glad. Her får de overvintre i potter som jeg legger på siden om vinteren. De dekker sidene på en gangsti. Jeg synes blomsterspirene i ulike farger er så vakre. Her har de akkurat begynt å blomstre fordi de står ganske mørkt. Det er så deilig med ny blomstring nå. Ha det godt! Klem Anne

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Anne!
      Ja, astilber er flotte blomster, og de er fine uten blomster også. Så smart da. Her er alle plantet i bakken. Ja, alle fargene passer til hverandre, og de er så vakre i sammen. Jeg har også noen som står mørkt, og de har også akkurat begynt å blomstre her også. Ja, det er sant.
      Ha det godt! Klem, Marit

      Slett
  14. Wow these images are soooo beautiful, the flowers really brightened up my day! Thanks so much for sharing, hope you have an amazing rest of the summer!

    xoxo, MidoriLinea

    https://www.midorilinea.com/blogs/midori-linea/panda-village-koala-world

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you! Have a nice rest of the summer!

      Slett
  15. Tus Astilbes se ven preciosos, los míos florecieron en junio y ya no se ven ni las hojas. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Everything blooms very early at your place. Hugs!

      Slett
  16. Vilka fina bilder på en favoritblomma Astilbe är nämligen en av mina favoriter just för att den är så vacker men även för att den blommar ett bra tag.Du har så mycket vackert i din fina trädgård.Ha det gott/Margareta

    SvarSlett
    Svar
    1. Astilber er så vakre ja, og er en favoritt her. De blomstrer lenge ja. Tusen takk.
      Ha det godt!

      Slett

Nattefrost og nordlys...

 Ja, natt til lørdag var det kun 2 grader her, og min temperaturmåler er nok litt "snill" for den står inne i en krok så det var n...