onsdag 21. august 2024

Et veldig vått døgn, og noen nye lønner...

 På litt 25 timer har vi fått 39 mm med regn. August har vært mye tørrere enn både juni og juli, men i går snudde det. Det var meldt om mye regn, og det fikk vi. Nå behøver jeg ikke å vanne på lenge! :)

For et par uker siden kjøpte jeg to nye lønner på salg. Jeg har plantet de over i større potter, og det må jeg gjøre med flere av de jeg har. Det er alltid noe å gjøre i en hage! :)


Acer palmatum 'Osakazuki' som blir helt flammende rød til slutt.


Dahlia 'Teesbrooke Audry'


Rhododendron 'Cunninghams White' med en liten blomstring nå.


Denne kjøpte jeg på sensommeren i fjor, og allerede nå har den klatret til topps på klematisbuen! Den heter 'Tie Dye' og her er et nærbilde av blomsten. 



Klematisblomstringen er frodig i august!


Så til litt innendørs blomster. Jeg var kjøpt meg to planter som kaller vrifrukt / Streptocarpus rexii. Dette er en gammel potteplante som jeg husker at min mor alltid hadde i vinduet bare at de var helt blå. Nå har den blitt populær igjen, og finnes nå i veldig mange farger og også med tofargede blomster.


Her er den i en rosagul variant.


Jeg har vist den før, men må bare vise den igjen. Den har veldig mange blomster nå :)
Dette er altså en Phalaenopsis orkide. Jeg har hatt den i sju eller åtte år, og den har kun blomstret to ganger. Så nå setter jeg ekstra stor pris på den!

34 kommentarer:

  1. Your maples look lovely, Marit. I am not sure they will be entirely happy in pots without access to mycorrhizal partners. I am assuming that your ultimate plan is to install them in the ground. Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, David. They will not survive in the ground, because it's too cold for them her in my department of Siberia 😉
      I have lost several maples here, so I will try to have them in big pots in my greenhouse. They are a part of my new experience this winter. I hope they will survive! The mices have damaged a big maple last winter, so I dare not to plant more of them in the ground. They eat the bark, og the maple gets damaged.
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  2. Det er en helt fantastisk blomstring du viser oss. Jeg har spesielt sans for klematis, Dessverre er brunsneglene også glad i dem! :(

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, de er så vakre og det finnes så mange forskjellige farger av de. Det er jo så trist! Jeg har sett noen brunsnegler her også, men de har ikke rørt mine klematis.

      Slett
  3. Før i tiden samlede jeg på streptocarpus, og der findes rigtig mange fine varianter; men efterhånden fik jeg ikke passet dem godt nok, så nu er de fortid. Dine klematis trives fantastisk i år

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig å høre at du har samlet på de en gang i tiden. Det finnes utallige farger og varianter nå ja. Det må være alt regnet de har fått i sommer som gjør at de vokser sånn.

      Slett
  4. Hello Marit,
    Your maples are pretty, lovely colors. I love all the flowers , the clematis and the dahlia are favorites. Take care, have a wonderful day!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Thank you. We both love flowers, and that's nice. Take care, and enjoy your day!

      Slett
  5. Så flotte de lønnene var. Jeg synes det alltid er et eller annet å holde på med uansett hva slags hobby man har jeg.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, det er helt sant, og det er morsomt med hobbyer uansett. I dag tror jeg at antall hobbyer går ned. Folk sitter mye med nesa ned i en skjerm nå får tiden har jeg inntrykk av.

      Slett
  6. Åh ja din orkidé er flot. Godt I fik noget regn. Dine lønner er så fine, du er heldig, her er også en samleplante for os begge.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, det var faktisk tørt her nå før regnet kom, så det var fint men det var ikke nødvendig med nesten 40 mm. Ja, vi samler begge på de.
      Klem

      Slett
  7. Dine løn er meget flotte! Så mange fine blomster du viser. Her er der ikke så meget, der blomstrer længere end roser, morgenfruer og tallerkensmækkere. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Det begynner nok å minke på blomstene snart her også, men enn så lenge er det fortsatt noe som blomstrer. Klem fra Marit 🥰

      Slett
  8. Hej Marit!
    Dina klematis är helt fantastiska. Lönnarna är fina, skulle gärna ha den som blir helt röd. Dottern hade den, den var helt fantastisk, men den frös en vinter, så nu finns den inte mera. Hoppas att du lyckas övervintra dem. Jag har haft en lönn i växthuset i flera år, och det har gått bra, har också planterat en ute, det har också gått bra. Men vintrarna har varit ganska milda sedan jag skaffade den. Vill gärna ha flera men testar om de överlever. Vilka fantastiska blommor du har inomhus.
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Tusen takk. Ja, den blir helt rød på høsten og det blir spennende å se. Ja, det håper jeg på. De aller fleste lønnene som er i salg tåler mye, så de fleste overlever. Hvordan de vil klare seg i vinter gjenstår å se. Ja, de er så fine akkurat nå, og jeg ser på de flere ganger om dagen.
      Ha det godt.

      Slett
  9. A lot of rain is also promised here.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, we have often the same weather :)

      Slett
  10. Dear Marit!
    I admire Your acer palmatum so much, their fall color is really beautiful, as well as the leaf shapes! We have another one of the same clematis 'Tie Dye', it's so lovely, we had lot of flowers on it and it's still blooming and has held up great - even last winter! Oh what other wonderful blooms and those Streptocarpus rexii on your window - wonderful, my mother grew those same (blue)ones too! A beautiful orchid, amazing!
    Northern Norway is calling again and the Arctic Ocean, this weekend we are leaving again! It's so wonderful there and there's room to breathe!
    All the best to You!
    Hugs!

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Saila!
      Thank you so much. Yes, they are lovely plants. The color and the shape is so nice. Yes, I remember seeing it on your blog. It seems it's a healthy clematis. The last winter was a very hard and cold winter, but still it have grown a lot on it's first summer here. I guess they only had blue Streptocarpus back in the day. I got this orchid from my youngest son for 7 or 8 years ago. I'm so happy about this beautiful bloom.
      Oh, it sounds great! Have a wonderful trip and weekend!
      Hugs!

      Slett
  11. Det er nogle flotte Acer du har købt. Smukke farver. Fantastisk at se klematis klatre. Du har nogle fine eksemplarer. De pynter her i august.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, de får flotte farger fra nå og videre utover høsten. Klematis er gode klatrere ja. De pynter opp i hagen nå, og det er så hyggelig at det er fortsatt blomster å se i slutten av august.

      Slett
  12. Nu har du vist fået vand nok i august. Du har ret i, at der altid er noget at gøre i en have. Det er ret arbejdskrævende med krukker. Og det er et tungt arbejde, når krukkeplanter skal plantes over i større krukker. Men dine løn er flotte, og jeg kan godt forstå, de fristede dig.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, og det har dessverre ikke stoppet med det vi fikk da. Så ja, vi har fått mer enn nok regn idet siste. Ja, du har rett i at det er arbeidskrevende med krukker. Det er på grunn av musene som spiser barken på mine lønner, at jeg ikke tar sjansen på å plante flere i hagen. Jeg ville jo helst hatt de der. Tusen takk.

      Hilsen Marit

      Slett
  13. What a lovely update! The rain must be such a relief, and those new maples sound stunning, especially the 'Osakazuki'! Your garden and indoor plants are thriving—the rose-yellow Streptocarpus is gorgeous, and it's so special that your Phalaenopsis is blooming again after so long!

    Have a great weekend, Marit!

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, sometimes the rain is a relief, but now we have got more than we needed. Yes, the 'Osakazuki' is a very pretty maple. Thank you!

      Have a great weekend you too, Veronica!

      Slett
  14. Igår kände jag för första gången att det börjar bli höst. Regn och kraftiga vindar. Idag sol igen och hoppet om fortsatt sommar har återkommit.
    Älskar klematis, så vackert.
    Ljuvlig orkidé.
    Jag njuter av dina vackra bilder.
    Trevlig helg!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er ingen tvil om at høsten har kommet. Vi hadde regn og vind i går vi også. Tusen takk.
      God helg!

      Slett
  15. Tillykke med både regn og nye planter Marit! Dine klematis er fantastiske og jeg er næsten ikke misundelig:-) Her er den nye klematis visnet ned i den tørre tid og vi mangler stadig regn... Suk!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Ulla. Så synd da! Her har alle planter fått så mye regn i sommer at de behøver svømmeføtter i steden for røtter! Jeg skulle ønske at du kunne fått mitt regn. Vi har fått så mye nå i den siste uken, at jeg behøver ikke regn på lenge. Det er urettferdig fordelt.

      Hilsen Marit

      Slett
  16. It sounds like your garden is thriving despite the recent downpour! The rain must have been a relief for your new maples and other plants. Your Acer palmatum 'Osakazuki' and clematis are looking gorgeous—such vibrant colors and lush blooms! The Streptocarpus rexii in its rose-yellow variant is stunning, too. It’s lovely to see old favorites making a comeback. Happy gardening!

    Read my new blog post: https://www.melodyjacob.com/2024/08/best-ways-to-style-pink-shorts-for-chic-spring-summer-look.html Thank you.

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, my garden thrives with all the rain. Thank you. Yes, it's nice that old plants comes for sale again.
      I have read your post.

      Slett
  17. Me encanta ver tus plantas y la orquídea está preciosa. Besos.

    SvarSlett

Alt har en ende...

 Vi fikk fire hele dager til ende med sommervarme i beregnet i går.  Insektene har det vært mange av i disse sommerdagene. Humlene elsker so...