tirsdag 27. august 2024

Et stort familieselskap...

 På søndag feiret min mann og jeg dobbel bursdag. Det var ingen rund dag, men det er så greit å slå to sånne dager i sammen og samle nærmeste familie. Min mann hadde bursdag i juni og jeg har ikke bursdag før i oktober. Men det er langt hyggeligere å feire det nå mens det ennå er vær til å være ute i. 

 Vi var heldig med været, og det var opphold hele ettermiddagen og kvelden på søndag. Vi var tilsammen 14 stykker med stort og smått. Min mor på 87 år var eldst, og vårt yngste barnebarn er snart 6 år. Så det var stor variasjon i alder, og det var virkelig fullt i spisestuen. Jeg hadde kjøpt en stor sjokokadekake, men ellers hadde jeg bakt resten av kakene selv. En stor eplekake, en fyrstekake, en glutenfri kake og en kake som var både glutenfri og uten sukker. Det ble tre dager med baking, men det gikk veldig fint. 

Jeg fikk mange blomster (som vanlig), og jeg må jo være veldig enkel å kjøpe gaver til. Men de vet jo hvor glad jeg er i blomster, og det er jo også så hyggelig å få. 


Jeg fikk aller først en nydelig blomsterbukett med gladioler og astilbe.


Jeg fikk også et kjempestort pengetre/ Crassula. Det er en sukkulent som liker sol og lite vann. 



Jeg fikk også mange fine orkidéer.


Denne fikk jeg også, og denne planten har jeg aldri hatt før. Den heter Alocasia 'Jacklyn'.
Jeg hadde virkelig litt av en jobb i går med å plassere alle plantene jeg fikk. Jeg hadde jo noen planter her fra før også ;-)



Jeg fikk også noen forskjellige uteplanter. De har jeg satt på trappa, og de pynter så fint der nå. 

I natt var det kun 5,8 grader her, og det er alt for tidlig at det blir så kaldt om natten. Det er meldt om litt varmere vær fremover, så jeg håper at det ikke fortsetter som i natt.

24 kommentarer:

  1. Gratulerer med bursdagene deres :) Alltid hyggelig å samles til kake.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Ja, det var veldig hyggelig, og kakene smakte godt :)

      Slett
  2. Så fin idé at slå jeres fødselsdage sammen og fejre dem, mens I stadig kunne være ude! Tillykke med din mand, og det må vente lidt med at ønske dig tillykke. Sikke dejlige gaver! Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, vi har begynt å gjøre det i de siste årene. Med barnebarn og svigerbarn blir det etter hvert veldig mange fødselsdager i løpet av et år. Det er bedre å feire de nå ja mens det ennå er vær til å være ute i. I oktober er det ofte så kaldt. Tusen takk. Ja, ikke sant! Klem fra Marit 🥰

      Slett
  3. I bet it was a very happy gathering and the cakes were delicious. That’s a lot of work baking for your own party! As you say, you are probably a really easy person buy gifts for - if it has petals, leaves, flowers, rhizomes, roots, sepals, pistils, apical meristems, stomata, twigs, branches, corollas, nectar, pollen, fragrance, vacuoles - it’s on the list and guaranteed to please! I wish your husband belated birthday wishes and to you Happy Birthday in advance. Maybe in October you’ll celebrate again. Just a small celebration. A potted plant or two. And no cakes! Hugs and kisses - David

    SvarSlett
    Svar
    1. Yes, it was a wonderful gathering. It'a lot of work to bake all this cakes, but they was very good :)
      Yes, I'm a easy person to buy gifts for, and I'm easy to please. Thank you. Yes, maybe I will have a plant or two, but no cakes :)
      Hugs and kisses, Marit

      Slett
  4. Jag får börja med att säga grattis vilken bra idé att fira nu medan vi har sensommar och man kan vara ute om vädret tillåter.Du fick även många fina blommor och det blir man ju alltid glad över.Ha det gott/Margareta

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg synes at det var en god ide, for nå har det plutselig blitt høst her. Ja, jeg fikk så mange fine blomster, og det blir jeg alltid glad for.
      Ha det godt.

      Slett
  5. Happy birthday both you and your hubby! The cakes all sound yummy.
    Your plants and flowers are beautiful gifts. Take care, have a great day!

    SvarSlett
    Svar

    1. Thank you, Eileen! Yes, the flowers are so beautiful. Take care you too, and have a nice day!

      Slett
  6. Her blæser det bare, men det er ikke koldt. God idé at holde fødselsdagene sammen og så mens det endnu er vejr til at være ude. Du fik mange planter, men det plejer du jo, ja det er nemt at give dig gaver.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det vil jeg tro at det gjør, for det har blåst her også i dag. Det fungerer veldig godt å gjøre det sånn, og det var bedre vær nå enn det pleier å være i oktober.
      Ja, jeg fikk mange planter som vanlig, og det er jeg glad for.
      Klem

      Slett
  7. Hej Marit!
    Det är inte alls tokigt att fira födelsedag då det är varmt och går att vara utomhus. Vi är tre i familjen som fyller på vintern och en i september. Du fick riktigt fina presenter, och du är så duktig att ta hand om dem så du får njuta av dem länge.
    Många gratulationer till maken och dig. 🌺
    Ha det gott /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Nei, det er bedre å feire det nå, enn senere. Det er greit å kunne slå sammen fødselsdager
      Tusen takk 🌸
      Ha det godt.

      Slett
  8. Det lyder som en rigtig vellykket fælles fødselsdag med lækre kager og smukke blomstergaver.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det var en flott felles fødselsdag. Tusen takk.

      Slett
  9. Alvast gefeliciteerd !. Mooi al die bloemen. Je heb ook een heel mooi uitzicht. Groetjes Caroline

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you, Caroline. Regards, Marit

      Slett
  10. Koselig å feire bursdag med store og små. Ja, du har vel et par blomster fra før, men nye er alltid velkommen. Så lekker Alocasia.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er jo det. Vår lille familie er ikke så liten lengre, og det er ekstra hyggelig når alle kunne komme. Ja, jeg har et par blomster fra før ;)
      Det synes jeg også, og den har jeg aldri hatt før. Jeg håper at den overlever.

      Slett
  11. Hei Marit.
    Gratulerer med dagen som kommer i oktober :) Jeg skjønner det der med å feire mens man enda kan være ute for jeg har også bursdag i oktober. Skrekkelig kjedelig måned :)
    Ha det godt,
    Lena

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Lena!
      Tusen takk. Da får jeg gratulere deg på forhånd også :)
      Ja, det er en veldig kjedelig måned værmessig. I fjor fikk vi snø i oktober, og en kan aldri vite hvordan været blir da. Så august er sikrere, og varmere også.
      Ha det godt!

      Slett
  12. Mi anterior comentario no está, seguro que estará en spam. Besos.

    SvarSlett
  13. No, your comment is not put in the spamfilter. Hugs!

    SvarSlett

Rosa toner i høsthagen...

Jeg har fått tømt nesten alt av potter i drivhuset, og det gjenstår bare purre og sellerirot igjen der. Har også fått vasket de store dyrkin...