fredag 9. august 2024

En ny "fugl" i hagen...

 Det er en nettbutikk jeg har kjøpt planter i fra tidligere, og plutselig hadde de en hagefigur på salg som jeg måtte ha. De to jeg hadde fra før ble skadet forrige vinter. De sto i det gamle drivhuset om vinteren, men det ble åpenbart for kaldt for de der. Jeg fikk limt de i vår, men det er blitt skader på de. Så nå har jeg fått en ny fugl som tåler mer :)


På bestillingen står det trane, så da er det vel det da :)
Her er den omringet av hestemynte/ Monarda didyma og irishekken. 


Den er smart laget, for under beina på den er det to lange pigger til å trykke ned i bakken. Da står den fjellstøtt uten å velte :)


Her er er de to gamle fuglene. De har alltid hatt en lei tendens til å velte hvis jeg ikke la mye grus oppå "føttene". Nå har de fått en ny plass, og kan nå lene seg inntil krakken uten å velte


Mannen har nå fått lagt ferdig gulv inne i "hytta"/ uteboden. Han skal også legge plater med belegg på gulvet. De er belagt med vinyl, og da tåler gulvet bedre vann/snø og jord. Snøfreseren skal stå der, så det er fint at gulvet tåler mye fuktighet.



Denne hortensia/ hydrangea hadde rosa blomster en gang i tiden. Etter at lerken ble hugget ned, har den plutselig fått blå blomster. Den heter Hydrangea 'Preziosa'. Hortensia kan skifte farge etter ph verdien i jorda, så noe må ha skjedd.


Litt uklart bilde, men det er altså en hvit te/hestemynte/ Monarda didyma 'Schneewittchen'. Den kjøpte jeg for to år siden, og det er første gang den blomstrer her nå. 


Denne har fuglene sådd for meg, og den har spirt oppe i en ampel. 

God helg!

38 kommentarer:

  1. Det er en meget smuk fugl, du har fået! Jeg har set nogle, der ligner, her hvor vi bor.
    Din hortensia er flot! Min skifter også farve - i år er den lyserød. Klem fra Gitte 🥰

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, jeg tror de er i salg mange steder. Da har din blitt motsatt av min. Hvis den står i sur jord blir de blå, og i basisk jord rosa. Det er morsomme planter som kan skifte sånn fra år til år. Klem fra Marit 🥰

      Slett
  2. Slike fugler liker jeg! Jeg må få kjøpt meg noen slike blikkfang å sette blant blomstene mine. Druene mine begynner å bli ganske blå, men jeg er litt usikker på nå jeg kan forvente at de er spisbare.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det gjør jeg også. Sjekk ut https://www.friske-hagedammer.no/nav/2072/tilbudskroken. De har de på tilbud fortsatt så sant de har flere igjen. Det er bare en måte å finne det ut, og det er å smake på de :)

      Slett
    2. Da skal jeg sjekke både fugler og druer :)

      Slett
    3. Ja, det må du gjøre! :)

      Slett
  3. The bird is a heron, Marit, not a crane. The two are confused all the time. I am glad that the spike enables it to stand firm, tall and resolute, surveying the world. It must be a female! Hugs and kisses - David.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ok David, you are the expert! :) They look very similar to me, so I understand the confusion. Yes, the to spikes helps it. Ok, then it's a female! Hugs and kisses, Marit

      Slett
  4. Dear Marit :)
    The Heron is a great addition to your garden. One day I will post my animals and share a photo of my Hoya plant as it looks now. It must be something in the soil that made your Hydrangea change colour. Mine are all blue, the pink ones don't do well in my garden. I have bought pink ones that have turned blue, ...it's very strange!
    Enjoy your weekend dear Marit.
    Warm Hugs
    Sonjia.

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Sonjia :)
      Yes, I think it was a nice additon to my garden. I look forward to see them! Yes, it's something in the soil. Acidic soil produces blue hydrangea, and alkaline soil produces pink hydrangea. Something must have changed the soil.
      Have a great weekend dear Sonjia.
      Warm hugs.
      Marit

      Slett
  5. Hej Marit!
    Vilken fin fågel du skaffat dig, de gamla är också fina. Dina Temynta är så fina, jag gillar den verkligen. Har inte haft dem så länge. Har inte sett den i vitt förut. Vilken härlig bild här på slutet, med fågeln och alla Monarda.
    Trevlig helg /Marika

    SvarSlett
    Svar
    1. Hej Marika!
      Tusen takk. Det ser ut til at de trives her. Det har ikke jeg heller, så den hvite er nok litt uvanlig. Jeg tror at den vil trives der :)
      God helg.

      Slett
  6. Smart fugl du har fået der, ikke så dårligt at den står godt fast.
    Din mand er dygtig til sit arbejde, flot gulv.
    Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke sant. Det er en stor fordel. Ja, han er dyktig. Tusen takk.
      Klem

      Slett
  7. Hei Marit!
    Den nye fuglen kommer helt sikkert til å klare seg - den har fått godt med vann 😂
    Jeg synes de "gamle" fuglene så fine ut også, det gjør ingen ting om de støtter seg til noe , krakk eller busk spiller ingen rolle.
    Godt å ha en privat snekker som fikser det meste!
    Så nydelig solsikke du har - ingen har sådd solsikker hos meg......
    Ha en fin helg, med bare fint vær får vi håpe.
    Fredagshilsen fra Turid

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Turid!
      Js, jeg håper da det! 😂 Vannet er til fuglen så klart! Neida, det gjør ingen ting at de støtter seg til noe. Ja, ikke sant! Jeg kjøpte solsikkefrø ganske sent på våren, og det er av de det har spirt. Det er jo synd at ingen har spirt hos deg. God helg til deg også. Yr har meldt om bra vær til over helgen her, og det håper jeg stemmer.
      Fredagshilsen fra Marit

      Slett
  8. Det er vist ikke så let at styre farven på hortensiaer. Jeg kan bedst lide de helt hvide, men mine er ved at skifte farve til lyseblå. Den hvide hestemynte er flot. Har du aldrig problemer med meldug?
    Det er en flot hytte, din mand laver. Det er dejligt at have godt med plads til redskaberne.

    Hilsen Elna

    SvarSlett
    Svar
    1. Nei, de lever åpenbart sitt eget liv. De hvite er veldig fine, og de liker jeg også. Tusen takk. Jo, i år har det vært meldugg på alt som er, men ikke på hestemyntene. De nye sortene er mer motstandsdyktige mot meldugg. Ja, det skal bli godt å få god plass til alle redskapene. Det behøver vi så absolutt.

      Hilsen Marit

      Slett
    2. Syrenhortensierne ser ikke ud til at skifte farve. De er vel mere træagtige, men om det spiller ind, er selvfølgelig ikke til at vide.

      Slett
    3. Det er helt riktig. Denne heter 'Preziosa'. Den har alltid vært rosa, men det falt nok mange nåler av når det store lerketreet ble felt. Det kan ha endret ph i jorden der. Nei, hvorfor det er sånn er ikke godt å si.

      Slett
  9. Fin fugl til at passe på vandfadet. Dine hortensia er meget smukke. Jeg synes også mine skifter farve fra det ene år til det næste. Den hvide hestemynte er meget flot - jeg har ikke set den farve før.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk. Ja, de er ustabile i fargen, og det er jo litt merkelig at de kan skifte sånn fra år til år. Den hvite hestemynte er nok ikke så vanlig å se nei.

      Slett
  10. The new crane figure looks fantastic in your beautiful garden!
    I love how it’s designed to stay upright.
    The hydrangea’s color change is intriguing, and the white tea/horsemint is beautiful.

    Enjoy your weekend, Marit!

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you! Have a great weekend you too, Veronica!

      Slett
  11. Hello,
    I like you new Crane, it is a pretty garden sculpture. The flowers are beautiful, I especially love the flower the birds left as a present for you! Take care, enjoy your weekend.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello Eileen,
      Thank you. The sunflower is a pretty present!
      Take care you too, and have a great weekend!

      Slett
  12. Men vilken fin fågel som har flyttat hem till dig Marit. Och de andra två är ju också jättefina och nu kan de stå och luta sig och slipper falla omkull. Boden kommer att bli väldigt fin.
    Så roligt att hortensiablommorna blivit blå efter att lärken fällts. Att det har något att göra med ph-värdet i jorden är nog helt klart. Undrar bara hur lärkträdet har påverkat det. Spännande.

    Önskar dig en fin söndag kväll!
    Kram Anita

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Anita! Ja, jeg trir at det må hatt noe å gjøre med alle barnålene som lerken felte hver høst. Det er litt merkelig likevel. Jeg får se hvordan det blir til neste år.

      Ønsker deg også en fin kveld!
      Klem, Marit

      Slett
  13. Du finder efterhånden løsninger på de allerfleste problemer Marit, og en bænk at støtte sig til er jo fint for dine to langbenede venner. Værre er det med solsikken i en ampel - det kan vist godt blive en risikabel affære:-)
    Der er stadig mange skønne blomster i din have, og din mand arbejder også hårdt på at blive færdig med det nye hus til maskinerne. Det skal nok blive godt altsammen!

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg prøver jo på det, Ulla.Benken fungerer utmerket som støtte, og de passer godt der og det er jeg glad for. Solsikken i ampel er satt på bakken. Da vil den kanskje klare seg, for det er mye jord i den. Tusen takk. Ja, han arbeider hardt for å bli ferdig før det kommer mer regn. Ja, det tror jeg det blir :)

      Hilsen Marit

      Slett
  14. Dear Marit!
    It's been a while since I've been here in the blogosphere. Time has passed by picking berries and preserving them for the winter, now I got sick, so I decided to rest today. Probably the autumn flu.
    It was nice that you found a figure you like! I myself also like small garden statues, which are not visible, but which you find when you look closely, like garden jewelry.
    The hydrangeas are really lovely, that blue is incredibly beautiful. The color change is definitely caused by the acidity of the soil.

    All the best to You!
    Hugs!

    SvarSlett
    Svar
    1. Dear Saila!
      Yes, it's a long time since you was in the blogworld. Yes, the time passes quickly. I have been very busy myself. Oh no, I hope you recover very soon. I like small statues too, and I have some of them in my garden. Thank you. Yes, some hydrangeas change color, and it's funny to see. One year pink flowers and the next year they are blue.

      All the best to you too!
      Hugs!

      Slett
  15. Det var en artig fugl. Jeg skrev en gang om en hage som hadde en full størrelse krokodille i dammen :D. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, den er artig. Huff, det hadde jeg ikke likt å ha her :)
      Ha en fin kveld.

      Slett
  16. Se ven preciosos tus pájaros. Mis hortensias son rosas y creo que ahora ha salido una blanca. Besos.

    SvarSlett
    Svar
    1. Thank you. Hortensias can change color, and it's funny. Hugs!

      Slett

Alt har en ende...

 Vi fikk fire hele dager til ende med sommervarme i beregnet i går.  Insektene har det vært mange av i disse sommerdagene. Humlene elsker so...